Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Καλλιόπη Βέττα-Μπάμπης Βελισσάρος και Παναγής Μπαρμπάτης, στο Μουσικό Προαύλιο

Καλλιόπη Βέττα-Μπάμπης Βελισσάρος και Παναγής Μπαρμπάτης, στο Μουσικό Προαύλιο

Το Μουσικό Προαύλιο Badminton παρουσιάζει μια συναυλία με τραγούδια του Αττίκ που θα ερμηνεύσουν η Καλλιόπη Βέττα και ο Μπάμπης Βελισσάριος, υπό τις οδηγίες του μαέστρου και πιανίστα Παναγή Μπαρμπάτη, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013.

 

Η ζωή είναι ωραία με Αττικά Τραγούδια

Τρεις ξεχωριστές παρουσίες, με πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία, θα συνυπάρξουν για να ερμηνεύσουν τα ακριβής αισθητικής τραγούδια του Αττίκ.Η Καλλιόπη Βέττα και ο Μπάμπης Βελισσάριος, υπό τις οδηγίες του μαέστρου και πιανίστα Παναγή Μπαρμπάτη, θα ανασύρουν από τις παρτιτούρες του μεγάλου Έλληνα συνθέτη σπάνιες μουσικές στιγμές, προσδίδοντας το δικό τους καλοδεχούμενο άγγιγμα.

 

Γλυκόπικρη νοσταλγία, ευγενική μελαγχολία, λεπτός ρομαντισμός και μιαν εκφραστικότητα που καθηλώνει. Μια συνύπαρξη, που στόχο έχει να αναδείξει την δραματικότητα και την εσωτερικότητα των άμεσων και βιωματικών τραγουδιών του Κλέωνα Τριανταφύλλου , του γνωστού μας Αττίκ (1885 – 1944). Μαζί τους, σε έκτακτη εμφάνιση η Στέλλα Γκρέκα, η ντίβα της μεταπολεμικής Αθήνας. Η τραγουδίστρια που ό,τι τραγούδησε έγινε επιτυχία. Να σημειωθεί ότι η Στέλλα Γκρέκα, το 1975, ηχογράφησε με τρόπο μοναδικό και αξεπέραστο «Τα τραγούδια του Αττίκ». Όλα τα παραπάνω θα απολαύσουν οι θεατές στο πρώτο μέρος. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από χαρακτηριστικές στιγμές του προσωπικού ρεπερτορίου  και των τριών συντελεστών της συναυλίας.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος για τρεις συναυλίες στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
06.10.2016 14:57
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος σε ένα ακουστικό ταξίδι με αποσπάσματα από όλη την προσωπική δισκογραφική πορεία του. Μαζί του στη σκηνή θα είναι οι ξεχωριστοί μουσικοί του «Acoustic Set», οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του τελευταίου του δίσκου «Μέσα στον Πόνο Είν' η Χαρά Μες στη Χαρά Είν' ο Πόνος» (puzzlemusik & B-otherside Records).
Ο Μπάμπης Στόκας και ο Κώστας Παρίσσης live στο Σταυρό του Νότου
04.10.2016 14:47
Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία του, συναντάει στον Σταυρό του Νότου, τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι. 
Μπάμπης Στόκας & Κώστας Παρίσσης στα Αισχύλεια 2016
10.08.2016 12:02
Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία του, συναντάει τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θεατράκι Μαγούλας, στα πλαίσια των Αισχυλείων 2016.
Στους δρόμους των τραγουδιών: Η Καλλιόπη Βέττα και ο Γιάννης Κ. Ιωάννου στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι
14.04.2016 12:39
Η συναυλία «Στους δρόμους των τραγουδιών» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά από την Καλλιόπη Βέττα και τον συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου.
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος live στο Ίλιον Plus
07.03.2016 13:33
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος κατεβαίνει για δεύτερη φορά φέτος στην Αθήνα στο Ίλιον Plus για ένα ακουστικό ταξίδι με αποσπάσματα από την προσωπική δισκογραφική του πορεία.