Το εργαστήριο metalloδιοργανώνει τριήμερο Workshop Κοσμήματος από Papier Macheστην Ύδρα, στις 29-31 Ιουλίου 2013.

Τι θα πει Papier Mache :
Papier mache θα πει μασημένο χαρτί..! Ένα εντυπωσιακό υλικό από μουσκεμένο & κομματιαμένο χαρτί, που όταν στεγνώσει μετατρέπεται σε μία σκληρή και συμπαγή μάζα, η οποία έπειτα μπορεί να περαστεί με χρώμα και βερνίκι.

Ένα υλικό με άπειρες δυνατότητες διαμόρφωσης, η τεχνική του οποίου εφαρμόζεται με δύο τρόπους:
α) Παρασκευή χαρτοπολτού και πλάσιμο αυτού σαν ζυμάρι.
β) Τοποθέτηση χάρτινων λωρίδων πάνω σε σκελετό από σκληρό υλικό.
Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με γλυπτική, αφού το υλικό διακρίνεται για τις πλαστικές του ιδιότητες. Στο σεμινάριο θα εξασκηθούμε και στις δύο μεθόδους της τεχνικής του papier mache, δίνοντας μορφή στο πολύπλευρο αυτό μέσο, προκειμένου να δημιουργήσουμε κοσμήματα σε τριασδιάστα σχήματα με εντυπωσιακά χρώματα.

 

Yλικά:

Τα απαραίτητα υλικά παρασκευής του papier mache παρέχονται δωρεάν. Ο κάθε συμμετέχοντας θα χρειαστεί να έχει μαζί του κάποια βασικά σύνεργα, που μπορεί να τα προμηθευτεί εύκολα από βιβλιοπωλείο ή super market. Θα δοθεί λίστα κατόπιν επικοιωνίας.

 

Εισήγηση: Μαρία Δεληβοριά
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε σχέδιο & κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος στο Ι.Ε.Κ. Γαλατσίου (2003 – 2005). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατασκευής κοσμήματος από φελτ, ρητίνες και πλέξιγκλας καθώς και την τεχνική του χαμένου κεριού για χυτό κόσμημα. Από το 2005 έως σήμερα σχεδιάζει και κατασκευάζει κοσμήματα από μέταλλο σε συνδυασμό με μη παραδοσιακά υλικά. Το 2009 ξεκίνησε να διδάσκει σε ελεύθερα εργαστήρια, τεχνικές αργυροχοΐας & εναλλακτικό κόσμημα από φελτ, παπιέ μασέ, ύφασμα & ανακυκλώσιμα υλικά. Το 2012 ανοίγει το δικό της εργαστήριο εν ονόματι m e t a ll o, που λειτουργεί παράλληλα και ως χώρος σεμιναρίων κατασκευής κοσμήματος.