Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει στο Θέατρο “Τεχνόπολις” στο Ηράκλειο Κρήτης, τη μουσική του παράσταση με τίτλο “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι” και ερμηνευτές τους Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, στις 21.30.

 

Έτσι χαρακτηρίστηκε η συναυλία «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι» που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Στο κατάμεστο Ηρώδειο ο κόσμος σιγοτραγούδησε τα ομορφότερα λαϊκά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, αλλά και εκείνα που ο ίδιος χαρακτηρίζει πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος.

«Άννα μην κλαις», «Ελένη», «Ατομική ενέργεια», «Ρόζα», «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι» …

 

Το Ηράκλειο λοιπόν, ο Θάνος Μικρούτσικος, επέλεξε για να παρουσιάσει αυτή την ιδιαίτερη συναυλία, έχοντας στο πλευρό του 4 από τις καλύτερες φωνές, τον Μανώλη Μητσιά, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Δημήτρη Μπάση και την Ρίτα Αντωνοπούλου.

 

«Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι», ο τίτλος του ζεϊμπέκικου που παρέδωσαν στην Ιστορία ο Θ. Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Μητροπάνος και έγινε ο τίτλος της συναυλίας, βασισμένη σε στίχους μεγάλων ποιητών, αλλά κυρίως του Άλκη Αλκαίου στην μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η συναυλία.