Η Gallery 7παρουσιάζει την ομαδική έκθεση των Γιώτας Ανδριάκαινα, Μάνιας Ευσταθίου και Βιργινίας Μαστρογιαννάκη με τίτλο “Lachesis”, η οποία έχει διάρκεια από τις 17 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου 2013.

 

Η Γ.Ανδριάκαινα μας λέει για την δουλειά της:

«Η κλωστή-ένα υλικό τόσο εύθραυστο και καθημερινό-μπορεί να μιλήσει;

Μπορεί να συγκροτήσει μια αισθητική περιπέτεια;

Μια κλωστή, κλωστές πολλές πολύχρωμες-ενσωματώνουν την έννοια του χρόνου.

Ένας κόσμος από φωνές, αφηγήσεις περιτυλίγουν τον χρόνο,

συστρέφονται γύρω από τον εαυτό,

απελευθερώνουν ή μήπως φυλακίζουν;

Κλωστή, κλωστές χρωματιστές, σκέψεις και ιδέες-απλώνονται σαν μονοκονδυλιές, τυλίγονται κουβάρια, κυκλώνουν, ταξιδεύουν, βαπόρια είναι μες τον χρόνο, ζωές που έρχονται και φεύγουν, στιγμές που περνούν και είναι μη αναστρέψιμες.»

Η Γ. Ανδριάκαινα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει οικονομία στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών & ζωγραφική στο τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.[Γ΄ Εργαστήριο ζωγρ. Κ.Κατζουράκης]

Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις.

Ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την επιμέλεια εξώφυλλων βιβλίων.

 

Η Μ.Ευσταθίου μας λέει για την δουλειά της:

« Η δουλειά μου είναι μια απόπειρα προσέγγισης και σκιαγράφησης της ενέργειας που εκπέμπει ένα ψυχικό τοπίο κατά την διαδικασία Νόσου-Ίασης, τη στιγμή που η έκβαση είναι ακόμα άδηλη .Η προσέγγιση αυτού του τοπίου είναι στην ουσία της αμφιμονοσήμαντη, θεώμενη μέσα από την εμπειρία της θέσης τόσο του θεραπευτή όσο και του θεραπευόμενου, αποφεύγοντας την Ηθική και επιλέγοντας την Αισθητική για μέτρο της. Τα υλικά, μεταβαλλόμενα, σηματοδοτούν χωρίς να προσδιορίζουν, αποτελώντας το όχημα για την δημιουργία του βιώματος της αισθητικής εμπειρίας.»

 

Η Μ.Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ιατρική στην Θεσ/νίκη όπου ειδικεύτηκε στην Πυρηνική Ιατρική. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.[Β΄Εργαστήριο ζωγρ.Μορταράκος-Ζουρούδης].

Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις.

Η Β. Μαστρογιαννάκη μας λέει για την δουλειά της:
«Επιδιώκοντας από καιρό να βρω τα φυσικά όρια που χρησιμοποιώ, παίζω εννοιακά με τις λέξεις αντοχή-ανοχή, επεμβαίνοντας επάνω τους με διάφορους τρόπους, προκειμένου να φτάσω και να πάψω στο σημείο που αντιλαμβάνομαι ότι δεν αντέχουν άλλο. Προσπαθώ να καταλάβω τα όρια της ύλης, να αφουγκραστώ πότε μου δείχνει τα σημάδια της ανοχής της και να έχω μια εμπειρία ενσυναίσθησης. Μαζί της ανακαλύπτω και τα δικά μου σωματικά όρια, τόσο στο επίπεδο των φυσικών  μου αντοχών και δυνάμεων, όσο και των ορίων της αντίληψης μου.»

Η Β. Μαστρογιαννάκη αποφοίτησε από την Ecole des Beaux Arts de Rouen το 2002.
Από την Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.( Γ΄ Εργαστήριο  ζωγρ. Κ.Κατζουράκης] αποφοίτησε το 2010. Είναι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών [Μ.Ε.Τ.] της  Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε  ομαδικές-θεματικές εκθέσεις, workshops, project spaces και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.