Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Kawaii: Έκθεση στο Camp

Kawaii: Έκθεση στο Camp

Το Contemporary Art Pointθα φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο “Kawaii”, η οποία θα εγκανιαστεί την Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013.

 

 

Kawaii (Καουαΐ): χαριτωμένο, μικρό και στρογγυλό, ακαταμάχητα αξιολάτρευτο! Έννοια και αισθητική που προέρχεται από την Ιαπωνία και ευδοκιμεί στο εύκρατο περιβαλλον του παγκόσμιου καταναλωτισμού.

 

Το Kawaii έπαιξε ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ιαπωνικής υπο-κουλτούρας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω της βιομηχανίας παιχνιδιών, video games, manga και anime (ιαπωνικά κινούμενα σχέδια και κόμικς) ιδιαίτερα κατά τις δεκαετίες ’70 και ‘80. Έκτοτε η αισθητική του Kawaii εφαρμόζεται εκτενώς στην βιομηχανία και φυσικά δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον κόσμο των εικαστικών. Από την Hello Kitty έως τις ζωγραφικές συνθέσεις του Takashi Murakami, το Kawaii έρχεται να προσδώσει σε έργα τέχνης ιδιαίτερη αισθητική και οικονομική αξία και να μετατρέψει απλά χρηστικά αντικείμενα σε ακαταμάχητα προϊόντα must-have. Στις μέρες μας αποτελεί ένα μαζικό pop φαινόμενο που εκφράζεται καθημερινά από εκατομμύρια χρήστες στο παγκόσμιο χάρτη των κοινωνικών μέσων του διαδυκτύου.

 

Εμπνευσμένοι από την ευρεία έννοια και αισθητική του Kawaii, 13 Έλληνες και 13 Ιάπωνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν την καινούρια τους δουλειά στον χώρο του C.A.M.P. Καθαρά, ζωντανά χρώματα, χιούμορ, παιδικότητα, αφέλεια και αυτοσαρκασμός συνδιαλέγονται με την ευρηματικότητα της εικαστικής γλώσσας σε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και βίντεο. Η έκθεση έρχεται να αναδιαπραγματευθεί την έννοια του χαριτωμένου αλλά και να λειτουργήσει αντιδραστικά σε ένα περιβάλλον κρίσης και σοβαρότητας. Στον απόηχο του Kawaii, οι καλλιτέχνες γαντζώνονται πεισματικά από την “γλύκα” του かわいいκαλύπτωντας με τα έργα τους ένα φάσμα παραμυθιού, ερωτισμού, φαντασίας και πεζότητας.

 

Η έκθεση πραγματοποιείται με την χορηγία του Japan Foundation και επιμελείται από τον Μιχαήλ Παρλαμά, την Ολυμπία Τοπτσίδου και τον Tadashi Mittani.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :

Satoshi Ago, Ελευθερία Αλεξανδρή, Γρηγορία Βρυττιά, Μαρία Βοζαλή, Λίνα Θεοδώρου, Hyon Gyon, Masae Kariya, Κατερίνα Κατσιούρα, Νίνα Κοταμανίδου, Asako Masunoichi, Mayumi Matsubara, Tadashi Mitani, Jiro Murakami, Asako Otsuka, Μιχαήλ Παρλαμάς, Χρήστος Πόνης, Φωτεινή Πούλια, Kenichi Sawazaki, Έρη Σκυργιάννη, Hideyuki Tanaka, Sawako Tanizawa, Nozomi Tojinbara, Ολυμπία Τοπτσίδου, Μάγκυ Τουλιάτου, Μαρία Τσιμπουρλά, Ayako Tsunekawa

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Στάβερη στη Φωκίωνος Νέγρη 16
23.02.2017 10:49
Τρία χρόνια μετά την τελευταία του ατομική έκθεση ο Αντώνης Στάβερης παρουσιάζει στη Φωκίωνος Νέγρη 16, σε επιμέλεια και παραγωγή της Ελισάβετ Σακαρέλη, την νέα του έκθεση με τίτλο Αλλόκοτη χλωρίδα της μνήμης η οποία εγκαινιάζεται την Τετάρτη 1η Μαρτίου στις 8 μ.μ.
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας: έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
14.10.2016 16:13
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας. Η έκθεση αποτελεί μια παρουσίαση εκ νέου της ιστορικής έκθεση του 1977 εμπλουτισμένη με αρχειακό υλικό. Παράλληλα παρουσιάζονται έργα που «καθρεφτίζουν» με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την έννοια της αντανάκλασης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2016.
Substratum: έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
08.09.2016 16:23
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Substratum». Πρόκειται για μια κοινή έκθεση του εικαστικού έργου του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf
18.03.2016 12:23
Το metamatic:taf και οι METASITU με ενθουσιασμό παρουσιάζουν την έκθεση Με τη συγκατάθεσή σας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου. Η έκθεση αποτελεί ένα project σε εξέλιξη το οποίο ξεκινά με μια σειρά εκδηλώσεων - εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.