Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ανάμεσα σε δυο ποτάμια, στο Θέατρο Δόρα Στράτου: Ακύρωση

Ανάμεσα σε δυο ποτάμια, στο Θέατρο Δόρα Στράτου: Ακύρωση

Το Θέατρο Ελληνικών Χορών “Δόρα Στράτου” στο Λόφο Φιλοπάππου θα φιλοξενήσει μια σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Ανάμεσα σε δυο ποτάμια”, όπου ο επαναστατικός χαρακτήρας της Κρήτης συναντά το πάθος της Ανδαλουσίας, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013, στις 21.00.ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παράσταση ακυρώνεται λόγω τεχνικών δυσκολιών. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί στα Ανώγεια την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο φεστιβάλ Υακίνθεια 2013.

 

Οι δεξιοτέχνες χορευτές της Κρήτης Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης ιδρυτές της Ομάδας Έκφρασης Κρητικών Χορών, ο βραβευμένος Σεβιλλιάνος χορευτής του flamenco Oscar De Los Reyes, o σπουδαίος κιθαρίστας και συνθέτης Xρίστος Τζιφάκις και η εξαιρετική χορεύτρια του flamenco Ελένη Γιαννοπούλου εμπνεόμενοι από το τίτλο «Ανάμεσα σε δύο ποτάμια» ένα μουσικό κομμάτι του θρυλικού κιθαρίστα Paco de Lucia ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μία παράσταση υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

 

Δύο χειμαρώδη ποτάμια χορού, μουσικής και αυτοσχεδιασμών από την Κρήτη και την Ανδαλουσία. Είναι δύο τόποι με βαθιά και ζεστά συναισθήματα, φλογερή μουσική , εκφραστικούς χορούς, εμπνευσμένους καλλιτέχνες και μακραίωνη κουλτούρα. Χορευτές και μουσικοί, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα παραμυθιακής ευφορίας και κεφιού και αποδεικνύουν επί σκηνής ότι ο χορός και η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα που μπορεί να ενώσει τους λαούς. Κυριαρχεί η απόλυτη ταύτιση των κινήσεων του χορευτή με τον ρυθμό και το συναίσθημα της μουσικής, αλλά και το αυτοσχεδιαστικό του ταλέντο, να δημιουργεί δηλαδή αυθόρμητα χορευτικές φιγούρες επηρεασμένος  από τους μουσικούς.

 

Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία οι αρχέγονοι χοροί της Κρήτης θα ανταμώσουν με τα εκρηκτικά βήματα του flamenco. Η εντυπωσιακή πληρότητα στην τεχνική αντιμετώπιση της κιθάρας από τον Χρίστο Τζιφάκι και το ιερό άκουσμα της κρητικής λύρας μας ταξιδεύουν στην φλογερή καρδιά της Μεσογείου την Ανδαλουσία και στα ψηλά βουνά της Κρήτης. Στην παράσταση θα ακουστούν για πρώτη φορά ευφάνταστες μουσικές συνθέσεις - διασκευές του Χρίστου Τζιφάκι στις οποίες έχει συγκεράσει την παραδοσιακή κρητική μουσική με το flamenco. Ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικές χορευτικές στιγμές διαλόγου, μάχης και ερωτισμού ανάμεσα στον κρητικό χορό και το flamenco.Η Κρήτη και η Ανδαλουσία είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που η μουσικοχορευτική τους παράδοση παραμένει ζωντανή ,δεν είναι μια ξεχασμένη δεξιότητα, αλλά μια ζωντανή έκφραση της καθημερινής ζωής .

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη κρητικός  χορός

Οscar De Los Reyes  flamenco

Ελένη  Γιαννοπούλου  flamenco

Χρίστος Τζιφάκις  κιθάρα

Όθωνας  Μπικάκης  κρητική λύρα

Μιχάλης  Σταυρουλάκης  λαούτο

Ανδρέας Φασάκης λαούτο

Pedrο Fabian  κρουστά

Παναγιώτης  Μπουραζάνης  ηλεκτρικό μπάσο

Βαλέριος & Μελίνα Ιωαννίδη παλαμάκια – palmas

Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση της συναυλίας των Παπακωνσταντίνου & Ζουγανέλη στο Θέατρο Βράχων
22.09.2016 11:27
Η συναυλία των Β. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ζουγανέλη στο Θέατρο Βράχων την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.
Ακύρωση - Το Rock του μέλλοντός μας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
13.05.2016 11:42
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τη νέα γενιά της εναλλακτικής μουσικής σκηνής μας, το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. - Η συναυλία ακυρώνεται
Τα Υπόγεια Ρεύματα unplugged στου Στράτου
16.02.2016 12:39
Τα Υπόγεια Ρεύματα για τρεις Πέμπτες στο art café Στου Στράτου με το ακουστικό τους σετ!
Αγάπα με αν τολμάς… στο καφενείο «στου Στράτου»
09.02.2016 14:39
Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα των απανταχού ερωτευμένων, τραγουδάμε τον Έρωτα, στο καφενείο «στου Στράτου», στην Κυψέλη.
Μουσικές ιστορίες με Φως: Ο Νικόλας Λειβαδίτης στο καφέ «Στου Στράτου»
01.02.2016 12:25
Μία μουσική παράσταση με αγαπημένες διασκευές από την ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και την προσωπική δισκογραφία του Νικόλα Λειβαδίτη(nL) και της Μαρίας Καλούδη, έρχεται στο καφέ «Στου Στράτου» τις Πέμπτες 4, 18 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2016.