Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι Βάκχες στο Θέατρο Πέτρας

Οι Βάκχες στο Θέατρο Πέτρας
Την Πέμπτη 31 Ιουλίου το Φεστιβάλ Πέτρας φιλοξενεί το Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοιζίδη και την παραγωγή του Βάκχες του Ευριπίδη, σε απόδοση της Μαρίκας Θωμαδάκη και σκηνοθεσία του Λεωνίδα Λοϊζίδη.

Οι Βάκχες, η κλασική τραγωδία του Ευριπίδη, θα περιοδεύσει με το Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοιζίδη, σε ελληνική παραγωγή, σε όλο τον κόσμο. Λίγο πριν έρθει το φθινόπωρο και ταξιδέψει στην Αμερική, κάνει μία στάση στην Πετρούπολη.

Ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης και το θεατρικό του σχήμα διακρίνονται από την 20ετή ενεργή πορεία τους στο θεατρικό στερέωμα, στην οποία υπηρέτησαν το ποιοτικό θέατρο, με καλλιτεχνικές επιτυχίες που είχαν την τύχη να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να περιοδεύσουν σε Ευρώπη και Αμερική.

Η περιοδεία του θεατρικού σχήματος με την παράσταση Βάκχες βρίσκεται υπό την αιγίδα των ελληνικών υπουργείων Εξωτερικών, Τουριστικής ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών , του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού καθως επίσης του ΠΟΔΑ (Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων) και της UNESCO.

Ο θίασος είναι 8μελής και μαζί με τον σκηνοθέτη, τον τεχνικό (χειριστής φώτων και ήχου) και την οργανώτρια παραγωγής, απαρτίζουν την εντεκαμελή ομάδα που θα ταξιδέψει για να την υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Απόδοση: Μαρίκα Θωμαδάκη, Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λοιζίδης, Μουσική: Δημήτρης Κατής, Σκηνικά-Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη, Οργάνωση Παραγωγής : Χρυσάνθη Γεωργαντίδου.

Σχετικές ειδήσεις
Από τη σιωπή ως την άνοιξη, του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
11.10.2016 15:53
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το νέο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη», από τις 19 Οκτωβρίου στο θέατρο Δημήτρης Χορν, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Πέτρας
08.09.2016 16:46
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Το κτήνος στο φεγγάρι του Ρ. Καλινόσκι στο Θέατρο Πέτρας
29.06.2016 16:24
Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, την Κυριακή 17/7/2016 στις 21:30 στο μικρό θέατρο Πέτρας (σκηνή Πήτερ Μπρουκ) θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο «το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρ. Καλινόσκι, σε μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου από τον ερασιτεχνικό θίασο «Αρσαβίρ Καζαντζιάν» του Πολιτιστικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Χαμαζκαΐν».
Βάκχες, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου για 2η χρονιά στη Μόσχα
04.03.2016 11:24
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται στο ιστορικό Electro Theatre Stanislavsky της Μόσχας οι παραστάσεις των "Βακχών" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.
7 λογικές απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
02.03.2016 14:42
Ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά θεατρικά έργα, 7 Λογικές Απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια από τις 4 Μαρτίου 2016.