Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ ετών 30!

Φεστιβάλ ετών 30!
Από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, θα ζούμε ένα Δράμα! Η 30ή ετήσια συνάντηση των σινεφίλ μικρού μήκους στο βορειοανατολικό άκρο της Ελλάδας είναι γεγονός, με ένα αρκούντως ικανοποιητικό πρόγραμμα .

Από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, θα ζούμε ένα Δράμα! Η 30ή ετήσια συνάντηση των σινεφίλ μικρού μήκους στο βορειοανατολικό άκρο της Ελλάδας είναι γεγονός, με ένα αρκούντως ικανοποιητικό πρόγραμμα.

Αραγε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του 30ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ποιος υπουργός ποιας κυβέρνησης θα κόψει τη κορδέλα; Επειδή τέτοια προοπτική θυμίζει θρίλερ , προτείνουμε να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το χαρμόσυνο κινηματογραφικό γεγονός που χαρίζει σε ετήσια βάση λίγη περισσότερη αίγλη σε αυτό το βορειοανατολικό άκρο του Ελληνικού χώρου.

Το φεστιβάλ κλείνει τα πρώτα του «...αντα» και ακομπλεξάριστο προσφέρει αυτό που ξέρει πολύ καλά: άρτιες μικρού μήκους ταινίες από εγχώριους και μη δημιουργούς. Οι ταινίες θα προβάλλονται στον ανακαινισμένο κινηματογράφο Ολύμπια αλλά και στο θερινό σινεμά Αλέξανδρος και στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Παράλληλα με το 30 φεστιβάλ -17 με 23/9- θα «τρέχει» και το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, ενώ από φέτος κάνει πρεμιέρα το Ψηφιακό Φεστιβάλ, με διαγωνιστικό τμήμα, με τίτλο Digi 2007.

Εχει κι άλλα. Εχουν προγραμματιστεί θεματικά αφιερώματα όπως 30 χρόνια Φεστιβάλ Δράμας, Ισπανικό Αφιέρωμα , Βραβεία UIP 2006, Αφιέρωμα με ταινίες που αφορούν Ατομα με Ειδικές Ικανότητες και στο κερασάκι μια παιδική ταινία, το Φως που σβήνει.

Ευχάριστα διαλείμματα από τις σκοτεινές αίθουσες, αποτελούν οι παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, όπως εκθέσεις φωτογραφίας και σεμινάρια . Αφήσαμε έξω τα μπαράκια...


INFO
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας www.dramafilmfestival.gr

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Tο Park της Σοφίας Εξάρχου στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ του Φθινοπώρου
02.09.2016 16:43
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο τμήμα Discovery (8/18 Σεπτεμβρίου), ανάμεσα σε σπουδαίες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο ενώ για τη συνέχεια το Park συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Νέων Σκηνοθετών του Σαν Σεμπαστιάν (16-24/9), στο Φεστιβάλ του Λονδίνου (5-16 Οκτωβρίου) και στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας (7-16 Οκτωβρίου).
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη
20.07.2016 13:56
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).