Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ταξιδεύοντας στο Μαγικό Αυλό, στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ταξιδεύοντας στο Μαγικό Αυλό, στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Cuore Per Arte ανεβάζει την παράσταση Όπερας Ταξιδεύοντας στο ΄ΜΑΓΙΚΟ ΑΥΛΟ΄ σε μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα, σκηνοθεσία Ίωνα Κεσούλη και διασκευή κειμένου Καλλιόπης Όντρεϋ Βασιλείου, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013, στις 21.00.

 

Το έργο είναι διασκευή της όπερας ‘Μαγικός Αυλός΄ σε μουσική του Β.Α. Μότσαρτ και λιμπρέτο Ε.Σικανέντερ. Μία πρωτότυπη προσέγγιση του κλασικού έργου του Β.Α.Μότσαρτ με τη συμμετοχή Ελλήνων λυρικών τραγουδιστών με διεθνή καριέρα.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ…

Μια αλληγορία της μάχης ανάμεσα στο Καλό και το Κακό με αρχετυπικές μορφές .Μια αλληγορία της πορείας από το σκοτάδι στο φως... Ο έρωτας του Ταμίνο για την Παμίνα είναι η κινητήρια δύναμη της πλοκής του έργου. Με βοηθό τον Παπαγκένο και … έναν μαγικό αυλό ο Ταμίνο μέσα από δοκιμασίες θα σώσει την Παμίνα ,τελικά, όχι από το Ζαράστρο αλλά από τη μητέρα της, ενώ ο ίδιος θα ενηλικιωθεί. Περνάμε από την τρυφερότητα της άριας του Ταμίνο στη σκληρότητα της άριας της Βασίλισσας της Νύχτας και στο ντουέτο του Παπαγκένο και της Παμίνα που αποτελεί και την επιτομή του ηθικού διδάγματος της όπερας ότι ΄…ο έρωτας τους ανθρώπους ανυψώνει και στο θείο τους οδηγεί΄. Οι άριες του Ζαράστρο τονίζουν την αξία του αυτοελέγχου, της εγκράτειας και της λογικής .Τέλος το ντουέτο Παπαγκένο-Παπαγκένα γίνεται ύμνος της οικογενειακής ζωής και των παιδιών. Ένα μείγμα κωμικού και σοβαρού με την αμεσότητα, ευαισθησία ,αρμονία και διαύγεια της μουσικής του Μότσαρτ.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Σκηνοθεσία : Ίων Κεσούλης

Διασκευή κειμένου –Μετάφραση υπερτίτλων: Καλλιόπη Όντρεϋ Βασιλείου

Σκηνικά: Γιώργος Κολιός

Κοστούμια: Αυγή Δελέγκα

Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας

Μουσική προετοιμασία μονωδών: Γιάννης Γιαννόπουλος, Γιάννης Τσανακαλιώτης

Μεταγραφή μουσικής: Christian Boesch

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:

Αντώνης Κορωναίος (Ταμίνο)

Ζαφείρης Κουτελιέρης (Παπαγκένο)

Μαριάννα Μανσόλα(Βασίλισσα)

Γιάννης Φίλιας (Μονόστατος)

Μυρσίνη Μαργαρίτη (Παμίνα)

Θοδωρής Μωραϊτης (Ιερέας)

Πέτρος Μαγουλάς (Ζαράστρο)

Κάτια Πάσχου (Παπαγκένα)

Φίλιππος Δελατόλας (Οδηγός Ιερέας)

 

Με τη σύμπραξη της Ορχήστρας του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής*

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Θα εμφανίζονται ελληνικοί υπέρτιτλοι.

Σχετικές ειδήσεις
Αρώματα του Κόσμου & Παραδοσιακά Μύρα: Η Ζωή Τηγανούρια στο Κηποθέατρο Παπάγου
06.09.2016 14:30
Η διεθνούς φήμης συνθέτης, σολίστ του ακορντεόν και performer Ζωή Τηγανούρια, έρχεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά στο Κηποθέατρο Παπάγου
26.08.2016 15:59
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά θα βρίσκονται στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016.
Madame Piaf: Tiger Lillies in Concert στο Κηποθέατρο Παπάγου
03.08.2016 14:51
Στις 23 Αυγούστου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου, υποδεχόμαστε τη νέα δημιουργία των Tiger Lillies, μια συναρπαστική περιήγηση στο underground μεταπολεμικό Παρίσι των πλανόδιων καλλιτεχνών, των οίκων ανοχής και του περιθωρίου με όχημα το ρεπερτόριο και τη θρυλική μορφή της Piaf.
Πάμε Βόλτα;: Η Κρηνιώ Νικολάου & η Δέσποινα Ολυμπίου στο 22ο Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού
12.07.2016 13:44
Η Κρινιώ Νικολάου και η Δέσποινα Ολυμπίου τη Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 θα βρίσκονται στο Κηποθέατρο Παπάγου στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Ταξιδεύοντας μουσικά με το Φεστιβάλ Αθηνών!
10.06.2016 10:59
Φεστιβάλ Αθηνών χωρίς μουσική δεν γίνεται. Έτσι και φέτος -μια χρονιά επεισοδιακή, μα με αίσιο τέλος για το μεγαλύτερο φεστιβαλικό θεσμό της χώρας- είναι έτοιμο να μας ταξιδέψει σε έναν μαγικό κόσμο. Τα ραντεβού δίνονται στη σκιά της Ακρόπολης, δίπλα στην πολύβουη Πειραιώς, στο Μέγαρο Μουσικής ή το θέατρο της Μικρής Επιδαύρου και οι επιλογές είναι ποικίλες και άκρως ενδιαφέρουσες.