Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Δημήτρης Κουρτάκης, Καφενείο

Δημήτρης Κουρτάκης, Καφενείο
Μέσα σ’ ένα καφενείο, από αυτά που αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση, εννέα άνδρες, αφηγούνται ιστορίες από τις οποίες προσπαθούν να απαλλαγούν. Δυσπρόσιτοι, αινιγματικοί, ανατρέχουν στο βάθος του χρόνου αντλώντας υλικά από την Αρχαία Γραμματεία : Όμηρος, Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Ιπποκράτης, Λουκρήτιος, Οβίδιος, Πλούταρχος, Παυσανίας, αλλά και από αφηγήσεις περιηγητών, ημερολόγια ανασκαφών και άλλα κείμενα ανάμεσα στο Μύθο και την Ιστορία.

Η παρουσία μιας γυναίκας συντελεί στην συγκρουσιακή εκφορά αυτού του λόγου. Μέσα σ’ αυτήν την δεξαμενή μνήμης, με μια σπαρακτικά επαναλαμβανόμενη τελετή, αναμένουν ελπίζοντας ακόμα σε μια ρωγμή στον αέναο κύκλο της Ιστορίας

H σκηνοθεσία ανήκει στον Δημήτρη Κουρτάκη, τα σκηνικά στην Marsha Ginsberg, τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Εύα Νάθενα και η μουσική είναι του Δημήτρη Καμαρωτού. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν ο Άρτο Απαρτιάν, ο Γιώργος Βαλαής, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, ο Βασίλης Καραμπούλας, η Σάσα Κρίτση, ο Ρένος Μάντης, ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Κώστας Φιλίππογλου.
Η προπώληση εισιτηρίων έχει αρχίσει στις 8 Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις
Ρωμαίος και Ιουλιέτα από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Θέατρο Πάνθεον
06.09.2016 14:44
Το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο θα ζωντανέψει στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Οι Μικρές Ιστορίες Φόνων επιστρέφουν στον Πολυχώρο Vault
11.03.2016 10:58
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 20 μόνο παραστάσεις, τις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.
Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία): Νέες παραστάσεις και περιοδεία
01.02.2016 16:03
Η παράσταση «Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία)» με τον Χρήστο Σαπουντζή σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαργαρίτη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και επιστρέφει τις Κυριακές στο Ικαριώτικο Καφενείο «Χαλαρά» στα Εξάρχεια!
Διασκεδάζοντας με τον κύριο Σλόουν του Τζο Όρτον στο Αγγέλων Βήμα
29.12.2015 14:43
Το θέατρο Αγγέλων Βήμα, στο πλαίσιο της φετινής θεματικής ενότητας ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦύΛΩΝ, παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία «Διασκεδάζοντας με τον κύριο Σλόουν» του Τζο Όρτον, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου.