Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Κουρτάκης, Καφενείο

Δημήτρης Κουρτάκης, Καφενείο
Μέσα σ’ ένα καφενείο, από αυτά που αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση, εννέα άνδρες, αφηγούνται ιστορίες από τις οποίες προσπαθούν να απαλλαγούν. Δυσπρόσιτοι, αινιγματικοί, ανατρέχουν στο βάθος του χρόνου αντλώντας υλικά από την Αρχαία Γραμματεία : Όμηρος, Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Ιπποκράτης, Λουκρήτιος, Οβίδιος, Πλούταρχος, Παυσανίας, αλλά και από αφηγήσεις περιηγητών, ημερολόγια ανασκαφών και άλλα κείμενα ανάμεσα στο Μύθο και την Ιστορία.

Η παρουσία μιας γυναίκας συντελεί στην συγκρουσιακή εκφορά αυτού του λόγου. Μέσα σ’ αυτήν την δεξαμενή μνήμης, με μια σπαρακτικά επαναλαμβανόμενη τελετή, αναμένουν ελπίζοντας ακόμα σε μια ρωγμή στον αέναο κύκλο της Ιστορίας

H σκηνοθεσία ανήκει στον Δημήτρη Κουρτάκη, τα σκηνικά στην Marsha Ginsberg, τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Εύα Νάθενα και η μουσική είναι του Δημήτρη Καμαρωτού. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν ο Άρτο Απαρτιάν, ο Γιώργος Βαλαής, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, ο Βασίλης Καραμπούλας, η Σάσα Κρίτση, ο Ρένος Μάντης, ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Κώστας Φιλίππογλου.
Η προπώληση εισιτηρίων έχει αρχίσει στις 8 Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις
Το είπε ο γέρος, από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
24.02.2017 12:20
Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος παραστάσεων της γόνιμης συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με το Εθνικό Θέατρο με τίτλο «Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο». Ως πρωταγωνιστές, τα αντικείμενα του Μουσείου αφηγούνται πτυχές της ιστορίας τους, με οδηγό τα δραματοποιημένα από τους ηθοποιούς κείμενα.
Τέχνη, ένας μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη στο Bios
11.11.2016 15:29
Ο Δημήτρης Τσιάμης παρουσιάζει στο Bios τον μονόλογο Τέχνη, ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό.
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Ρωμαίος και Ιουλιέτα από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Θέατρο Πάνθεον
06.09.2016 14:44
Το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο θα ζωντανέψει στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.
Οι Μικρές Ιστορίες Φόνων επιστρέφουν στον Πολυχώρο Vault
11.03.2016 10:58
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 20 μόνο παραστάσεις, τις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.