Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Στα χρώματα εκείνης της αυγής: Συναυλία πρωτότυπης μουσικής, στη Ρόδο

Στα χρώματα εκείνης της αυγής: Συναυλία πρωτότυπης μουσικής, στη Ρόδο

Η Ρόδια μουσικοσυνθέτης Memnune παρουσιάζει, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, τη Συλλογή 16 Συμφωνικών Ποιημάτων, Έργο 1ο, στη συναυλία με έργα για πιάνο και ορχήστρα με τίτλο «Στα χρώματα εκείνης της αυγής», στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 στις 21:30, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.

 

Δεκαέξι μοναδικά έργα για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων αποτυπώνουν έντονα συναισθήματα και εσωτερικές αναζητήσεις της καλλιτέχνιδος και αποκαλύπτουν μέσα από το μέτρο και το εύρος της ορχηστρικής μουσικής μυστικές πτυχές και θαμμένες εμπειρίες από τον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου με έντονα βιώματα. Με μουσικούς ήχους που εμπνέονται από την Ανατολή αλλά και την Ελληνική Παράδοση, έργα σύγχρονης μουσικής με σολιστικές προκλήσεις, η συλλογή αποτελεί ένα αμάλγαμα ήχων και συναισθημάτων που έχουν χαράξει την ιστορία αυτής της γωνιάς της γης.

 

Τα έργα ερμηνεύει η ίδια η συνθέτης με τη συνοδεία της ορχήστρας Sinfonietta Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, Διευθυντή Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Διευθυντή του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών. Παράλληλα, ομάδα κρουστών από ντόπιους μουσικούς υπό την επίβλεψη του Νίκου Χασάπη συμπληρώνουν μοναδικά το ιδιαίτερο ηχόχρωμα που έχει το μουσικό έργο της Memnune. Συμμετέχει φιλικά και η Μικτή Χορωδία της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.

 

Στοιχεία παράστασης

Σολίστ: Memnune

Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης

Ορχήστρα: Sinfonietta Αθηνών

Συμμετέχει ομάδα κρουστών υπό τον Νίκο Χασάπη

Φιλική συμμετοχή Μικτής Χορωδίας της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή

Επιμέλεια προβολής: Μιχάλης Καβουκλής για την mgk.advertising

Επιμέλεια φωτισμού και ήχου/Ηχογράφηση: Music Spot – Πάρις Κατσέλας

Βιντεοσκόπηση: Ωμέγα TV

 

Σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου

Σχετικές ειδήσεις
17.01.2017 14:49
Η Διεθνής Λέσχη Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60-70-80 για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην Πινακοθήκη Πειραιά τη «Χρυσή Βραδιά 17» για να τιμηθεί η ελληνική ποπ – ροκ εκείνης της εποχής.
Δυνατά… το Καλοκαιράκι: Αρβανιτάκη και Πορτοκάλογλου στη Ρόδο
03.08.2016 10:41
Στο θέατρο Μεσαιωνικής τάφρου, στη Ρόδο θα βρεθούν στις 8 Αυγούστου 2016 η Ελευθέρια Αρβανιτάκη κ ο Νίκος Πορτοκάλογλου.
9η Γιορτή Μουσικής στη Ρόδο
13.07.2016 16:25
Η 9η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής Ρόδου, ανοίξει τα μικρόφωνα και τις εντάσεις το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου 2016!
Με τα χρώματα της Ελλάδας: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Κέα
12.07.2016 14:40
Μια μαγική βραδιά περίμενε τους εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το Βουρκάρι της Κέας για να απολαύσουν τη μεγάλη ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου στη συναυλία με τίτλο «ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» - ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΘΑΙΑ.
Το Ρόδο Αμάραντο των Ι. και Α. Σπανομάρκου επιστρέφει στο Χυτήριο
19.04.2016 16:34

Η επιτυχημένη έντεχνη παράσταση των αδελφών Σπανομάρκου, Ρόδο Αμάραντο, επιστρέφει για μια μοναδική βραδιά την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στο Θέατρο Χυτήριο!