Ο Γάλλος ProleteR, ο παραγωγός που έχουμε ήδη γνωρίσει μέσα από τo τεράστιο hit Τhe Misfit song έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για δύο ξεχωριστά live dj set!

Τετάρτη 3 Ιουλίου στο Tiki Bar στο Κουκάκι και Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Floral στην πλατεία Εξαρχείων.

 ProleteR: Ένας από τους πιο ανερχόμενους beatmaking παραγωγούς της σύγχρονης γαλλικής μουσικής σκηνής! Γεννημένος κιθαρίστας, έκανε  μια διαδρομή 10 χρόνων με διάφορα ροκ συγκροτήματα, πριν καταλάβει ότι η κλήση του ήταν προς τον ήχo και τον ρυθμό που τελικά τον κέρδισε και φάνηκε να γνωρίζει καλύτερα από όλους.

Η μεγάλη ώθηση έγινε όταν κάποιοι φίλοι MC της hip hop σκηνής, συνεργάστηκαν μαζί του και έτσι κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμς με την συμμετοχή του: τα Deadringer των RJD2  και  Entroducing του dj Shadow. Μετά από αυτά αποφάσισε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο 30χρονος παραγωγός έχει αναπτύξει έναν μοναδικό συνδυασμό μεταξύ των  hip hop beat και  jazz/Charleston κομματιών με τον πλούσιο ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας. Το πρώτο του EP με τίτλο Curses from past time κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011 και γνώρισε τεράστια απήχηση ενώ αμέτρητα ήταν τα downloads από το διαδίκτυο και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει καμία προώθηση από τον ίδιο ή την εταιρεία που τον εκπροσωπούσε.

Το δεύτερο EP του με τίτλο Feeding the lions είναι μια συνέχεια του ήχου του αλλά σίγουρα πιο καινοτόμο από το προηγούμενο. Το μουσικό αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο και πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από broken beats, vintage swing, jazz, charleston και τόσους άλλους ήχους που φιλτράρονται μέσα από ρυθμούς hip hop, κάνοντας τους πάντες να χορεύουν ασταμάτητα!

Κομμάτια από αυτό το άλμπουμ αλλά και πολλά ακόμη θα μιξάρει για εμάς για δύο βράδια στην Αθήνα. 3 Ιουλίου στο Tiki Bar και 4 Ιουλίου στο Floral!

 

Τετάρτη 3 Ιουλίου | Tiki Bar

Πέμπτη 4 Ιουλίου | Floral café