To Six d.o.g.s.παρουσιάζει το 1ο Closer Summer Festival, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013.

 

Μετά από μία “γεμάτη χρονιά” – με πολλά parties, live εμφανίσεις, μουσικά ταξίδια (από garage σε alternative, από indie σε grunge, από punk σε postpunk), πολλά ποτά, πολλά ξενύχτια, χορούς και συγκινήσεις – το CloserAlternativeBar θα αποχαιρετήσει τη σεζόν και θα μας ευχηθεί καλό καλοκαίρι με ένα specialevent.


Το 1ο
CloserSummerFestival είναι γεγονός και ήρθε για να καθιερωθεί! Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, το νεοκλασικό της Ιπποκράτους κατεβαίνει προς Αβραμιώτου μεριά και το SixD.O.G.S, στο gigspace του οποίου θα φιλοξενήσει live εμφανίσεις των Skull & Dawn, DarkRags, FalseAlarm, TheBet και – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Bellini.

 

Bellini

Σχηματίστηκαν μετά τη διάλυση των instrumentalmathrockersDonCaballero, από τον drummer της μπάντας, DamonChe, και το ζευγάρι των AgostinoTilotta και GiovannaCacciola, αμφότεροι πρώην μέλη της Σικελιανής noise μπάντας Uzeda. Καθώς τα δύο προαναφερθέντα groups ανήκαν στην ίδια δισκογραφική, Touch & Gorecords, ήταν αρκετές οι φορές που τζαμάριζαν παρέα, οπότε δεν αργήσαν να δέσουν και να συνεχίσουν, σαν επίσημη μπάντα πλέον, το καλοκαίρι του 2001. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στην προπώληση και 13 στο ταμείο.

 

Το όνομά τους το υιοθετήσαν από τον κλασικό συνθέτη VincenzoBellini, ο οποίος γεννήθηκε στην Catania, από όπου κατάγονταν οι Uzeda. Λίγο αργότερα, στην μπάντα προστέθηκε και ο MatthewTaylor (μέλος των Romulans). Μετά από κάποιες συναυλίες, μπήκαν στο studio, μαζί με τον περίφημο SteveAlbini (BigBlack, Shellac), για την πρώτη ηχογράφησή τους, το “SnowingSun“, το οποίο κυκλοφόρησε από την MonitorRecords το 2002.

 

Μετά από μία μεγάλη περιοδεία, ο DamonChe εγκαταλείπει την μπάντα για να αντικασταθεί από τον AlexisFleisig, drummer των GirlsAgainstBoys και των Obits. Με αυτή την σύνθεση κυκλοφορούν το 2005 το 7ιντσο “TheBuffaloSong / NeverAgain” στην RadioIsDownrecords και το LPSmallStones“, το οποίο ηχογραφείται και πάλι υπό την επίβλεψη του Albini για λογαριασμό της TemporaryResidenceLimited. Τρία χρόνια αργότερα, κυκλοφορεί και ο τρίτος δίσκος τους “ThePreciousPrizeofGravity“, στην ίδια εταιρεία και με τους ίδιους συντελεστές.

 

Συνολικά, στα 8 χρόνια ύπαρξής τους με τη σημερινή σύνθεση, οι Bellini έχουν δώσει πολλές συναυλίες σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνία, διατηρώντας στον ήχο τους τα βασικά στοιχεία των προηγούμενων μπαντών τους. Παράλληλα, με την πάροδο του χρόνου κατορθώνουν να ακούγονται ακόμα πιο δεμένοι, δομημένοι και ρυθμικοί, ενσαρκώνοντας το πραγματικό punkmood, σε βαθμό που φεύγοντας από ένα live τους να σε κάνουν να νιώθεις πως το rocknroll μπορεί να είναι ακόμη το ίδιο ζωτικό, φαύλο και φρέσκο, όπως ήταν το punk στο LosAngeles, στα τέλη των 70’s και τις αρχές των 80’s.

 

TheBet

Οι Bet δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2010. Επιδίωξή τους, να συνδυάσουν τους ρυθμούς και το συναίσθημα των μελωδιών της MotownSoul και των RhythmnBlues με την εκρηκτικότητα του bluesrock και της ψυχεδέλειας των early 70’s, φέρνοντας στο προσκήνιο έναν νέο σύγχρονο ήχο: την powersoul.

 

Τον Ιανουάριο του 2011, μετά από μία σειρά live εμφανίσεων, ηχογράφησαν ζωντανά στο studio ένα δείγμα του ρεπερτορίου τους. Παρότι το συγκεκριμένο υλικό παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος του ανέκδοτο, η διασκευή τους στο “WhollPayReparations” του GilScottHeron βρίσκει το δρόμο μέχρι τις hot λίστες του airplay αρκετών ραδιοφωνικών σταθμών και, κυρίως, του Εν Λευκώ 87,7. Τον Ιούλιο του 2012, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους E.P. “InMotion”, για λογαριασμό της RestlessWind, και έκτοτε δουλεύουν πάνω στην ηχογράφηση του ντεμπούτο album τους. Παράλληλα, συνεχίζουν ακούραστα τις live εμφανίσεις – που παραμένουν το… φόρτε τους – παίζοντας στο πλευρό των Monophonics, σε δύο soldout βραδιές στο Gazarte, και των RadioMoscow, στο 6 D.O.G.S., περνώντας στο μεσοδιάστημα και από τα studios του Εν Λευκώ 87,7 για ένα 5/25 LiveSession.

 

TheDarkRags

Οι DarkRags είναι ένα rocknroll συγκρότημα από την Αθήνα. Σχηματίστηκαν τον Μάιο του 2010 αλλά τα μέλη τους είχαν γράψει πολλά χιλιόμετρα τα προηγούμενα χρόνια, συμμετέχοντας σε γνωστές μπάντες της ντόπιας σκηνής, όπως οι Dustbowl, οι Velvoids, οι TeddyBoysFromTheCrypt και οι LipstickTraces.

 

Οι επιρροές τους εκτείνονται από το garagepunk των 60’s και το Νέο-Υορκέζικο rocknroll των 70’s έως την υπέροχη αντίστοιχη σκηνή της garage αναβίωσης της Αυστραλίας και τα σύγχρονα συγκροτήματα του είδους. Τον Οκτώβριο του 2010, κυκλοφόρησαν μόνοι τους το ντεμπούτο τους EP, “DrunkenAngel”, μετά το οποίο ακολούθησαν αρκετές συναυλίες στην Αθήνα, μία συνεργασία με τον Νέο-Υορκέζο MarkSteiner, καθώς και δύο εμφανίσεις στο Βερολίνο. Τον Μάρτιο του 2011, οι DarkRags μπήκαν για δεύτερη φορά στο studio και ηχογράφησαν το πρώτο τους ομώνυμο album, στο οποίο συμμετέχει και ο MikeStrauss (LesHommesSauvages, RichardRuin) στο όργανο. Περιλαμβάνοντας ορισμένα εξαιρετικά κομμάτια, το ντεμπούτο τους δείχνει πως πρόκειται για μία μπάντα από την οποία μπορούμε να περιμένουμε πολλά στο άμεσο μέλλον. Η CD έκδοση έχει πλέον εξαντληθεί. Τον Δεκέμβριο του 2011, οι DarkRags κλήθηκαν από τους LastDrive να ανοίξουν (μαζί με τους PennyDreadful) το μεγάλο live που έδωσαν στο Fuzz, ενώ τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς έπαιξαν και αυτοί μαζί με τους Obits στο SixD.O.G.S., ενώ αυτή την περίοδο ηχογραφούν το νέο τους album, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2013.

 

FalseAlarm

Οι FalseAlarm σχηματίστηκαν το 1997, αρχικά παίζοντας διασκευές σε αγαπημένα alternative και punkrock κομμάτια. Μετά από κάμποσα live διαλύθηκαν και, σχεδόν τυχαία, το 2010, τα δύο ιδρυτικά τους μέλη αποφάσισαν να ξαναδοκιμάσουν, με τη συνδρομή τριών ακόμα νέων μελών.


Αποτέλεσμα, μία νέα σειρά ζωντανών εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και, κυρίως, η συνεργασία με τον ScottMcCloud (GirlsAgainstBoys, ParamountStyles) στο παρθενικό τους singleDownIGo / SellMeSomething”. Μαζί του εμφανίστηκαν δύο φορές, μέχρι στιγμής, στα live των Bokomolech (Μάρτιος 2012, FuzzClub) και Obits (Οκτώβριος 2012, SixD.O.G.S.).


Αποτελούνται από τους: S. Pyros D. (Drums, Vox), Dinos K. (Guitars, effects), Kostas Oik. (Bass, Vox), Nikos Mp. (Vocals), Niko K. (Guitars, effects).

 

:Skull & Dawn:

Ξεκίνησαν το 2002, ως Défilé des âmes, αρχικά με βασικές επιρροές από τη σκοτεινή folk των 90’s. Τα τελευταία χρόνια, είναι πλέον γνωστοί με το σημερινό τους όνομα, πραγματοποιώντας παράλληλα μία μεταστροφή στον ήχο τους που, παρότι εξακολουθεί να διατηρεί βασικά στοιχεία από την πρώτη φάση της μπάντας, βρίσκεται πιο κοντά στην Αμερικάνικη και Ιρλανδική παράδοση, με country χροιά αλλά και doom / black πινελιές!

 

Χαρακτηριστικά, οι ίδιοι κατονομάζουν ως κύριες επιρροές τους συγκροτήματα και μουσικούς όπως οι 16 Horsepower / Wovenhand, oJohnnyCash, oHankWilliamsIII, oNickCave, oTownesVanZadt, αλλά και οι Residents, οι Current 93, οι Neurosis, ο GlennDanzig και οι BlackSabbath.

 

Οι Skull & Dawn έχουν υπογράψει στην Αυστριακή ανεξάρτητη εταιρεία SteinklangRecords, για λογαριασμό της οποίας έχουν κυκλοφορήσει ένα fulllengthalbum (“LustnStone”) κι ένα splitCD, ενώ έχουν λάβει μέρος σε διάφορες συλλογές. Παράλληλα, στο ενεργητικό τους συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με τον MattHowden (Sieben / SolInvictus) και τους Svarrogh.