Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Balkans in the Χάουζ, στο Χάουζ

Balkans in the Χάουζ, στο Χάουζ

Το Χάουζ θα φιλοξενήσει δυο βραδιές Βαλκανικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας με Ταινίες, Μουσική , Εικόνα, Θέατρο και πολλές εκπλήξεις, στις 4-5 Ιουλίου 2013.

 

Όταν οι ταινίες γίνονται συζήτηση, όταν η φωτογραφία γίνεται μουσική και το θέατρο παιχνίδι...τότε χτίζουμε γέφυρες και φέρνουμε και πάλι τα Βαλκάνια στην Αθήνα.

 

O οργανισμός Balkans Beyond Borders φέρνει για άλλη μια φορά το Βαλκανικό αέρα στην Αθήνα, αυτή τη φορά σε ένα χώρο τόσο οικείο όσο στο σπίτι μας. Οι οικοδεσπότες του ΧΑΟΥΖ στο Μεταξουργείο και η ομάδα του Balkans Beyond Borders σας περιμένουν να γιορτάσουμε μαζί δύο βραδιές Βαλκανικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας με Ταινίες, Μουσική, Εικόνα, Θέατρο και πολλές εκπλήξεις!

 

Την 1η μέρα, Πέμπτη 4 Ιουλίου, φέρνουμε τα Βαλκάνια στο θερινό σινεμά. Οι ταινίες γίνονται πηγή έμπνευσης και συζήτησης και η βραδιά συνεχίζεται με μουσική από τους καλεσμένους DJs. Οι ταινίες που θα προβληθούν έχουν επιλεγεί με βάση το θεματικό άξονα του φετινού Balkans Beyond Borders Short Film Festival που θα γίνει στο Βουκουρέστι και έχει τίτλο “Reinventing Bridges”. Οι ταινίες της βραδιάς προέρχονται από το Balkans Beyond Borders Short Film Festival 2012, από το Διαβαλκανικό ιντερνετικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Altcine Action, ενώ επίσης θα προβληθεί και η ταινία της Ιωσηφίνας Μαρκαριάν, Partners.

 

Τη 2η μέρα 5 Ιουλίου, χτίζουμε όλοι μαζί τις δικές μας γέφυρες συμμετέχοντας ενεργά σε ένα Βαλκανικό πάρτυ όπου ο φωτογραφικός φακός γεφυρώνεται με τη ζωγραφική, το θέατρο συναντά τον αυτοσχεδιασμό μεσα απο τις performance του Δημήτρη Δημητριάδη όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα με τη σειρά του να συμμετέχει σε ένα διαδραστικό παιχνίδι έκφρασης. Η βραδιά συνεχίζεται με τους δυναμικούς βαλακινικούς ήχους της μουσικής της μοναδικής Dj Spery σε ένα πάρτυ που θα μείνει σε όλους αξέχαστο!

 

Και οι δύο μέρες θα αποτελέσουν το ζωντανό υλικό για τη δημιουργία μιας μικρού μήκους ταινίας με θέμα: Reinventing Bridges in the ΧΑΟΥΖ”.

 

Ένα διήμερο γεγονός που θα ανακατέψει τις τέχνες και τους ανθρώπους, μια πρωτοβουλία για να χτίσουμε μαζί, να περάσουμε καλά και πάνω από όλα λίγο...διαφορετικά!

Σχετικές ειδήσεις
6o Micro μ Festival: Δεκαπέντε ταινίες ετοιμάζουν βαλίτσες
09.08.2016 16:18
Τα 15 πολυπόθητα «εισιτήρια» του 6oυ Micro μ Festival βρήκαν εδώ και λίγες ώρες τους αποδέκτες τους καθώς η προκριματική επιτροπή του φεστιβάλ ψήφισε τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στη φετινή διοργάνωση.
7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το BBB: Έναρξη συμμετοχών
25.04.2016 16:22
Το BBB αναγγέλλει την περίοδο υποβολής ταινιών για το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το Balkans Beyond Borders.
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Οι Ταινίες
09.03.2016 12:42
Δείτε τις ταινίες του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016.
Τα Βραβεία του 6ου Balkans Beyond Borders Short Film Festival
06.11.2015 16:43
Με νικήτρια την Ελληνίδα δημιουργό, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη για την ταινία της “ Washingtonia”, έκλεισε το 6ο Balkans Beyond Borders Short Film Festival χαρίζοντας στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα τριήμερο κινηματογραφικό ταξίδι στα Βαλκάνια, ρίχνοντας το φακό στους νέους και την πόλη μέσα από τη φετινή θεματική του Living in… City-mmetry.
56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Οι Ταινίες
30.10.2015 16:00
Το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει φέτος ραντεβού με το σινεφίλ κοινό από τις 6 έως τις 15 Νοεμβρίου 2015. Δείτε παρακάτω όλες τις ταινίες του φεστιβάλ.