Το Χάουζ θα φιλοξενήσει δυο βραδιές Βαλκανικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας με Ταινίες, Μουσική, Εικόνα, Θέατρο και πολλές εκπλήξεις, στις 4-5 Ιουλίου 2013.

 

Όταν οι ταινίες γίνονται συζήτηση, όταν η φωτογραφία γίνεται μουσική και το θέατρο παιχνίδι…τότε χτίζουμε γέφυρες και φέρνουμε και πάλι τα Βαλκάνια στην Αθήνα.

 

O οργανισμός Balkans Beyond Borders φέρνει για άλλη μια φορά το Βαλκανικό αέρα στην Αθήνα, αυτή τη φορά σε ένα χώρο τόσο οικείο όσο στο σπίτι μας. Οι οικοδεσπότες του ΧΑΟΥΖ στο Μεταξουργείο και η ομάδα του Balkans Beyond Borders σας περιμένουν να γιορτάσουμε μαζί δύο βραδιές Βαλκανικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας με Ταινίες, Μουσική, Εικόνα, Θέατρο και πολλές εκπλήξεις!

 

Την 1η μέρα, Πέμπτη 4 Ιουλίου, φέρνουμε τα Βαλκάνια στο θερινό σινεμά. Οι ταινίες γίνονται πηγή έμπνευσης και συζήτησης και η βραδιά συνεχίζεται με μουσική από τους καλεσμένους DJs. Οι ταινίες που θα προβληθούν έχουν επιλεγεί με βάση το θεματικό άξονα του φετινού Balkans Beyond Borders Short Film Festival που θα γίνει στο Βουκουρέστι και έχει τίτλο “Reinventing Bridges”. Οι ταινίες της βραδιάς προέρχονται από το Balkans Beyond Borders Short Film Festival 2012, από το Διαβαλκανικό ιντερνετικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Altcine Action, ενώ επίσης θα προβληθεί και η ταινία της Ιωσηφίνας Μαρκαριάν, Partners.

 

Τη 2η μέρα 5 Ιουλίου, χτίζουμε όλοι μαζί τις δικές μας γέφυρες συμμετέχοντας ενεργά σε ένα Βαλκανικό πάρτυ όπου ο φωτογραφικός φακός γεφυρώνεται με τη ζωγραφική, το θέατρο συναντά τον αυτοσχεδιασμό μεσα απο τις performance του Δημήτρη Δημητριάδη όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα με τη σειρά του να συμμετέχει σε ένα διαδραστικό παιχνίδι έκφρασης. Η βραδιά συνεχίζεται με τους δυναμικούς βαλακινικούς ήχους της μουσικής της μοναδικής Dj Spery σε ένα πάρτυ που θα μείνει σε όλους αξέχαστο!

 

Και οι δύο μέρες θα αποτελέσουν το ζωντανό υλικό για τη δημιουργία μιας μικρού μήκους ταινίας με θέμα: Reinventing Bridges in the ΧΑΟΥΖ”.

 

Ένα διήμερο γεγονός που θα ανακατέψει τις τέχνες και τους ανθρώπους, μια πρωτοβουλία για να χτίσουμε μαζί, να περάσουμε καλά και πάνω από όλα λίγο…διαφορετικά!