Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο της Ελένης Χατζή με τίτλο “Ο λάκκος του θριάμβου”.

 

Το βιβλίο:

Ο ισχυρός επιχειρηματίας Χάρης Λεμπεσόπουλος, γνωστός στην πιάτσα με το ψευδώνυμο «Ο Μάγος», και ο στενός του συνεργάτης, γιατρός, Φίλιππος Στάμου διοικούν μια οικονομική αυτοκρατορία και ρυθμίζουν τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων. Μέχρι που… δυο πρόσωπα από το παρελθόν εισβάλλουν στη ζωή τους και απειλούν να αποκαλύψουν τρομερά μυστικά. Τι γνωρίζει για το σκοτεινό παρελθόν του παντοδύναμου Μάγου ένας εξαθλιωμένος άστεγος με το όνομα Εμμανουήλ Κοσεγιάν;

 

Γιατί ένας άνεργος οδηγός ασθενοφόρου γίνεται ο εφιάλτης του Φίλιππου Στάμου, διευθυντή της μεγαλύτερης κλινικής στην Ελλάδα; Το παρελθόν των ηρώων επιστρέφει βίαια και ζητά δικαίωση, μαζί του και η απελπισία και το αδιέξοδο των απόκληρων και αδικημένων.

 

Η συγγραφέας:

Η Ελένη Χατζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Είναι γλωσσολόγος (Πανεπιστήμιο Αθηνών) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (ΜΑ, Royal Holloway), όπου μελέτησε τις προϊστορικές γραφές της Αιγαιακής Εποχής του Χαλκού και της Μεσοποταμίας. Έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης, των εκδόσεων και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το 2006 εξέδωσε την ποιητική συλλογή με τίτλο Ορείχαλκος (Γαβριηλίδης). Μετέφρασε και επιμελήθηκε συλλογή ποιημάτων του νομπελίστα ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Γουόλε Σογίνκα: Η Σαμαρκάνδη και Άλλα Ποιήματα (Γαβριηλίδης, 2011). Εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Ο Μάγος το 2011 (Γαβριηλίδης).