Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ανοιχτή Πρόβα Νέων Χορογράφων Μπαλέτου ΕΛΣ – DANCEBOX στο Θέατρο Ολύμπια

Ανοιχτή Πρόβα Νέων Χορογράφων Μπαλέτου ΕΛΣ – DANCEBOX στο Θέατρο Ολύμπια

Επτά χορευτές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν τις χορογραφίες τους για δύο βραδιές στο θέατρο Ολύμπια.

 

στις 6 & 7 Ιουλίου 2013.

 

 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο τέλος της καλλιτεχνικής περιόδου, δίνεται η ευκαιρία σε όσους χορευτές το επιθυμούν να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν μια δική τους χορογραφία με θέμα και μουσική της επιλογής τους. Τις χορογραφίες ερμηνεύουν οι συνάδελφοί τους, χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στην ίδια παράσταση , συμμετέχουν οι έντεκα χορευτές του DanceBox, της εκπαιδευτικής δράσης του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2012, παρουσιάζουν την πρώτη ομαδική δουλειά τους σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα.

 

Πρόγραμμα:

 

1.            Can I? – Χορεύει το DanceBox της ΕΛΣ

Xορογραφία: Ρενάτο Τζανέλλα

Μουσική: Εισαγωγή από την όπερα Η κλέφτρα κίσσα του

Τζοακίνο Ροσσίνι 

Χορεύουν:  Δημήτρης Αντωνόπουλος, Δήμητρα Βλάχου, Ελένη Κόντζιλα, Μαρίνα Κούρτη, Μαριάννα Κρεμπενιού, Άλκηστις Λάλα, Γιώργος Πελαγίας, Βάλια Σπυρίδωνος, Σταυρούλα Τσίνα, Ελένη Τσουκαλά

 

2. Don’t forget to play

Χορογραφία: Mαρία Κουσουνή

Μουσική: «Paradise found»,  «Kevin Beak'n», «Carl goes up», « It's just a house» από την ταινία Up του Μάικλ Τζακκίνο και «Χαμπανέρα» από την Α’ Πράξη της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ  

Χορεύουν: Βαγγέλης Μπίκος, Aγάπιος Αγαπιάδης, Μαργαρίτα Κώστογλου, Κόμη Κλουκίνα

 

3. Παρέμβαση

Xορογραφία: Θανάσης Σολωμός

Moυσική: «Inertia – Movement» του Xρήστου Σακελλαρίδη

Χορεύουν: Βανέσα Κούρκουλου, Θανάσης Σολωμός

 

4. More than black or white (What the...?)

Xορογραφία: Γιάννης Μπενέτος

Μουσική: «Big my secret» του Mάικλ Νάυμαν, «Immigrant song» & «Rock 'n' Roll» των Λεντ Ζέππελιν, «Angie» των Ρόλλινγκ Στόουνς

Χορεύουν: Πόπη Σακελλαροπούλου, Στέλιος Κατωπόδης, Πέτρος  Κουρουπάκης, Μαργαρίτα Κώστογλου, Μάγδα Λαγογιάννη,  Μάικλ Ντούλαν, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Νίκος Μοσχής, Αριάδνη Φιλιππάκη

 

5. Αmélie… Μελί!

Xορογραφία: Nίκος Μοσχής

Μουσική: «J’y suis jamais allé», «La valse d’ Amélie», «La noyée»,

«Soir de fête», «La dispute», «Comptine d’un autre été» από την ταινία Αμελί του Γιαν Τηρσέν

Χορεύουν: Χριστίνα Μακρίδου, Κόμη Κλουκίνα, Μάγδα Λαγογιάννη, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Πέτρος Κουρουπάκης, Γιάννης Μπενέτος, Νίκος Μοσχής

 

6. Reflection

Xορογραφία: Έλτον Ντιμρότσι

Mουσική: «Laika’s Journey» και «Infra 4» του Μαξ Ρίχτερ

Χορεύει: Έλτον Ντιμρότσι

 

7. Forstand

Χορογραφία: Αγάπιος Αγαπιάδης, Βαγγέλης Μπίκος

Mουσική: «Monologue», «The trees», «November», «Autumn Music», «The twins» του Μαξ Ρίχτερ

Χορεύουν: Μαρία Κουσουνή, Βαγγέλης Μπίκος, Aγάπιος Αγαπιάδης, Στέλιος Κατωπόδης, Κόμη Κλουκίνα,  Αριάδνη Φιλιππάκη

Σχετικές ειδήσεις
Ζιζέλ από το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Ολύμπια
24.11.2016 15:58
Η Ζιζέλ, ένα από τα διασημότερα μπαλέτα του ρομαντισμού, σε γοητευτική μουσική του Αντόλφ Αντάμ, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε χορογραφία του Ιρέκ Μουχαμέντοφ και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και Ζωής Ζενιώδη.
Η Βασίλισσα του Χιονιού από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.10.2016 15:42
Φέτος, το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων θα λάμψει πάνω από το Μέγαρο Μουσικής. Μια νέα διεθνής παραγωγή μπαλέτου κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα! Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, τη νέα χορογραφία της Βασίλισσας του Χιονιού που βασίζεται στο πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Links: από τους Αντώνη Φωνιαδάκη και APOTOSOMA στο Θέατρο Ολύμπια
10.03.2016 12:50
Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνή, που έχει την υπογραφή του σπουδαίου χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη και είναι αφιερωμένη στους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, τον Γ. Σ. Μπαχ και τον Γ. Φ. Χαίντελ, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια.
Σπάρτακος από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
07.03.2016 14:30
Ένα από διασημότερα επικά έργα του νεοκλασικού ρωσικού μπαλέτου, τον Σπάρτακο, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θα απολαύσουν οι φίλοι του χορού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Νέος Διευθυντής Μπαλέτου της ΕΛΣ ο Αντώνης Φωνιαδάκης
01.03.2016 12:32
Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ ορίζεται ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης.