Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο του Φώτη Γεωργελέ, το οποίο φέρει τον τίτλοΚρυμμένες αλήθειες και ψεύτικα διλήμματα”.

 

Το βιβλίο:

Τι μας συνέβη;

 

Πότε ακριβώς σ’ αυτές τις δύο δεκαετίες του ’90 και του 2000 αυτή η χώρα έχασε την ορμή και τον δυναμισμό της; Πώς αυτή η γενιά του ρίσκου και της απόλαυσης έγινε γενιά του φόβου και της ασφάλειας; Πότε πιστέψαμε ότι η ζωή μάς χρωστάει; Ότι ζωή είναι να καταφέρεις μια πρόσληψη στο δημόσιο, να δουλέψεις 20-25 χρόνια και να βγεις στη σύνταξη στα 50 κάτι;

 

Πότε αρχίσαμε να θεωρούμε την εργασία «δουλεία», να ονομάζουμε τη μείωση των αποδοχών «εξαθλίωση» και την κατάργηση του επιδόματος γάμου «εργασιακό μεσαίωνα»;

 

Πότε αυτή η χώρα άρχισε να φοβάται τη δουλειά; Να φοβάται ν’ αλλάξει; Να θρηνεί 3 χρόνια ένα μοντέλο που και η ίδια ξέρει ότι χρεοκόπησε, χωρίς να κάνει τίποτα για να το αλλάξει; Πότε δηλαδή αυτή η κοινωνία γέρασε ανεπανόρθωτα; Πώς έχασε τη ζωντάνια της; Πώς θα γίνει να ξυπνήσει μια μέρα και να πει: τέρμα η κλάψα και η θυματοποίηση, τώρα σηκώνουμε τα μανίκια, τα αλλάζουμε όλα.

 

Ο συγγραφέας:

Ο Φώτης Γεωργελές είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κοινωνιολογία και Πολιτική Οικονομία στο Παρίσι. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει διευθύνει το Έψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, το Μ2 της Μεσημβρινής, το ΚΛΙΚ, το MEN και τον ΚΛΙΚ FM. Σήμερα είναι εκδότης της ATHENS VOICE, του athensvoice.gr και των περιοδικών LOOK, HOME, SOUL. Βιβλία του που έχουν κυκλοφορήσει: Νυχτερινές Πτήσεις, Ροκ Μυθιστόρημα (Άρης Σάρτας), Α112-Ένα Ταξίδι στον Άγριο Κόσμο των Media, Luna (κείμενο – σενάριο Φώτης Γεωργελές, σχέδιο Φώτης Πεχλιβανίδης). Η Luna εκδόθηκε και στις ΗΠΑ.