Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Shahram Nazeri και Ali Akbar Moradi μαζί

Shahram Nazeri και Ali Akbar Moradi μαζί
Ο Σαχράμ Ναζερί, ο σημαντικότερος τραγουδιστής του Ιράν, έρχεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, στις 25 Ιουλίου, έχοντας στο πλευρό του τον, επίσης Ιρανό, δεξιοτέχνη του τρίχορδου ταμπούρ, Αλί Άκμπαρ Μοραντί.

Δύο πολύτιμα κεφάλαια μιας χώρας με πλούσια μουσική ιστορία όπου, παρά τους περιορισμούς στην καλλιτεχνική έκφραση, δύσκολα ξεριζώνεται το τραγούδι από τις καρδιές των ανθρώπων, έρχονται στο Σχολείον για να μας μεταδώσουν τη μαγεία της μουσικής τους.

O Σαχράμ Ναζερί, το «αηδόνι της Περσίας» για τους New York Times, ο «ιρανός Παβαρότι» για άλλους, ήταν ο πρώτος που έβαλε μουσική σε στίχους των σούφι ποιητών Ρουμί και Χάφεζ, ανοίγοντας έναν καινούργιο δρόμο στην περσική κλασική μουσική.

Μαζί τους, ο Πεζμάν Χανταvτί, δεξιοτέχνης των κρουστών, και ο Έλληνας μουσικός της διασποράς Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Σχετικές ειδήσεις
Η Joss Stone για μία μοναδική συναυλία στο Sani Festival
08.07.2016 16:42
Η Βρετανίδα μουσικός Joss Stone έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του φετινού Sani Festival.
Ο Αδάμ Τσαρούχης live στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου
28.06.2016 15:44
Τραγουδιστής της jazz και όχι μόνο, ο Αδάμ Τσαρούχης έρχεται με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.
Petros Klampanis Group live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
22.04.2016 15:12
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού...ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός και - σύμφωνα με το περιοδικό JazzTimes - έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης - εμφανίζεται για πρώτη φορά μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ο Steven Wilson live στο Θέατρο Badminton
21.04.2016 14:26
Ο Steven Wilson, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας ως solo καλλιτέχνης για μια και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton!
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
02.03.2016 15:26
H συνάντηση που έγινε talk of the town το φετινό χειμώνα, που ενθουσίασε κοινό και δημοσιογράφους, όχι μόνο σαν μουσική παράσταση αλλά και σαν καινούργια καλλιτεχνική πρόταση, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.