Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Shahram Nazeri και Ali Akbar Moradi μαζί

Shahram Nazeri και Ali Akbar Moradi μαζί
Ο Σαχράμ Ναζερί, ο σημαντικότερος τραγουδιστής του Ιράν, έρχεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, στις 25 Ιουλίου, έχοντας στο πλευρό του τον, επίσης Ιρανό, δεξιοτέχνη του τρίχορδου ταμπούρ, Αλί Άκμπαρ Μοραντί.

Δύο πολύτιμα κεφάλαια μιας χώρας με πλούσια μουσική ιστορία όπου, παρά τους περιορισμούς στην καλλιτεχνική έκφραση, δύσκολα ξεριζώνεται το τραγούδι από τις καρδιές των ανθρώπων, έρχονται στο Σχολείον για να μας μεταδώσουν τη μαγεία της μουσικής τους.

O Σαχράμ Ναζερί, το «αηδόνι της Περσίας» για τους New York Times, ο «ιρανός Παβαρότι» για άλλους, ήταν ο πρώτος που έβαλε μουσική σε στίχους των σούφι ποιητών Ρουμί και Χάφεζ, ανοίγοντας έναν καινούργιο δρόμο στην περσική κλασική μουσική.

Μαζί τους, ο Πεζμάν Χανταvτί, δεξιοτέχνης των κρουστών, και ο Έλληνας μουσικός της διασποράς Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν - Τσαλαχούρης: Ένας συναρπαστικός μουσικός διάλογος στο Μέγαρο Μουσικής
17.01.2017 14:26
Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα με τους μουσικούς της διάσημης πλέον Καμεράτα-ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.
Ο Yury Revich στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.01.2017 12:30
Το καινοτόμο εγχείρημα καλλιτεχνικών δρωμένων ¨Friday Nights with Yury Revich¨, έχοντας ολοκληρώσει δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας στη Βιέννη, με σύνθημα «ακούγοντας την τέχνη και βλέποντας τη μουσική», έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μία παράσταση εγκαινιάζοντας την πρώτη του ευρωπαική περιοδεία.
Η Joss Stone για μία μοναδική συναυλία στο Sani Festival
08.07.2016 16:42
Η Βρετανίδα μουσικός Joss Stone έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του φετινού Sani Festival.
Petros Klampanis Group live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
22.04.2016 15:12
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού...ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός και - σύμφωνα με το περιοδικό JazzTimes - έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης - εμφανίζεται για πρώτη φορά μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
02.03.2016 15:26
H συνάντηση που έγινε talk of the town το φετινό χειμώνα, που ενθουσίασε κοινό και δημοσιογράφους, όχι μόνο σαν μουσική παράσταση αλλά και σαν καινούργια καλλιτεχνική πρόταση, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.