Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

A-n-e-w: Έκθεση στο Camp

A-n-e-w: Έκθεση στο Camp

Το Campθα φιλοξενήσει εικαστική έκθεση με τίτλο “a-n-e-w”, η οποία θα διαρκέσει από τις 3 έως και τις 27 Ιουλίου 2013. Τα εγκαίνια , θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013.

 

Έξι καλλιτέχνες , έχοντας ήδη υπάρξει μέλη μίας εικαστικής κολεκτίβας με έδρα το Μόναχο και θεματική τον ρυθμό, συναντιούνται ξανά. Τέσσερις ακόμα εικαστικοί καλούνται να συνεργαστούν μαζί τους στον χώρο του Camp στο κέντρο της Αθήνας. Τρείς άλλοι καλλιτέχνες αρνούνται τη συμμετοχή τους. Τι είδους προϋποθέσεις «πρέπει» να πληροί μια έκθεση ώστε να προσελκύσει καλλιτέχνες και κοινό σήμερα? Υπάρχουν ακόμα απαράβατοι κανόνες στο σύστημα της τέχνης?


Ο δίσημος τίτλος a-n-e-w της έκθεσης εμπεριέχει αντίφαση. Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει ξανά ή είναι κάτι καινούριο? Η αβεβαιότητα είναι ο ενωτικός κρίκος της ιστορίας. Βασική έννοια είναι η επανάληψη η οποία προκαλεί την επανεξέταση αυτού που έχει προηγηθεί, αλλά και την αναζήτηση δημιουργίας του καινοτόμου, ώς πιθανό επακολουθο. Πρόκειται για μία παρουσίαση, που αμφισβητεί την ίδια της την ύπαρξη μέσα από συνειδητή επαναδιατύπωση. Αποδομώντας τις βεβαιότητές τους, οι εικαστικοί, καλούνται να τοποθετηθούν σε μια νέα κατάσταση. Κάθε συμβάν έχει τις δικές του συνέπειες. Το a-n-e-w δίνει την ευκαιρία για μια εκ νέου αξιολόγηση για το τι θεωρείται διαχρονικό και τι κατστημένο στον κόσμο της τέχνης ως κομμάτι της σύγχρονης πραγματικότητας.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Sofia Arvaniti, Fotini Gouseti, Nobuko Hayashi, Yuliia Koval, Aris Michalopoulos, Kali Nikolou, herbert Rometsch, Stefan Schessl, Petros Sianos, Stavro Christo Vlachakis

 

Δεν συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :

Artist 1, Artist 2, Artist 3

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Στάβερη στη Φωκίωνος Νέγρη 16
23.02.2017 10:49
Τρία χρόνια μετά την τελευταία του ατομική έκθεση ο Αντώνης Στάβερης παρουσιάζει στη Φωκίωνος Νέγρη 16, σε επιμέλεια και παραγωγή της Ελισάβετ Σακαρέλη, την νέα του έκθεση με τίτλο Αλλόκοτη χλωρίδα της μνήμης η οποία εγκαινιάζεται την Τετάρτη 1η Μαρτίου στις 8 μ.μ.
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας: έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
14.10.2016 16:13
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας. Η έκθεση αποτελεί μια παρουσίαση εκ νέου της ιστορικής έκθεση του 1977 εμπλουτισμένη με αρχειακό υλικό. Παράλληλα παρουσιάζονται έργα που «καθρεφτίζουν» με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την έννοια της αντανάκλασης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2016.
Substratum: έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
08.09.2016 16:23
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Substratum». Πρόκειται για μια κοινή έκθεση του εικαστικού έργου του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf
18.03.2016 12:23
Το metamatic:taf και οι METASITU με ενθουσιασμό παρουσιάζουν την έκθεση Με τη συγκατάθεσή σας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου. Η έκθεση αποτελεί ένα project σε εξέλιξη το οποίο ξεκινά με μια σειρά εκδηλώσεων - εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.