H Feelgood παρουσιάζει την ταινία με τίτλο “Ο μοναχικός καβαλάρης”, από την ομάδα παραγωγής των Πειρατών της Καραϊβικής, η οποία θα προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013.

Από την ομάδα που μας χάρισε τους τρεις πρώτους «Πειρατές της Καραϊβικής» έρχεται μια νέα ανατρεπτική οπτική του Μοναχικού Καβαλάρη αλλά και του Ινδιάνου συντρόφου του Tonto. Απολαυστικές ερμηνείες από τους Johnny Depp (Pirates of the Caribbean, Alice in Wonderland), Armie Hammer (Social Network, Mirror Mirror) και Helena Bonham Carter (The King’s Speech, Fight Club), παράδοξες μεταμφιέσεις, αιρετικό χιούμορ, πικάντικες λεπτομέρειες και φυσικά γερές δόσεις δράσης είναι τα στοιχεία αυτής της πειραγμένης εκδοχής της Άγριας Δύσης.

Σύνοψη:

Ο ομολογουμένως εκκεντρικός (με ένα κοράκι κορώνα στο κεφάλι του), περιπλανώμενος Κομάντσι Tonto (Johnny Depp) μας διηγείται την ιστορία που μεταμόρφωσε τον John Reid (Armie Hammer), έναν ιδεαλιστή δικηγόρο, σε αινιγματικό μασκοφόρο και άξιο λόγου θρύλο της δικαιοσύνης, χαρίζοντας μας μια σειρά από εκπλήξεις και διασκεδαστικές διενέξεις, καθώς οι δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους ήρωες πρέπει να συνεργαστούν στον αγώνα ενάντια στην αδικία και τη διαφθορά.

Διάρκεια: 135’

Τα πρόσωπα της Άγριας Δύσης

TONTO (Johnny Depp)

Ο Tonto, ένας περιπλανώμενος Κομάντσι, εκδιωγμένος από τη φυλή του, ταξιδεύει μόνος αναζητώντας δύο άντρες, υπεύθυνους για την καταστροφή του χωριού του, μέχρι που στον δρόμο του συναντάει τον πληγωμένο, νεαρό δικηγόρο John Reid, τον οποίο μεταμορφώνει σε Μοναχικό Καβαλάρη.

JOHN REID (Armie Hammer)

Όταν επιβιβάζεται σε ένα τρένο με προορισμό το Κόλμπι του Τέξας, έτοιμος να δικηγορήσει με το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο της Ανατολικής Ακτής, ο John Reid είναι πιστός ιδεαλιστής και φανατικός εχθρός της βίαιης συμπεριφοράς του μετώπου, όπου η δικαιοσύνη επιτυγχάνεται συχνά με τα όπλα. Ο Reid όμως δε γνωρίζει ότι η τυχαία συνάντησή του με τον Κομάντσι πολεμιστή Tonto θα πυροδοτήσει μία σειρά από γεγονότα που θα τον μετατρέψουν στον αινιγματικό-μασκοφόρο ήρωα, τον Μοναχικό Καβαλάρη.

RED HARRINGTON (Helena Bonham Carter)

Η Red Harrington είναι μια υπερβολικά χτενισμένη, ντόμπρα και με υπέροχα πόδια ιδιοκτήτρια μίας κινητής επιχείρησης παροχής «απολαύσεων».

REBECCA REID (Ruth Wilson)

Αν και προορισμένη για πιο ντελικάτα πράγματα, έχει το σθένος και την ανεξαρτησία κάθε ακρίτη. Η Rebecca είναι μια γυναίκα της οποίας το πνεύμα είναι εγκλωβισμένο ανάμεσα σε δύο άντρες, τον σύζυγό της Dan και τον μικρότερο αδερφό του John.

BUTCH CAVENDISH (William Fichtner)

Ο Cavendish είναι ένας αδίστακτος εγκληματίας του οποίου το σημαδεμένο πρόσωπο αντανακλάει το απύθμενο κενό που υπάρχει στην ψυχή του.

LATHAM COLE (Tom Wilkinson)

Ως αυθεντικός υπάλληλος σιδηρόδρομου, ο Latham Cole πιστεύει ότι το μεγαλείο μιας χώρας έγκειται στην ικανότητά της να διευρύνει τα όριά της όσο το δυνατό περισσότερο – ανεξάρτητα από το κόστος.

CAPTAIN J.FULLER

Ως αξιωματικός του ιππικού και χωροφύλακας, ο Captain Fuller έχει εμμονή με το καθήκον του απέναντι στον Θεό και τη χώρα. Ακούγεται αναμενόμενο, μόνο που στη δική του περίπτωση έχει μπερδέψει το καθήκον με την υγιεινή και την καθαριότητα.

DAN REID (James Badge Dale)

Ο Tonto τον αποκαλεί Μεγάλο Πολεμιστή και πρόκειται για τον νεότερο αδερφό του John που είναι ένας ιδιότυπος Texas Ranger.

DANNY REID (Bryant Prince)

Γιoς του Dan Reid και της Rebecca, διακατέχεται από τόλμη, καλοπροαίρετη φύση και, φυσικά, παιδικότητα.

FRANK (Harry Treadaway)

Ο Frank είναι ένας νεαρός πιστολέρο και μέλος της συμμορίας του Butch Cavendish. Έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα γυναικεία ενδύματα.

RED KNEE

Ανήκει στη φυλή των Κομάντσι και είναι αφοσιωμένος στον αγώνα κατά των αδικιών στο όνομα της προόδου.

CHIEF BIG BEAR (Saginaw Grant)

Είναι ο γέροντας αρχηγός των Κομάντσι . Αναγνωρίζει ότι ο σιδηρόδρομος καταπατάει τα εδάφη της φυλής του, αλλά έχει εμπιστοσύνη στη μαχητική ιδιοσυγκρασία των Κομάντσι.

SILVER

Δεν είναι άλλο από το καταπληκτικό άσπρο άλογο με την αίσθηση χιούμορ.

Credits:

Σκηνοθεσία: Gore Verbinski

Σενάριο: Ted Elliott, Terry Rossio

Παραγωγοί: Jerry Bruckheimer, Gore Verbinski

Παίζουν: Johnny Depp, Armie Hemmer, Tom Wilkinson, William Fichtner, Barry Pepper, James Badge Dale, Ruth Wilson, Helena Bonham Carter.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bojan Bazelli

Σκηνικά: Jon Billington, Naaman Marshall, Iain McFadyen, Domestic Silverstri

Κοστούμια: Penny Rose

Μοντάζ: James Haygood, Craig Wood