Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή επιστρέφουν στη Μονή Λαζαριστών για μία και μοναδική συναυλία και παρουσιάζουν τον καινούργιο τους δίσκο, με τίτλο “TO BE SAFE“, που μόλις κυκλοφόρησε!

Μουσικές και τραγούδια γραμμένα από τις ίδιες, δωρικά και τραχιά blues, ρεμπέτικα και μυστηριακά Balkan φωνητικά… Μια σπονδή στην παγκόσμια πεντατονία! Μία ξεχωριστή συναυλία με τραγούδια  που συνθέτουν ένα ακαταμάχητο μείγμα από spiritual, rock, ρεμπέτικο και world music.

Μαζί τους επί σκηνής δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και ο Χρήστος Τσαπράζης στο κοντραμπάσο.

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να  πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών: ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους, συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας, τραγούδια των Βαλκανίων, πορτογαλέζικο fado,  ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, τραγούδια της Ανατολίας, τσιγγάνικα, αμερικάνικο μπλουζ, σεφαραδίτικα καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις.

Έχουν συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως με τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, τον Goran Bregovic στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλλίπων, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τον Θ. Παπακωνσταντίνου (cd «Ο Σαμάνος»), την Τ. Λύγαρη, Χρ. Θηβαίο και Γ. Σπάθα (cd «Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή»), τον Βασίλη Λέκκα, τον Ηλία Ανδριόπουλο κ.ά.

Από το 2004, συμμετέχουν στις έρευνες του Ερευνητικού Εργαστηρίου Παραστατικών Τεχνών ALMA KALMA ως performers – τραγουδίστριες. Τη σαιζόν 2007-8 παρουσίασαν τις “Μάγισσες στο Ρουφ” και τη σαιζόν 2008-9 τη μουσική παράσταση “Οι κυρίες τραγουδούν και… μπλουζ” στο μουσικό βαγόνι του Orient Express του Τρένου στο Ρουφ με μεγάλη επιτυχία. Το 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός τους δίσκος με τίτλο το όνομά τους.

Έχουν δώσει συναυλίες  έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ, σε χώρους ιδιαίτερης δυναμικής, όπως σε αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε εθνικά θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs σε Ελβετία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Η.Π.Α, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Τουρκία, Ρουμανία, Νεπάλ κ.α. Πρόσφατα συνεργάστηκαν τους με τους Rotting Christ για την επική διασκευή του παραδοσιακού ρουμάνικου τραγουδιού “Cine Iubeste Si Lasa” και λίγο μετά κυκλοφορούν από το δικό τους ανεξάρτητο label το δεύτερό τους άλμπουμ “TO BE SAFE“.

Τα 10 κομμάτια του album (7 originals και 3 διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών) συνθέτουν ένα ακαταμάχητο μείγμα από blues, rock, ρεμπέτικο, spiritual και world music.

Τo rhythm section του δίσκου έχουν αναλάβει οι Αλέξης Αποστολάκης (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Blues Wire) και Χρήστος Τσαπράζης (Ξύλινα Σπαθιά) ενώ την ηχογράφηση και το mastering υπογράφει ο Τίτος Καργιωτάκης (Γιάννης Αγγελάκας, Τρύπες, Θανάσης Παπακωνσταντίνου).

Με τις φωνές τους σε απόλυτη αρμονία, γήινες και μαζί “εξωτικές”, με ερμηνείες εκρηκτικές κι αυθεντικές, με τρόπο που καθηλώνει, που συγκινεί,  που συνεπαίρνει, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα μας προσφέρουν φέτος το καλοκαίρι πολύχρωμες μουσικές παραστάσεις, αναδεικνύοντας τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο, με όχημα την μουσική και τα τραγούδια από τις παραδόσεις της Ελλάδας και του κόσμου καθώς και τις δικές τους συνθέσεις.

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εμφανίσεων της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή!

 Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

 Σάββατο 13 Ιουλίου 2013
Αποβάθρα Τρένο στο Ρούφ

 26 και 27 Ιουλίου 2013
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

 Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013
Ιωνικές Γιορτές, Άλσος Νέας Σμύρνης

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα δώσουν μία συναυλία στις Ιωνικές Γιορτές της Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

επίσημη ιστοσελίδα

http://www.vougioukli.gr/

vougioukli store για την παραγγελία/αγορά του δίσκου “To be safe”

http://www.vougioukli.gr/eshop/