Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η φόνισσα... dolce vita, στο 12ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων

Η φόνισσα... dolce vita, στο 12ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων

Το Χοροθέατρο Ακτίνα θα παρουσιάσει τη νέα του παραγωγή με τίτλο “Ο γάμος της... Dolce Vita”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 12ου Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, για 3 παραστάσεις στις 28-30 Ιουνίου 2013, στο Χώρο Τέχνης 14η ημέρα.

 

Τη νέα παραγωγή «Ο Γάμος της … Dolce Vita» θα μας παρουσιάσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 12ου Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων το Χοροθέατρο Ακτίνα. Την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου στο χώρο τέχνης 14ημέρα θα πάρουμε μια γεύση από το νέο όραμα της χορευτικής αυτής ομάδας ερμηνεύοντας το πρώτο απόσπασμα με τίτλο “Ο γάμος της...” από το έργο που θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στον ίδιο χώρο τον ερχόμενο Οκτώβριο. Με σύνθημα «Μη μένεις αμέτοχος στη ζωή» η Σοφία Καραγιάννη δημιουργός-ψυχή του χοροθεάτρου Ακτίνα δίνει το στίγμα. «… Σκηνικό ένας δρόμος, ένα σοκάκι με φιγούρες καθημερινές , γνώριμες, οικίες. Υπόκοσμος? Ίσως. Κεντρική ηρωίδα μια άστεγη μάνα που ευνουχίζει το γιό της και κάθε τι περνά δίπλα της. Μια ηρωίδα που καταστρέφει τους πάντες και ειδικά το παιδί της διότι τα όνειρα που δεν καταφέραμε να ζήσουμε εμεις μην τα φορτώνουμε στις ψυχές των παιδιών μας…»

 

Το χοροθέατρο Ακτίνα ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2003, από την Performer – χορογράφο - καθηγήτριαα χορού Σοφία Καραγιάννη. Πλαισιώνεται από αξιόλογους ανθρώπους της τέχνης με διαφορετικά παρελθόντα.

«Ανησυχούμε για τον κόσμο μέσα μας και γύρω μας. Με ποιό τρόπο βρισκόμαστε μεταξύ μας και πως πορευόμαστε στη ζωή. Ένωσή μας η αδήριτη ανάγκη για επικοινωνία. Το ξεκλείδωμα των ψυχών. Στον χορό όλα γίνονται επικίνδυνα: είναι μια ακροβασία ψυχής.

Σας προσκαλούμε στην μύηση και τη μαγεία της μουσικής του σώματος.»

 

Συντελεστές

 • Σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφία Καραγιάννη

 • Σκηνικά-Κοστούμια : Χοροθέατρο ακτίνα

 • Φωτισμοί-Φωτογραφία: Αργύρης Θέος

 • Μουσική επιμέλεια: Χοροθέατρο ακτίνα

 • Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σοφία Καραγιάννη

 

Ερμηνεύουν

 • Ane: Μπέττυ Λυρίτη

 • Γυναίκα: Σοφία Καραγιάννη

 • Πυγμάχος: Ηλίας Πανταζής

 • Zan: Γιάννης Ζωγράφος

 • Κούκλος: Γιάννης Μακρόπουλος

 • Κορίτσι: Όλγα Κουζή

 • Ζευγάρι Τανγκο : Εβελίνα Σαραντοπούλου - Θοδωρής Γεωργεδάκης

Σχετικές ειδήσεις
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Ο ελληνικός χορός ξεκινά στο Φεστιβάλ Αθηνών!
29.06.2016 10:42
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στην Πειραιώς 260 όπου θα φιλοξενούνται έργα ταλαντούχων και ανερχόμενων Ελλήνων χορογράφων για όλο το μήνα Ιούλιο!
Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
07.06.2016 10:44
Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.