Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Ιερό Χόρτο

Το Ιερό Χόρτο
Ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ζήτημα αναλύεται από όλες τις πλευρές, με αποκαλυπτική και επιστημονική προσέγγιση. Η ινδική κάνναβη και όλα όσα συζητιούνται γι’ αυτή μέσα από το νέο βιβλίο του Γιώργου Καράμπελα.

Η ινδική κάνναβη, με τις εκφάνσεις της στην φαρμακολογία, την κλωστοϋφαντουργία αλλά και την παραγωγή ψυχεδελικών προϊόντων, βαδίζει εκατοντάδες χρόνια παράλληλα με την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας.

Ο Γιώργος Καράμπελας, με ψυχραιμία και ουδετερότητα, ανιχνεύει την πορεία του φυτού που προκάλεσε έριδες και καταγράφει τους συμβολισμούς και τις ιδέες που συντρόφεψαν τις πέρα από τη βιομηχανία χρήσεις του.

Βιβλίο που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζει το φλέγον ζήτημα με επιστημονική σοβαρότητα και με δεδομένο ιστορικό απαγόρευσης για πολλά χρόνια.

Γεννημένος το 1956 ο Γιώργος Καράμπελας έχει πλούσιο βιογραφικό εμπλοκής του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της μεταπολίτευσης.

Δημοσιογράφος εκδότης, αρχισυντάκτης, συνιδρυτής του Κινήματος Για τα Δικαιώματα των Στρατιωτών αλλά και του Κινήματος Εκδιδομένων Γυναικών Ελλάδος, συγγραφέας του περίφημου Τσελεμεντέ του Αναρχικού αλλά και του βιβλίου Ελληνικό Αντάρτικο Πόλεων (1985) και Ερωτική Βοτανολογία (1989).

Ασχολείται ενεργά με τη γεωργία και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της αρχαιογνωσίας και των θεοσοφικών μελετών.

Το βιβλίο του, Ιερό Χόρτο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ.

Σχετικές ειδήσεις
Σεπτέμβρης - Ζαν Ματέρν
27.01.2017 10:42
Οι εκδόσεις της Εστίας ανακοινώνουν την κυκλοφορία ενός νέου τίτλου στη σειρά «Ξένη Λογοτεχνία» το βιβλίο του Ζαν Ματέρν, Σεπτέμβρης σε μετάφραση από τα γαλλικά Γιώργου Καράμπελα.
Για τα πληγωμένα μας αδέρφια - Ζοζέφ Αντράς
01.11.2016 10:54
Από τις εκδόσεις του εικοστού πρώτου κυκλοφορεί το βιβλίο, Για τα πληγωμένα μας αδέρφια του Ζοζέφ Αντράς σε μετάφραση Γιώργου Καράμπελα.
Έλξη και πάθος:  Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας στο Εν Πλώ
18.10.2016 11:59
Οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Βασιλείου Θερμού «Έλξη και πάθος» Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στον Χώρο βιβλίου και Πολιτισμού «ΕΝ ΠΛΩ».
Κάνναβη: νομιμοποίηση και ρύθμιση - Κώστας Σκλιάμης
14.07.2016 11:00
Από τις εκδόσεις Ποταμός κυκλοφορεί το βιβλίο, Κάνναβη: νομιμοποίηση και ρύθμιση του Κώστα Σκλιάμη.
Η συνάντηση Στρατή Τσίρκα - Γιώργου Σεφέρη - Γιώργος Γεωργής
15.04.2016 11:27
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο, Η συνάντηση Στρατή Τσίρκα - Γιώργου Σεφέρη. Μια φιλία που βράδυνε του Γιώργου Γεωργή.