Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη του Μποστ σε σκηνοθεσία Σ. Φιλιππίδου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Η Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη του Μποστ σε σκηνοθεσία Σ. Φιλιππίδου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την ιλαροτραγωδία του Μποστ, «Η Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη» από τη θεατρική ομάδα Τ3ΧΝΗ

 

την Τετάρτη 26, Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, στις 21:30.  

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Μποστ

Σκηνοθεσία , Σκηνικός Xώρος, Mελοποίηση Στίχων: Σοφία Φιλιππίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαίρη Φραγκιαδάκη

Ενορχήστρωση:                Ορέστης Μαυρόπουλος

Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη

Ειδικός Συνεργάτης: Χρήστος Διάφας

Πιάνο: Αγγελική Δασκαλάκη

Βιολί: Ορέστης Μαυρόπουλος

Μπουζούκι:  Αλέξανδρος Γεωργιάδης

Τραγούδι: Ρένα Ρασούλη

Παίζουν:  

Δημήτρης Γαρεφαλάκης, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Αγγελική Δασκαλάκη, Γωγώ Κατσιφαράκη, Δέσποινα Κλαράκη, Ορέστης Μαυρόπουλος, Νίκος Μιχαηλίδης,  Ξενοφών Μυσιρλάκης, Μαίρη Φραγκιαδάκη

 

 

 

 

 

 

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Σοφία Φιλιππίδου, επανέρχεται με τη Θεατρική της Ομάδα  Τ3ΧΝΗ στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης για μία ακόμη απολαυστική παράσταση , αυτή τη φορά με το έργο "Η Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη" (1962) του αξεπέραστου και πάντα επίκαιρου ΜΠΟΣΤ (Μέντης Μποσταντζόγλου 1918-1995).

 

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Η ομάδα Τ3χνη είναι μια εταιρία που ίδρυσα για να κάνω Θέατρο με φοιτητές που στεγάζονται στο Ίδρυμα Κρητική Εστία. Το φοιτητικό θέατρο είναι μια ιδέα που συνέλαβα και υλοποίησα με την ίδρυση ομάδας το 2000 στον ίδιο χώρο. Έκτοτε ανεβάσαμε πάνω από 10 παραστάσεις πάντα με φοιτητές που δεν γνωρίζουν το θέατρο αλλά ενδιαφέρονται για το θεατρικό παιχνίδι. Φέτος διάλεξα την ΦΑΥΣΤΑ του αγαπημένου μου δασκάλου Μποστ! Είναι ένα έργο που ξέρω απ' έξω και στο οποίο έχω λάβει μέρος τρεις φορές!

 

Με την παράσταση μας αυτή, θέλουμε να ξαναβρούμε την χαρά μας, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, αναζητώντας τα πρωτογενή στοιχεία των ηθοποιών που πηγάζουν από την άγνοια τους, από την αθωότητα και τον ενθουσιασμό τους.

 

Θα παρουσιάσουμε την ΦΑΥΣΤΑ τρεις μέρες και θέλουμε να την αφιερώσουμε στον Μποστ που αγαπάμε και ο οποίος είπε για το έργο το 1964: "Είναι ένα έργο αυξομιούμενον εις διάρκειαν κατάλληλον δι όλους τους θιάσους και δι όλας τας σκηνάς, πράγμα που ουδείς συγγραφεύς κατάφερε εις την παγκόσμιον δραματογραφίαν. Αισθάνομαι δε ιδιαιτέρως υπερήφανος, διότι αυτό που ο Σεξπιρ και ο Αισχύλος δεν κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν το κατόρθωσα εγώ χωρίς να κουρασθώ πολύ. Έτερον δεν έχω να προσθέσω." και με αυτό το απόσπασμα από το πρόγραμμα της Φαύστας του Θεατρικού Εργαστηρίου της Τέχνης (θέατρο Αμαλία, Θεσσαλονίκη, παραγωγή 1972-73) σας προσκαλούμε στο σκηνικό μας "παιχνίδι". Άλλο δεν έχω να σας πω!

Σοφία Φιλιππίδου

 

 

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Άλμπα, του Θωμά Τσαλαπάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
31.01.2017 11:36
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η λογοτεχνία στη σκηνή», την "Άμπα" του Θωμά Τσαλαπάτη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή για τον μήνα Φεβρουάριο.
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
Μια ανάσα ζωής του Νεκτάριου Μπουτεράκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.05.2016 16:34
Η θεατρική ομάδα “Alitexnes” παρουσιάζει το θεατρικό έργο μυστηρίου-τρόμου “Μια ανάσα ζωής” του Νεκτάριου Μπουτεράκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 20 Μαΐου 2016.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.