Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την ιλαροτραγωδία του Μποστ, «Η Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη» από τη θεατρική ομάδα Τ3ΧΝΗ

την Τετάρτη 26, Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, στις 21:30.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Μποστ

Σκηνοθεσία, Σκηνικός Xώρος, Mελοποίηση Στίχων: Σοφία Φιλιππίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαίρη Φραγκιαδάκη

Ενορχήστρωση:                Ορέστης Μαυρόπουλος

Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη

Ειδικός Συνεργάτης: Χρήστος Διάφας

Πιάνο: Αγγελική Δασκαλάκη

Βιολί: Ορέστης Μαυρόπουλος

Μπουζούκι:  Αλέξανδρος Γεωργιάδης

Τραγούδι: Ρένα Ρασούλη

Παίζουν:

Δημήτρης Γαρεφαλάκης, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Αγγελική Δασκαλάκη, Γωγώ Κατσιφαράκη, Δέσποινα Κλαράκη, Ορέστης Μαυρόπουλος, Νίκος Μιχαηλίδης,  Ξενοφών Μυσιρλάκης, Μαίρη Φραγκιαδάκη

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Σοφία Φιλιππίδου, επανέρχεται με τη Θεατρική της Ομάδα  Τ3ΧΝΗ στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης για μία ακόμη απολαυστική παράσταση, αυτή τη φορά με το έργο “Η Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη” (1962) του αξεπέραστου και πάντα επίκαιρου ΜΠΟΣΤ (Μέντης Μποσταντζόγλου 1918-1995).

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Η ομάδα Τ3χνη είναι μια εταιρία που ίδρυσα για να κάνω Θέατρο με φοιτητές που στεγάζονται στο Ίδρυμα Κρητική Εστία. Το φοιτητικό θέατρο είναι μια ιδέα που συνέλαβα και υλοποίησα με την ίδρυση ομάδας το 2000 στον ίδιο χώρο. Έκτοτε ανεβάσαμε πάνω από 10 παραστάσεις πάντα με φοιτητές που δεν γνωρίζουν το θέατρο αλλά ενδιαφέρονται για το θεατρικό παιχνίδι. Φέτος διάλεξα την ΦΑΥΣΤΑ του αγαπημένου μου δασκάλου Μποστ! Είναι ένα έργο που ξέρω απ’ έξω και στο οποίο έχω λάβει μέρος τρεις φορές!

Με την παράσταση μας αυτή, θέλουμε να ξαναβρούμε την χαρά μας, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, αναζητώντας τα πρωτογενή στοιχεία των ηθοποιών που πηγάζουν από την άγνοια τους, από την αθωότητα και τον ενθουσιασμό τους.

Θα παρουσιάσουμε την ΦΑΥΣΤΑ τρεις μέρες και θέλουμε να την αφιερώσουμε στον Μποστ που αγαπάμε και ο οποίος είπε για το έργο το 1964: “Είναι ένα έργο αυξομιούμενον εις διάρκειαν κατάλληλον δι όλους τους θιάσους και δι όλας τας σκηνάς, πράγμα που ουδείς συγγραφεύς κατάφερε εις την παγκόσμιον δραματογραφίαν. Αισθάνομαι δε ιδιαιτέρως υπερήφανος, διότι αυτό που ο Σεξπιρ και ο Αισχύλος δεν κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν το κατόρθωσα εγώ χωρίς να κουρασθώ πολύ. Έτερον δεν έχω να προσθέσω.” και με αυτό το απόσπασμα από το πρόγραμμα της Φαύστας του Θεατρικού Εργαστηρίου της Τέχνης (θέατρο Αμαλία, Θεσσαλονίκη, παραγωγή 1972-73) σας προσκαλούμε στο σκηνικό μας “παιχνίδι”. Άλλο δεν έχω να σας πω!

Σοφία Φιλιππίδου