Το Κινητήρας Studio διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ “In Progress”και καλεί θεατρικές και χορευτικές ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή, στο πλαίσιο του προγράμματος residency «Καλλιτέχνες με Κρίση».

 

Η έρευνα, ο πειραματισμός, το δημιουργικό feedback και η ανταλλαγή ιδεών μέσα από τη διαδικασία της εξέλιξης ενός καλλιτεχνικού έργου αποτελούν το κεντρικό ζητούμενο του In Progress, του φεστιβάλ που επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στον Κινητήρα στις αρχές του Σεπτεμβρίου και για ένα περίπου μήνα φιλοξενεί θεατρικά και χορευτικά έργα «μικρού μήκους» διάρκειας 30’ – 40’.

 

Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους, η οποία δεν αποτελεί ακόμη ολοκληρωμένο έργο αλλά βρίσκεται «υπό διαμόρφωση», δοκιμάζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους στην αρχή της σεζόν. Έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό που συμμετέχει ενεργά στο τέλος κάθε παράστασης μέσα από δημιουργικές συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, λαμβάνοντας το feedback που θα τους οδηγήσει σε μια μελλοντική ολοκληρωμένη παράσταση.

 

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι η έρευνα και η εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας, αλλά και το πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού. Ανάμεσα στο κοινό, καλλιτέχνες από το χώρο του χορού και του θεάτρου συμμετέχουν στη διαδικασία του In Progress, δίνοντας το δικό τους feedback στις ομάδες.

 

Στο In Progress 2013, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος residency «Καλλιτέχνες με Κρίση», όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν με αμοιβή (βάση εισιτηρίου), ενώ τα έργα που θα ξεχωρίσουν θα έχουν την ευκαιρία να «στεγαστούν» στον Κινητήρα για περισσότερες παραστάσεις. Με αυτό τον τρόπο οι νέες ομάδες έχουν ένα ακόμη κίνητρο και μια πρώτη οικονομική στήριξη για τη συνέχεια της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας.

 

Ο Κινητήρας καλεί ομάδες και καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου και του χορού που επιθυμούν να συμμετέχουν στο In Progress 2013 παρουσιάζοντας τα «εν εξελίξει» έργα τους, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 7 Ιουλίου, στέλνοντας την αίτησή τους [http://kinitiras.com/v2/themes/default/pdf/festival-application.doc ] στο Κινητήρας Studio (cv@kinitiras.com) με θέμα «Για το φεστιβάλ In Progress».