Το Θέατρο Άττις εγκαινιάζει κύκλους διεθνών εργαστηρίων με τίτλο «Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου».

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στο Θεάτρο Άττις και θα απευθύνονται σε σπουδαστές Ακαδημιών Θεάτρου, δραματικών σχολών κι επαγγελματίες ηθοποιούς.

Το πρώτο Διεθνές εργαστήριο, διάρκειας 10 ημερών, θα πραγματοποιηθεί από 23 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου και θα το παρακολουθήσουν 12 σπουδαστές της δραματικής σχολής Centro Teatro Attivo του Μιλάνο και 8 ηθοποιοί της ομάδας Companhia Nova de Teatro από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει συμπληρωθεί.

Το δεύτερο  Διεθνές εργαστήριο, διάρκειας 10 ημερών, θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 30 Σεπτεμβρίου και θα το παρακολουθήσουν 14 σπουδαστές της Εθνικής Ακαδημίας Θεάτρου της Ρώμης Silvio d’ Amico και 6 ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου της Μόντενα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει ήδη συμπληρωθεί.

Από το καλοκαίρι του 2014 τα διεθνή εργαστήρια του Θεόδωρου Τερζόπουλου καθιερώνονται σε μόνιμη ετήσια βάση και θα διαρκούν ένα μήνα, από 20 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου, σε τρεις κύκλους των 10, 20 και 30 ημερών, για σπουδαστές Ακαδημιών Θεάτρου, δραματικών σχολών κι επαγγελματίες ηθοποιούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου είναι παγκοσμίως γνωστή, καθώς διδάσκεται σε διεθνείς Ακαδημίες Θεάτρου, όπως η Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου, η Ακαδημία Θεάτρου της Αγίας Πετρούπολης, η Εθνική Ακαδημία Θεάτρου της Ρώμης Silvio d’ Amico, το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στην Πολωνία, ως μέρος της βασικής εκπαίδευσης των ηθοποιών. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Ομάδα Άττις μέσα σε 28 χρόνια έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 400 εργαστήρια στις σημαντικότερες Ακαδημίες, σχολές, διεθνή φεστιβάλ και θέατρα του εξωτερικού Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας θεωρητικών του θεάτρου σε πολλές χώρες. 

Σημ. Οι ενδιαφερόμενοι για το εργαστήριο του 2014, μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με το Θέατρο Άττις μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση attis@otenet.gr.