Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η δραχμή στο κέντρο ενός άλλου κόσμου

Η δραχμή στο κέντρο ενός άλλου κόσμου

Το νέο βιβλίο του Πάνου Κάλαρη συζητά για την αλλαγή του κόσμου, με τα οικονομικά μας κυρίως να τοποθετούνται στη συζήτηση με πολύ χιούμορ.

Ένας πλανήτης χωρίς φτώχεια; Κράτος χωρίς τράπεζες, εφορία, υψηλές τιμές και πληθωρισμό; Οικονομικό περιβάλλον να είναι ασφαλές, χωρίς χρεοκοπίες, ανταγωνισμό και εξαρτημένη εργασία;

Κοινωνία που θα βοηθάει τους ηλικιωμένους, τους αποκλεισμένους και ανέλπιδους; Ειρήνη και συμφιλίωση των λαών και των φυλών της γης; Ριζική αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των πόρων της γης;

Μα θα μπορούσαμε να ελπίζουμε πως όλα αυτά και πολύ περισσότερα είναι δυνατό να γίνουν αύριο από τα παιδιά σας; Η Δραχμή λέει πώς όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν και σήμερα!

Ο Πάνος Κάλαρης και η Δραχμή κάνουν μία προσπάθεια να συμβάλουν στην πιο σπουδαία κουβέντα του παγκόσμιου χωριού, την κουβέντα για την αλλαγή του κόσμου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με χιούμορ, σε απλή γλώσσα, που πατάει πάνω στον ανθρωπισμό και το θετικό πνεύμα του συγγραφέα.

Ο Πάνος Κάλαρης γεννήθηκε στο Ναύπλιο πριν από 30 και κάτι χρόνια. Γράφει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, από αδυναμία να αποδεχθεί τον κόσμο ως έχει. Πιστεύει στην αλλαγή και στην επιστήμη. Πιστεύει ακόμα στην αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν μπορεί να γράψει ένα βιογραφικό που να μην είναι κοινότοπο.

Η Δραχμή
ISBN: 978-960-98255-0-4
Σελίδες: 144
Τιμή: 9,75 ευρώ
Εκδόσεις ΟΞΥ

Σχετικές ειδήσεις
Το όνειρο ενός γελοίου - Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
16.01.2017 09:58
Από τις Εκδόσεις Vakxikon.gr κυκλοφορεί η κλασική νουβέλα του Φιοντόρ Ντοστιογιέφσκι Το όνειρο ενός γελοίου, σε νέα μετάφραση της Άννας-Σεβαστής Τζίμα και θεατρική διασκευή του Θωμά Κινδύνη.
Παρουσίαση του βιβλίου
09.01.2017 13:09
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου ''Το οδοιπορικό ενός Κωμωδού - 50 χρόνια στο σανίδι'', του Μανώλη Δεστούνη, από τις εκδόσεις Εντύποις θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.
Συγγραφείς του κόσμου στο Ιανό: Συζήτηση με τον Jan Guillou
02.09.2016 10:09
Ο πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος σουηδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Jan Guillou επισκέπτεται την Αθήνα για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο το βιβλίο του Η ιστορία ενός σουηδού κατασκόπου, για τη ζωή του και το έργο του που κινείται σε θέματα του νόμου, της παγκόσμιας ιστορίας και της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Παρουσίαση/συζήτηση, με θέμα την αποδοχή του διαφορετικού
18.03.2016 09:49
Οι Εκδόσεις Γρηγόρη και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προσκαλούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, σε μία τρισδιάστατη παρουσίαση/συζήτηση, με θέμα την αποδοχή του διαφορετικού, τον σχολικό εκφοβισμό και τη διαχείριση του άγχους.
Η γυναίκα ενός άλλου και Ο άντρας κάτω από το κρεβάτι - Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
08.03.2016 11:06
Το βιβλίο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, Η γυναίκα ενός άλλου & ο άντρας κάτω από το κρεβάτι, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερατώ.