Ο ALBOROSIE, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης reggae μουσικής σκηνής, έρχεται στη Θεσσαλονίκη (Στρατόπεδο Κόδρα)

 στις 9 Ιουλίου στα πλαίσια της μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας του.

Λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου ‘Sound the System’, ο Alborosie επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη 2 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση μαζί με την τρομερή μπάντα του, τους Shengen Clan, και πολλούς ακόμη guests…

Το μεγαλύτερο reggae πάρτυ του καλοκαιριού είναι γεγονός.

Περισσότερα σημεία προπώλησης καθώς και όλο το line-up της συναυλίας θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

ALBOROSIE

Ο Alborosie είναι πλέον ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο όνομα της σύγχρονης reggae σκηνής παγκοσμίως. Τα δύο πρώτα του άλμπουμ (‘Soul Pirate’ και ‘Escape from Babylon to the Kingdom of Zion’) κατατάσσονται στους  καλύτερους reggae δίσκους της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ το τρίτο του ‘2 Times Revolution’ του χάρισε το MOBO Award του καλύτερου reggae καλλιτέχνη το 2011 και πολλά άλλα βραβεία. Φέτος, το 2013, επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο ‘Sound the System’, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου, και θα παρουσιάσει μαζί με τους τρομερούς μουσικούς του, τους Shengen Clan Band, σε μια τεράστια περιοδεία που θα περάσει από όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά reggae και όχι μόνο φεστιβάλ.

O Alborosie, ή Alberto D’Ascola όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στη Σικελία και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στα 15 του με το ιταλικό reggae συγκρότημα Reggae National Tickets. Θέλοντας να βρεθεί κοντά στις ρίζες της reggae και της rastafari κουλτούρας ταξίδεψε στη Jamaica το 2001 και από τότε κατοικεί εκεί. Αρχικά άρχισε να δουλεύει σαν παραγωγός για μεγάλους καλλιτέχνες της μουσικής που αγαπούσε αλλά γρήγορα πέρασε στην παραγωγή της δικής του μουσικής.

Το πρώτο του album Soul Pirate που κυκλοφόρησε το 2008, ένας από τους καλύτερους reggae δίσκους της δεκαετίας, έκανε αμέσως το όνομά του γνωστό σε όλο τον κόσμο και τον καθιέρωσε στη συνείδηση της reggae κοινότητας. Γρήγορα χαρακτηρίστηκε σαν μία από τις μεγάλες ελπίδες της reggae και πολλά κομμάτια του συγκεκριμένου δίσκου έγιναν τεράστιες επιτυχίες σε πολλές χώρες, ξεχωρίζοντας τα Kingston Town, Herbalist, Rastafari Anthem, Police, Sound Killah που θεωρούνται πλέον σημεία αναφοράς της σύγχρονης reggae. Το 2009 κυκλοφόρησε το ‘Escape from Babylon to the Kingdom of Zion’ συνεχίζοντας να εκπλήσσει με την αρτιότητα της παραγωγής και τις πρωτότυπες ιδέες του και στην ουσία καθιερώνοντάς τον σαν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae παγκοσμίως, και τα κομμάτια I Rusalem, No Cocaine, Real Story και πολλά άλλα να παίζονται συνέχεια στα clubs και τα ραδιόφωνα για μήνες.

Το επόμενό του άλμπουμ, ‘2 Times Revolution’, που κυκλοφόρησε το 2011 περιλάμβανε συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα όπως τον Junior Reid και την Etana και έγινε και αυτό δεκτό με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς. Για αυτό το άλμπουμ μάλιστα κέρδισε και το MOBO Award του καλύτερου reggae καλλιτέχνη τον Οκτώβριο του 2011 καθώς και πολλά άλλα βραβεία.

Το 2013 βρίσκει τον Alborosie στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Το πολυαναμενόμενο καινούριο άλμπουμ ‘Sound the System’ θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου και πληροφορίες αναφέρουν ότι περιέχει συνεργασίες εκπλήξεις (Ky-mani Marley κ.α.) αλλά και ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει δουλέψει μια dub version όλου του δίσκου! Αναμφισβήτητα ο Alborosie είναι ένα από τα πιο καυτά συναυλιακά ονόματα του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη και η Θεσσαλονίκη έχει την τύχη να είναι ένας από τους πρώτους σταθμούς της μεγάλης περιοδείας του που ξεκινάει αρχές Ιουλίου!