Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

The Ends of Arts στο Beton7 Gallery

The Ends of Arts στο Beton7 Gallery

Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «The Ends of Arts» σε επιμέλεια Ευριπίδη Αλτιντζόγλου

 

από 5 – 26 Ιουλίου 2013.

 

Η έκθεση επιχειρεί να διερευνήσει τους παραδοσιακούς και περιορισμένους προσδιορισμούς των κλάδων των τεχνών οι οποίοι δεν είναι πλέον διακριτοί στη σύγχρονη τέχνη, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο όπου κατηγοριοποιήσεις τέτοιου τύπου να μην αποτελούν πλέον μια αποτελεσματική στρατηγική για την παραγωγή και ερμηνεία της τέχνης.

Ωστόσο, η πρόθεση των συμμετεχόντων δεν είναι απλά να αναδείξουν τρόπους με τους οποίους μπορεί να υπάρξει τέχνη μετά το «τέλος» της, και ως εκ τούτου να αναζητήσουν μέσα για να ικανοποιηθεί η αβεβαιότητα του Arthur Danto σχετικά με το μέλλον της τέχνης μετά τον Πλουραλισμό, στο πλαίσιο ενός γραμμικού μοντέλου ιστορίας τέχνης.

Αντιθέτως, κάθε έργο παραμένοντας πιστό στην εννοιολογική μεθοδολογία, ασχολείται αποκλειστικά με τη φύση ενός συγκεκριμένου κλάδου και διερευνά δυνατότητες για μια ακόμη πιο ριζοσπαστική και δυνητικά πιο ενδελεχή διαδικασία εξέτασης της μεταβαλλόμενης φύσης της τέχνης μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση (interdisciplinarity). Η επέκταση των ορίων του πεδίου κάθε κλάδου είναι η μεθοδολογία της παρούσας έκθεσης, και όχι ο στόχος της. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα αυτή των έργων θέτει τις βάσεις για την εμφάνιση ενός δεύτερου θεωρητικού/εννοιολογικού πλαισίου (conceptualism).

Την έκθεση The Ends of Arts επιμελείται ο Ευριπίδης Αλτιντζόγλου και περιλαμβάνει έργα των Jim Abernethy, Euripides Altintzoglou, Andrew Bracey, Cornford & Cross, Matthew Dalgleish, Dean Kelland, Adam Kossof, John Timberlake, και Alistair Payne.

Σχετικές ειδήσεις
16.02.2017 15:08
Η Nitra Gallery υποδέχεται το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Πασχαλίδου σε επιμέλεια της Θούλης Μισιρλόγλου.
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
inhabitants: Έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου στην ΔΛ Gallery
23.11.2016 13:08
Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 την ατομική έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου με τίτλο «inhabitants» σε επιμέλεια του Αλέξιου Παπαζαχαρία.
Save_Delete_Cancel: ομαδική έκθεση στο Beton7
15.09.2016 17:27
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει έργα των Αντώνη Καλαμαρά Πράπα, Adrien Chevrier και Dune Perez στην έκθεση με τίτλο SAVE_DELETE_CANCEL.
Everything is Con-temporary: έκθεση του Nar στην Exit Gallery
25.05.2016 10:50
Η Exit Gallery από το Σάββατο 28 Μαϊου και για ένα μήνα θα φιλοξενεί τη νέα ατομική έκθεση του Nar, με τίτλο «Everything is Con-Temporary», σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.