Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Φλώρος: Έκθεση γλυπτικής στη Μπολόνια της Ιταλίας

Νίκος Φλώρος: Έκθεση γλυπτικής στη Μπολόνια της Ιταλίας

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος επιλέχθηκε, ανάμεσα από πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο, για τον επίσημο εορτασμό των 250 ετών της όπερας της Μπολόνια, με την ατομική έκθεση γλυπτών κοστουμιών της κορυφαίας Ελληνίδας ντίβας Maria Callas.

 

Η ιστορική όπερα της Μπολόνια αποτελεί μία από τις παλαιότερες της Ιταλίας, καθώς και η παλαιότερη του κόσμου. Δύο μοναδικοί Έλληνες πέρασαν από αυτή την όπερα, η θρυλική ντίβα Maria Callas που μάγεψε το κοινό με τη λυρική φωνή της, την τέχνη της μουσικής και έπειτα από πολλά χρόνια πάλι η ιστορική όπερα επιλέγει έναν Έλληνα, ο οποίος συνεπήρε το κοινό με ένα διαφορετικό είδος τέχνης, τη γλυπτική. Είναι βέβαιο ότι στην ιστορία της όπερας αυτής δύο Έλληνες έχουν αφήσει τα καλλιτεχνικά σημάδια τους.

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της όπερας Francesco Ernani εξήρε την καλλιτεχνική αξία του Έλληνα γλύπτη και τόνισε τη μοναδικότητα της τεχνικής του και των έργων του. Επίσης, αναφέρθηκε στον υπέροχο συνδυασμό του σουρεαλισμού και pop art που κυριαρχεί στα έργα του, καθώς και του συναισθηματισμού που αυτά εκπέμπουν. Ο ιταλικός και διεθνής τύπος πρόβαλε την επιτυχημένη έκθεση του Έλληνα γλύπτη, η οποία κέρδισε κοινό και κριτικούς. Προς τιμή του Έλληνα καλλιτέχνη δόθηκε δεξίωση στο ιστορικό ξενοδοχείο σύμβολο της πόλης Gia Baglioni, στο οποίο παρευρέθησαν ο Δήμαρχος της Μπολόνια, κρατικοί αξιωματούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας και του ιστορικού Πανεπιστημίου της Μπολόνια, μεταξύ των οποίων ο Ουμπέρτο Έκο και πολλές διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Lamborghini και διευθυντής παραγωγής ο Κύριος Αριστοτέλης Καραντής.

 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 2 Ιουλίου 2013 και μετά θα συνεχίσει το ταξίδι της ανά τον κόσμο, μεταφέροντας ένα κομμάτι της Ελλάδας, της τέχνης και του πολιτισμού της.

Σχετικές ειδήσεις
03.01.2017 16:40
H Myrό Gallery και η Greek Marble Initiative διοργανώνουν ατομική έκθεση γλυπτικής του Στράτου Πάλλα υπό τον τίτλο “Συμπλέγματα”.
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
Έκθεση γλυπτικής της Παγώνας Κανέλλου εμπνευσμένη από την Οδύσσεια στην Αθηναΐδα
31.03.2016 14:50
Μία μοναδική έκθεση γλυπτικής, με έργα της αρχιτέκτονος μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παγώνας Κανέλλου, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από την Οδύσσεια, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, από τις 4 Απριλίου 2016.
Ourovoros: Έκθεση γλυπτικής του Περικλή Πραβήτα στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
29.03.2016 12:21
Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου παρουσιάζει από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στις 20.00, την έκθεση γλυπτικής «Ourovoros» του εικαστικού Περικλή Πραβήτα.