Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Iskra Reunion, στο Μουσικό Προαύλιο Badminton

Iskra Reunion, στο Μουσικό Προαύλιο Badminton

Ένα από τα πρωτοπόρα συγκροτήματα στο χώρο της jazz-fusion μουσικής, το Iskra, που αποτελείται από τους καταξιωμένους πλέον David Lynch, Γιώργο Φακανά, Τάκη Φαραζή και Νίκο Τουλιάτο, ενώνεται ξανά για μια μουσική παράσταση στο Μουσικό Προαύλιο Badminton, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013.

 

Το 1984, στην Ελλάδα δεν συνέβαινε τίποτα στο χώρο της δημιουργικής νέας Jazz και Fusion μουσικής. Μέχρις ότου τέσσερεις νέοι και πολλά υποσχόμενοι μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν το jazz-fusion γκρουπ των ISKRA.

 

Oι γνωστοί σήμερα πλέον, David Lynch, Γιώργος Φακανάς, Τάκης Φαραζής και Νίκος Τουλιάτος, άλλαξαν την εικόνα της Jazz στη χώρα μας ενώ η παρουσία τους παρότρυνε νέους μουσικούς.

 

Έως το 1988 οι ISKRA έκαναν πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, έπαιξαν στο εξωτερικό, ηχογράφησαν δύο πρωτοποριακούς δίσκους (A NEW DAY, PARASTASIS), έπαιξαν σε φεστιβάλ και θεατρικές παραστάσεις και συνεργάστηκαν με το Εθνικό Θέατρο.

 

Καθοριστική ήταν η συμβολή τους στην ανάμιξη των αυτοσχεδιαστικών στοιχείων με την τραγουδιστική φόρμα του δημιουργικού Ελληνικού τραγουδιού.

 

Σήμερα, 24 χρόνια μετά, οι Lynch, Φακανάς, Φαραζής, Τουλιάτος ενώνονται και πάλι στο ISKRA και έρχονται στο μουσικό προαύλιο για μία μοναδική συναυλία , για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να επαναπροσδιορισθούν οι νεότεροι.

 

David Lynch: tenor sax, percussion

ΤάκηςΦαραζής: piano, keyboards

ΓιώργοςΦακανάς: bass guitar, fretless bass

Νίκος Τουλιάτος: drums, percussion

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής επιστρέφουν στο Gazarte
14.11.2016 10:22
H παράσταση - σταθμός που αγαπήθηκε όσο λίγες και έπαιξε δυο ολόκληρες σεζόν στο Gazarte κάνει... “Reunion”.
O Jerome Kaluta συναντά την Idra Kayne στο προαύλιο της ΕΡΤ!
07.07.2016 10:24
Η ΕΡΤ σε σύμπραξη με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής διοργανώνουν ένα ξεχωριστό «μουσικό καλοκαίρι», ως ανταπόδοση στους πολίτες που από το υστέρημα ή το περίσσεμα τους, χρηματοδοτούν την ύπαρξη και λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Γκαλά όπερας με Πρωταγωνιστές της ΕΛΣ στον προαύλιο χώρο του ΚΠΙΣΝ
30.06.2016 14:39
Ένα εντυπωσιακό Γκαλά Όπερας, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ -μπροστά από το εντυπωσιακό κανάλι- , θα παρουσιάσουν οι πρωταγωνιστές της ΕΛΣ Τάσος Αποστόλου, Βασιλική Καραγιάννη, Μαρία Μητσοπούλου, Δημήτρης Πλατανιάς, Γιάννης Χριστόπουλος, την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 20.30.
Ο Steven Wilson live στο Θέατρο Badminton
21.04.2016 14:26
Ο Steven Wilson, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας ως solo καλλιτέχνης για μια και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton!
Οι The Bet σε ένα reunion live στο Ίλιον Plus
19.04.2016 10:18
Την Τετάρτη 11 Μαΐου προτάσσουμε ψηλά τα ποτήρια μας, γιορτάζοντας ένα μοναδικό Reunion Live των The Bet, μετά από ένα χρόνο απουσίας!