Η Παγκόσμια Μέρα των Στρουμφ πλησιάζει και, όπως κάθε χρόνο, η Columbia Pictures και η Sony Pictures Animation θα συντονίσουν εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Do It Resort, στη Βάρκιζα, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013.

Στρουμφ σημαίνει ξεγνοιασιά

Το Σάββατο, 22 Ιουνίου, την επέτειο των γενεθλίων του Peyo (γεννημένος στις 25 Ιουνίου του 1928), του δημιουργού των αξιαγάπητων Στρουμφ, η Columbia Pictures και η Sony Pictures Animation θα συντονίσουν για μια ακόμα χρονιά εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο με αφορμή ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΤΡΟΥΜΦ, αλλά και τα «Στρουμφάκια 2», τη δεύτερη κινηματογραφική περιπέτεια της στρουμφοπαρέας.

Πρόκειται για τον δεύτερο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Στρουμφ που φιλοδοξεί να γίνει παράδοση. Το 2011, τα events περιελάμβαναν εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο με σκοπό να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ των περισσότερων ανθρώπων ντυμένων σαν Στρουμφάκια, όπως και έγινε.

Φέτος, αυτή τη ιδιαίτερη γιορτή θα εξαπλωθεί από τις Βρυξέλλες (τη γενέτειρα του Peyo) και το Παρίσι μέχρι το Μπουένος Άιρες, το Μουμπάι και το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ενδεικτικά, στις εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται ορφανοτροφεία στη Νότιο Αφρική, ένα διάσημο πάρκο στη Μόσχα και μια γέφυρα στο Δουβλίνο που θα διακοσμηθούν με μπλε στοιχεία. Στρουμφάκια θα επισκεφτούν παιδικά νοσοκομεία, θα παίξουν με την άμμο, θα πάρουν μέρος σε μαραθώνιους ανά τον κόσμο, με σκοπό να κάνουν και αυτή την Παγκόσμια Μέρα των Στρουμφ αξέχαστη.

Στην Αθήνα, ο εορτασμός για την Παγκόσμια Μέρα των Στρουμφ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Ιουνίου στο DO IT RESORT στη Βάρκιζα, όπου οι προσκεκλημένοι θα έχουν στη διάθεσή τους μία μεγάλη έκταση με γρασίδι και μία έκταση επί της παραλίας.

Εκεί, οι επισκέπτες θα διασκεδάσουν με φανταστικές στρουμφοδραστηριότητες, όπως μαθήματα γλυπτικής, ζωγραφική σε στρουμφομοντέλα. μουσικές καρέκλες, στρουμφοδρομίες, ενώ στο αποκορύφωμα της εκδήλωσης δυο τυχεροί φίλοι των Στρουμφ θα φτάσουν σε απόσταση αναπνοής από μια τεράστια στρουμφοτούρτα και θα σβήσουν τα κεράκια για τα γενέθλια του δημιουργού των Στρουμφ. Όλα αυτά βέβαια θα κλείσουν με ένα ξεχωριστό πάρτι με μουσική, χορό και δροσερή  μπλε γρανίτα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 16:00 και μέχρι τις 19:30 ξένοι καλλιτέχνες, που έχουν έρθει στην Ελλάδα ειδικά για το event, θα κατασκευάσουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών ένα τεράστιο θεματικό γλυπτό, που θα φτάνει τα 2,5 μέτρα. Σίγουρα, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δει τόσο μεγάλα Στρουμφ. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι φίλοι των Στρουμφ μπορούν να πάρουν μαθήματα για mini γλυπτά στην άμμο, ενώ παιδαγωγοί θα απασχολούν τα παιδιά με διασκεδαστικές στρουμφοδραστηριότητες.

Θα ακολουθήσει κλήρωση που θα αναδείξει τους δύο τυχερούς φίλους που θα σβήσουν τα κεράκια προς τιμήν του Peyo, ενώ φωτογράφοι θα απαθανατίσουν το στιγμιότυπο, με σκοπό να αναμεταδοθεί σε όλον τον κόσμο. Το πάρτι θα συνεχιστεί με δυνατή μουσική, πολύ χορό και φυσικά ξεγνοιασιά.

Σχετικά με την ταινία:

Τα  θρυλικά  μπλε  πλασματάκια  επιστρέφουν  στη  μεγάλη  οθόνη  με  νέες διασκεδαστικές  περιπέτειες  χάρη  στην  εμμονή  του  σατανικού  μάγου Δρακουμέλ  που  συνεχίζει  -ευτυχώς  για  μας-  να  τα  καταδιώκει.  Για  μια ακόμη  φορά  θα  τα  απολαύσουμε  σε  εντυπωσιακό  συνδυασμό  3D  με  live action,  ενώ  η  ιστορία  της  νέας  ταινίας  θα  μας  φτάσει  μέχρι  το  Παρίσι, όπου  θα  φτάσουν  ο  Παπαστρούμφ  και  τα  υπόλοιπα  Στρουμφάκια  προς αναζήτηση  της  ωραίας  Στρουμφίτας.

Σύνοψη:

Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανταλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλει και συγκεκριμένα η Στρουμφίτα που κατέχει το μυστικό ξόρκι για να μετατρέψει τα Πειραχτήρια σε αληθινά Στρουμφ. Έτσι, ο Δρακουμέλ την απαγάγει και την πηγαίνει στο Παρίσι, εκεί που όλοι τον θεωρούν ως τον σπουδαιότερο μάγο του κόσμου. Ο Παπαστρούμφ, ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης και ο Μελένιος αφήνουν το Στρουμφοχωριό και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Πάτρικ και Γκρέις Γουίνσλοου – τους συμμάχους τους από τη Νέα Υόρκη- για να τη φέρουν πίσω. Όμως η Στρουμφίτα, που πάντα πίστευε ότι ήταν διαφορετική από τα άλλα Στρουμφ, αισθάνεται ότι βρήκε τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στα Πειραχτήρια και θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να πειστεί ότι το Στρουμφοχωριό δεν είναι το ίδιο χωρίς εκείνη.

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: ΝΤΟΡΕΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΙΣΣΥ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ, ΝΤΙΝΟΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ

Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood, από τις 5 Σεπτεμβρίου 2013.