Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Προς Τήνο: Έκθεση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Προς Τήνο: Έκθεση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Η έκθεση «Προς Τήνο» παρουσιάζει δεκαέξι σύγχρονους καλλιτέχνες που είναι προσηλωμένοι στην Τήνο.

 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είτε κατάγονται από το νησί είτε το έχουν επιλέξει ως δεύτερο τόπο κατοικίας. Η προσωπική σχέση, η συναισθηματική έλξη και ο θαυμασμός τους για την Τήνο είναι η αφορμή της ομαδικής τους συνύπαρξης.

 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το νησί τόσο ελκυστικό για έναν δημιουργό; Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον εμπνέουν και διεγείρουν την ευαισθησία του; Η έκθεση Προς Τήνο προσφέρει αναγνώσεις ενός τόπου όπου ο χρόνος έχει διαφορετική σημασία και διάσταση. Ταυτόχρονα δίνει στον θεατή τη δυνατότητα να επισημάνει τις οπτικές γωνίες των καλλιτεχνών και τα βασικά μοτίβα που εμφανίζονται στα έργα τους.

 

Από μία κάποια άποψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επίδραση της Τήνου στους καλλιτέχνες της έκθεσης φτάνει τόσο βαθιά που δεν χρειάζεται να ψάχνουμε μαρτυρίες. Αυτό το ιδιαίτερο νησί έχει το σπάνιο στις μέρες μας χάρισμα του αιφνιδιασμού, το οποίο αναζητάμε και σε ένα έργο τέχνης. 

 

Καλλιτέχνες: Γιάννης Αδαμάκος, Γιάννης Γκίζης, Ελένη Γλύνη, Γιώργος Κουβαράς, Αλέκος Κυραρίνης, Αλέξανδρος Λάιος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Δημήτρης Μπέζας, Γιάννης Μπρούζος, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Λευτέρης Ναύτης, Πέτρος Τουλούδης, Μάρω Φασουλή, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Κατερίνα Χρηστίδη, Δημήτρης Χρηστίδης

Επιμελητής: Χριστόφορος Μαρίνος

Με την υποστήριξη των εταιρειών: Golden Star Ferries, Ζαχ. Ι. Νώε και Megoulas Insurances.

 

Φωτογραφία: έργο του Δημήτρη Μπέζα

 

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
Ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στη Τήνο
19.07.2016 15:45
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης των Θεόδωρου Παπαγιάννη, Γιάννη Καγιώργη, Δημήτρη Σκαλκώτου, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου).
Curiosity: έκθεση από το Tinos Quarry Platform στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
22.06.2016 14:31
Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του Tinos Quarry Platform σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Curiosity.
Προς Τήνο ΙΙΙ: έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
03.06.2016 10:26
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εγκαινιάζει στις 25 Ιουνίου την τρίτη έκθεση Προς Τήνο, η οποία είναι αφιερωμένη στον Βλάση Κανιάρη.
Έκθεση φωτογραφίας της Έβελυν Φωσκόλου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
22.12.2015 13:53
Χριστούγεννα, και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εκθέτει στο μέγαρό του από τις 22 Δεκεμβρίου 2015 τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Τηνίας φωτογράφου Έβελυν Φωσκόλου, τραβηγμένες στην Λέσβο και την Ειδομένη.