Η έκθεση «Προς Τήνο» παρουσιάζει δεκαέξι σύγχρονους καλλιτέχνες που είναι προσηλωμένοι στην Τήνο.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είτε κατάγονται από το νησί είτε το έχουν επιλέξει ως δεύτερο τόπο κατοικίας. Η προσωπική σχέση, η συναισθηματική έλξη και ο θαυμασμός τους για την Τήνο είναι η αφορμή της ομαδικής τους συνύπαρξης.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το νησί τόσο ελκυστικό για έναν δημιουργό; Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον εμπνέουν και διεγείρουν την ευαισθησία του; Η έκθεση Προς Τήνο προσφέρει αναγνώσεις ενός τόπου όπου ο χρόνος έχει διαφορετική σημασία και διάσταση. Ταυτόχρονα δίνει στον θεατή τη δυνατότητα να επισημάνει τις οπτικές γωνίες των καλλιτεχνών και τα βασικά μοτίβα που εμφανίζονται στα έργα τους.

Από μία κάποια άποψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επίδραση της Τήνου στους καλλιτέχνες της έκθεσης φτάνει τόσο βαθιά που δεν χρειάζεται να ψάχνουμε μαρτυρίες. Αυτό το ιδιαίτερο νησί έχει το σπάνιο στις μέρες μας χάρισμα του αιφνιδιασμού, το οποίο αναζητάμε και σε ένα έργο τέχνης. 

Καλλιτέχνες: Γιάννης Αδαμάκος, Γιάννης Γκίζης, Ελένη Γλύνη, Γιώργος Κουβαράς, Αλέκος Κυραρίνης, Αλέξανδρος Λάιος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Δημήτρης Μπέζας, Γιάννης Μπρούζος, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Λευτέρης Ναύτης, Πέτρος Τουλούδης, Μάρω Φασουλή, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Κατερίνα Χρηστίδη, Δημήτρης Χρηστίδης

Επιμελητής: Χριστόφορος Μαρίνος

Με την υποστήριξη των εταιρειών: Golden Star Ferries, Ζαχ. Ι. Νώε και Megoulas Insurances.

Φωτογραφία: έργο του Δημήτρη Μπέζα