Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση με τίτλο pȯ(-)i-trē στο Hydra School Projects

Έκθεση με τίτλο pȯ(-)i-trē στο Hydra School Projects

Το Hydra School Projects και ο Δημήτρης Αντωνίτσης παρουσιάζουν για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά την έκθεση pȯ(-)i-trē στο πλαίσιo του εορτασμού των Μιαουλείων 2013, στο χώρο του παλιού γυμνασίου της Ύδρας, του ιστορικού Σαχτουρείου.

 

Στην έκθεση που θα διαρκέσει από τις 28-6-2013 έως τις 30-9-2013 θα παρουσιαστούν έργα  καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Ο Αντωνίτσης επιμελείται μια έκθεση που το  ανακάτεμα/μιξάρισμα γραπτού λόγου στη σύνθεση του έργου τέχνης (συν)δημιουργεί μια διαφορετική "εικόνα" δίχως να παγιδεύεται σε αμφισημίες και άλλες διατυπώσεις. Ταυτόχρονα ο επιμελητής επιλέγει και σκηνοθετεί τα έργα των συναδέλφων του έτσι ώστε να αποτελούν μια προσωπική ανάγνωση στίχων ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη, εντείνοντας έτσι τη ρευστότητα του όλου εγχειρήματος.

 

 

Συγκεκριμένα στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Ghada Amer, 

Assume Vivid Astro Focus,

Pio Diaz & Hilda Thyren,

Phillipa Horan,

Rene Ricard,

Ugo Rondinone,

Mirabelle Marden,

Josh Smith,

Θάνος Βελούδιος,

Διονύσης Καβαλλιερατος,

Κατερίνα Ζαχαροπουλου

 

Τέλος, έχοντας επεκτείνει τη δράση του HSP δημιουργώντας το Hydra School Projects Residency Program, οι φετινοί artists-in-residence, Rene Ricard και Phillipa Horan φιλοτέχνησαν τα έργα τους κατά την παραμονή τους στο νησί. Μάλιστα η Horan επέλεξε ως υλικό για το εφήμερο γλυπτό της κροκέτες για γάτες, ώστε να αποτελέσει ένα εξαίσιο δείπνο  για τον τετράποδο πληθυσμό μετά τα εγκαίνια .

 

Την έκθεση pȯ(-)i-trē θα συνοδεύσει ο καθιερωμένος κατάλογος στη μορφή σχολικού τετραδίου σχεδιασμένος από τον art-director,  Σταύρο Βλαχάκη.

 

Επιμέλεια Έκθεσης : Δημήτρης Αντωνίτσης

Σχετικές ειδήσεις
The Symptom Projects 7
20.09.2016 15:23
Το The Symptom Projects συνεχίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Άμφισσας και στους Δελφούς το εκθεσιακό του πρόγραμμα.
2310: Δέκα επιμελητές – Δέκα projects στη Nitra Gallery
19.09.2016 15:57
Δέκα επιμελητές από την πόλη του Θερμαϊκού παρουσιάζουν δέκα καλλιτεχνικές δυνάμεις που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη στην έκθεση 2310 που διοργανώνει η Nitra Gallery.
cause love is such an old-fashioned word (Δούρειος Ίππος): Έκθεση της Πάκυ Βλασσοπούλου στο Enterprise Projects
30.05.2016 14:28
Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται η έκθεση cause love is such an old-fashioned word (Δούρειος Ίππος) της Πάκυ Βλασσοπούλου στο Enterprise Projects.
3η ομαδική έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς στην Galerie Δημιουργών
28.04.2016 12:56
Η τελετή εγκαινίων της 3ης Ομαδικής Έκθεσης της Λέσχης Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στην «Galerie Δημιουργών».
Encounters with Memory: έκθεση των UHHI Projects στο metamatic:taf
12.04.2016 09:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει την έκθεση Encounters with Memory των UHHI Projects, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 20.30 και διαρκεί μέχρι και τις 19 Μαΐου.