Στο θερινό ηλιοστάσιο, την 21η Ιουνίου, η Μουσική γιορτάζει πανευρωπαϊκά. Τριάντα δύο χρόνια μετά την πρώτη Γιορτή Μουσικής, που οργανώθηκε στη Γαλλία, για «να βγουν οι μουσικοί στους δρόμους», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σας προσκαλεί στον Κήπο του για μια μέρα γεμάτη αποκλειστικά με νότες!

Χιλιάδες άτομα, κάθε ηλικίας, πέρασαν πέρσι και πρόπερσι από τον φιλόξενο κήπο του Μεγάρου, αυτή την όαση στην καρδιά της Αθήνας, για να πάρουν μέρος σ’ αυτή τη μοναδική συνάντηση. Έτσι και φέτος, όλοι είναι καλεσμένοι σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή, που γίνεται με ελεύθερη είσοδο.

Με συναυλίες που απευθύνονται στους μουσικόφιλους όλων των ηλικιών, με ένα πρόγραμμα απολαυστικής περιπλάνησης σε πολλά διαφορετικά μουσικά είδη και μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον του Κήπου, το Μέγαρο προσφέρει άλλη μια απολαυστική εορταστική βραδιά. Το μοναδικά πολύχρωμο καλοκαιρινό τοπίο ταιριάζει στα διαφορετικά μουσικά ακούσματα κοινού και καλλιτεχνών.

Το άνοιγμα κάνει στις 8:00 το βράδυ η Camerata Junior, με 29 έφηβους από 11 έως 22 ετών, που υπό τον Δημήτρη Σέμση που θα παρουσιάσουν έργα κλασικά αλλά και σύγχρονα. Το μοτσάρτειο Ντιβερτιμέντο σε φα μείζονα, το σύγχρονο έργο του Ντέβιντ Ρόμπερτσον A Short Hour Unseen, το συγκινητικό Andante Festivo του Σιμπέλιους, το πρώτο μέρος από τη σύνθεση Palladio, που έγραψε ο Καρλ Τζένκινς το 1995,  και τέλος Η μάχη του Μαραθώνα που έγραψε ο τσελίστας Δημήτρης Γούζιος.

Ακολουθεί στις 8:50 μ.μ. η νεοσύστατη Academica Athens Orchestra, με μουσικούς από τη Συμφωνική της ΕΡΤ και την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου θα παρουσιάσει το αριστουργηματικό Ντιβερτιμέντο σε ρε μείζονα, KV 136 του Μότσαρτ και την Απλή συμφωνία που έγραψε ο Μπέντζαμιν Μπρίττεν σε νεαρή ηλικία.

Στις 9:30 μ.μ. παίρνει τη σκυτάλη η Big Band του Δήμου Αθηναίων, που θα μας απογειώσει τη διάθεση με ένα χορταστικό σαραντάλεπτο πρόγραμμα. Το ρεπερτόριο αυτού του διευρυμένου τζαζ συνόλου περιλαμβάνει όλες τα ιστορικά τζαζ κομμάτια και τις ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών των Big Band, καθώς και έργα ελλήνων δημιουργών. Θα ακουστούν αγαπημένα κομμάτια (Cantaloupe Island του Χέρμπι Χάνκοκ κ.ά.) στις ατμοσφαιρικές ενορχηστρώσεις κυρίως του πολυβραβευμένου Γκόρντον Γκούντγουιν.

Το Σύνολο έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα υπό τη διεύθυνση  φημισμένων μαέστρων  και συνθετών, William Russo, Don Owens κ.ά., ενώ συνεργάζεται με διακεκριμένους έλληνες και ξένους σολίστ: Rex Richardson, Vince De Martino, Mark Smith, Fred Hemke Jr, Γιάννη Τερεζάκη, Αντώνη Λαδόπουλο, Φίλιππα Πουλημένο, Δήμητρα Φωτοπούλου, Θανάση Κουλεντιανό, Θανάση Ιωακειμίδη κ.ά.

Στο αποκορύφωμα της γιορτής, στις 10:10 μ.μ. θα πάρει τη θέση της στη σκηνή η Gumbo Ya Ya!, μια ελληνική μπάντα που δίνει μοναδικό beat στη βραδιά με ένα εκλεκτικό μείγμα R&B, σουίνγκ, σόουλ και φανκ. Απογειωτικοί και δυναμικοί οι αυτοσχεδιασμοί της Sugahspank! στα φωνητικά, του John Higgins στα πλήκτρα και στα φωνητικά, του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην τρομπέτα και στα φωνητικά, του Γιώργου Ζαρέα στο τρομπόνι, του Δημήτρη Αζοράκου στα ντραμς, του Μπάμπη Τυρόπουλου στην κιθάρα, του Δημήτρη Καραγιάννη στο σαξόφωνο και του Αντώνη Τσιαπαλή στο μπάσο. Η Gumbo Ya Ya! απογειώνει και προσκαλεί το χορό.