Ο Μίλτος Πασχαλίδης παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα σπουδαιότερα τραγούδια μιας ασυμβίβαστης προσωπικότητας.

25 χρόνια μετά την αυτοκτονία του, ο Νικόλας Άσιμος παραμένει μια οριακή μορφή για το ελληνικό τραγούδι. Πολιτικός και ταυτόχρονα ερωτικός, σαρκαστικός και ταυτόχρονα λυρικός, ένα μοναδικό ταλέντο με ισχυρές αντιφάσεις. Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιλέγει χαρακτηριστικές στιγμές από το πλούσιο έργο του και παρουσιάζει στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ «Μουσικό Προαύλιο στο Badminton», το ιδιοφυές έργο του Νικόλα Άσιμου.

Ο Νικόλας Άσιμος είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση Έλληνα συνθέτη τραγουδιών. Ένας περιπλανώμενος μουσικός θρύλος που μπαίνει σε εφηβικά δωμάτια και μένει εκεί για πάντα.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης συγκαταλέγεται στους σπουδαίους τραγουδοποιούς της γενιάς του, με σχεδόν 20ετη προσωπική πορεία στο ελληνικό τραγούδι. Ταυτόχρονο έχει αποδείξει ότι είναι και ένας ερμηνευτής υψηλών αποδόσεων. Για δύο βράδια θα παρουσιάσει επιλεγμένες στιγμές από το έργο του Νικόλα Άσιμου (όπως τα: «Venceremos», «Αγαπάω Και Αδιαφορώ», «Γιουσουρούμ», «Μπαγάσας» κ.ά.) και κάποια από τα δικά του τραγούδια.

Συμπαραστάτες του, ένα εξαιρετικό τρίο μουσικών- επικεφαλής ο Θύμιος Παπαδόπουλος –στενός συνεργάτης του Νικόλα Άσιμου– στα πνευστά και τις ενορχηστρώσεις, η Μιρέλα Πάχου σε ακορντεόν, πιάνο και τραγούδι και ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο.

Οργάνωση Παραγωγής: STRAY MUSIC (www.straymusic.gr)