Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Γλυπτών από τους Arbit City Group στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Έκθεση Γλυπτών από τους Arbit City Group στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Έκθεση γλυπτών, φιλοτεχνημένων από τους Arbit City Group, θα φιλοξενηθεί στο Nαυτικό  Όμιλο Βουλιαγμένης για δύο εβδομάδες. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20/6 στις 20:00.

 

Οι Arbit City Group είναι μια εικαστική ομάδα αποτελούμενη από τους Κρήνη Δημοπούλου, Δήμητρα Δημοπούλου, Νατάσα Ευσταθιάδη, Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό και Γιάννη Μουράβα, αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

 

Σχηματίστηκαν το 2011 στην Αθήνα και εστιάζουν, κυρίως, σε θέματα που αφορούν το δημόσιο χώρο και το συλλογικό ασυνείδητο.

 

Έχουν συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως το Πεδίο Δράσης Κόδρα το 2012 και τη 15η Μπιενάλε Μεσογείου στη Θεσσαλονίκη το 2011 ενώ έχουν πραγματοποιήσει και μια σειρά από μόνιμες δημόσιες εικαστικές παρεμβάσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, στον Αυλώνα και στην Αθήνα.

 

Για το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης οι Arbit City Group δημιούργησαν μια σειρά τεσσάρων επιζωγραφισμένων γλυπτών μεγάλων διαστάσεων (2,5m x 1,25m x 0,018m) που αφορούν προσωπικότητες που συνέδεσαν το όνομά τους με τη θάλασσα και τη ναυτιλία. Είναι πορτρέτα συγγραφέων και ποιητών όπως ο Joseph Conrad και ο Αντρέας Εμπειρίκος στη λογική της δημιουργίας προτύπων αναλόγων με το κάθε πλαίσιο, χώρο και περίσταση που υποστηρίζει η ομάδα.

 

Τα γλυπτά , τοποθετημένα στους υπαίθριους χώρους του Ομίλου, είναι διάτρητα, αφήνοντας το φως του ήλιου στο Λαιμό Βουλιαγμένης να τα διαπεράσει για να σχηματίσει τo πορτρέτο μέσα από κηλίδες φωτός στη λογική του ράστερ της φωτογραφίας. Απροσδόκητοι συνδυασμοί πορτρέτων όπως αυτός του Ιουλίου Βερν με τον Captain Haddock, ή του Ζακ Υβ Κουστώ με τον Mitch Buccannon πραγματώνουν συνειρμικές συγκρούσεις και αντιστίξεις με αναφορές στην ιστορία της λογοτεχνίας και της ποπ κουλτούρας με αφορμή τη θεματική της θάλασσας που συνδέεται και αφορά άμεσα το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

 

Παράλληλα με τα γλυπτά θα εκτεθούν στο εντευκτήριο του Ομίλου και ζωγραφικά έργα των μελών της ομάδας που επίσης σχετίζονται με τη θεματική της θάλασσας και της ναυτιλίας.

Σχετικές ειδήσεις
Happy Birthday: έκθεση γλυπτών του Γιώργου Λάππα στο Μουσείο Μπενάκη
16.09.2016 10:58
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου μία έκθεση ˗ φόρο τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα, με τίτλο «Happy Birthday».
Scenes from the Golden Room: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο The Westin Athens
13.09.2016 16:52
H Blender Gallery παρουσιάζει μια σειρά επιλεγμένων έργων του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, από το «Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο» και την έκθεση «Τάλως – Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου», στο lobby του The Westin Athens, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Αλχημείες της Σκουριάς: Έκθεση γλυπτικής του Jean-Jacques Tesson στο Black Duck Garden
06.06.2016 10:55
Ο Jean-Jaques Tesson επιστρέφει στο Black Duck, αυτή την φορά στον Κήπο της Μαύρης Πάπιας, με μια έκθεση γλυπτών με τίτλο Αλχημείες της Σκουριάς, που θα φιλοξενηθεί όλο το καλοκαίρι, από 6 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου 2016.
ΟΛΚΑΣ ΙΙ - Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο: έκθεση στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος
20.05.2016 16:30
Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση «ΟΛΚΑΣ ΙΙ: Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο. Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο» που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών. Την επιμέλειά της έχουν η Δρ Φλώρα Καραγιάννη και ο Δρ Χαράλαμπος Χοτζάκογλου.