Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Open Score Project #3: Πέτρα / Ψαλίδι / Χαρτί: Επιστροφή στη Knot Gallery

Open Score Project #3: Πέτρα / Ψαλίδι / Χαρτί: Επιστροφή στη Knot Gallery

Tο Open Score Project επιστρέφει στη Knot Gallery με μια συναυλία βασισμένη στα τρία στοιχεία του γνωστού παιδικού παιχνιδιού - την πέτρα, το ψαλίδι και το χαρτί.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2013.

Οι συνθέσεις που έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα της συναυλίας προτρέπουν τους ερμηνευτές να χρησιμοποιήσουν ένα ή παραπάνω από τα τρία αυτά αντικείμενα για την παραγωγή ήχου, μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα υλικά, και με διαφορετικούς βαθμούς ελευθερίας.

 

Πρόγραμμα :

James Saunders, with paper (2006-8/2009)

John Cage, But what about the noise of crumpling paper... (1985)

Christian Wolff, Stones (1968)

-Διάλειμμα-

Takehisa Kosugi, Micro 1 (1962)

Jurg Frey, Un champ de tendresse parseme d'adieux (4) (2012)

 

Αμέσως μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της «ανοιχτής» σύνθεσης, τόσο σε επίπεδο παρτιτούρας και εκτέλεσης, όσο και στο πλαίσιο της ευρύτερης συναυλιακής εμπειρίας.

 

 

Open Score Project

Το Open Score Project ξεκίνησε στις αρχές του 2012 με στόχο την έρευνα, μελέτη και συναυλιακή παρουσίαση ενός συχνά παραμελημένου ρεπερτορίου «ανοιχτών» συνθέσεων από συνθέτες των τελευταίων εξήντα ετών. Πρόκειται για συνθέσεις που ενσωματώνουν, σε διαφορετικό βαθμό, την απροσδιοριστία (δηλαδή την εσκεμμένη αποφυγή καθορισμού ορισμένων συνθετικών ή εκτελεστικών παραμέτρων) ή/και τον αυτοσχεδιασμό, προσφέροντας ένα πεδίο ηχητικής εξερεύνησης απροσδόκητο, τόσο για το συνθέτη και τον εκτελεστή όσο και για τον ακροατή. Το ενδιαφέρον μας κατευθύνεται στη μελέτη των διαφόρων βαθμών οριοθέτησης -ή όχι- ηχητικών, χρονικών και χωρικών παραμέτρων μιας σύνθεσης, και την εξερεύνηση των δυνατοτήτων που παρέχονται στον εκτελεστή και τον ακροατή από διάφορα, ιδιαίτερα είδη σημειογραφίας (όπως οι λεκτικές και γραφικές παρτιτούρες), μέσω της προσπάθειας διαφορετικών (και συχνά αντιθετικών) ερμηνειών. Οι μέχρι τώρα δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν δύο συναυλίες στη Knot Gallery με συνθέσεις Cage, Stockhausen, Brecht, Brown, Feldman, Riley, κ.α., καθώς και μια συμμετοχή στο Musicircus, αφιέρωμα στον John Cage που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2012 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Open Score Ensemble 2013: Βασίλης Κλεφτάκης, Γιάννης Κοτσώνης, Άννα Παπουτσή, Αλέξης Πορφυριάδης, Ευδοξία Ράγκου, Δανάη Στεφάνου , Βασίλης Χατζημακρής, Bάλια Χριστοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
The Beatles Tribute Project από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.12.2016 15:46
Οι μουσικοί της Καμεράτα παίζουν και πάλι με… τα “Σκαθάρια”! To Beatles Tribute Project επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών!
The Sound of Gallery στο metamatic:taf
08.11.2016 12:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει το αναπάντεχο μουσικό project The Sound of Gallery, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 23 Νοεμβρίου.
Within Project: ένα World Jazz project της Ιωάννας Τσάγκαρη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
08.09.2016 15:25
H διεθνούς εμβέλειας τζαζ ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Ιωάννα Tσάγκαρη, γνωστή και ως Black Cotton Doll, θα παρουσιάσει το νέο της World Jazz project με τίτλο "Within", στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.
Οι Diotima live στο πλαίσιο του Ύπνος Project
13.04.2016 16:29
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima επιστρέφει με ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Hypnos Project, στις 20 Απριλίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Η Baroque Project Orchestra στο Μουσείο Μπενάκη
09.02.2016 10:40

Οι «Εκλεκτικές Συγγένειες» είναι η τρίτη συναυλία της ορχήστρας Baroque Project Orchestra από τον Ιούνιο του 2015 και η πρώτη για το 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη.