Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου για 2 συναυλίες, στο Μουσικό Προαύλιο Badminton

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου για 2 συναυλίες, στο Μουσικό Προαύλιο Badminton

Το Μουσικό Προαύλιο Badminton 2013, παρουσιάζει την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τις Αψιλίες σε δυο μουσικές βραδιές με τραγούδια του πρωτομάστορα του ρεμπέτικου Παναγιώτη Τούντα, στις 15 και 16 Ιουνίου 2013.

 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ξεχωρίζει τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι ένα καλλιτεχνικό μέγεθος ερμηνεύτριας, που δεν μετριέται με τους κοινούς όρους κατηγοριοποιήσεων.

 

Αυτήν τη φορά επιλέγει μαζί με τις Αψιλίες να αποδώσουν τραγούδια του Παναγιώτη Τούντα (1884-1942), του πρωτομάστορα των ελλήνων συνθετών.

 

Ο Τούντας είναι ο πρώτος Έλληνας λαϊκός συνθέτης που το 1924, αναγράφεται το όνομα του σε ετικέτα δίσκου. Ο παλιότερος με τις περισσότερες διαχρονικές επιτυχίες .

 

«Τα τραγούδια του είναι «Μήτρες» που γεννούν έναν αιώνα που ν’ θεμέλια στα καινούρια και που τραγουδιούνται ακόμα»

 

Το παραπάνω δίστιχο του ανιψιού του Τούντα, Λευτέρη Σκορδίλη, τα λέει όλα για τη σημασία και αξία των τραγουδιών του. Τραγούδια, όπως τα: «Αερόπλανο θα πάρω», «Άμαν Κατερίνα μου», «Γιατί φουμάρω κοκαΐνη», «Δημητρούλα μου», «Η γκαρσόνα», «Μπαρμπαγιαννακάκης», «Χαρικλάκι», «Κουβέντα με το Χάρο», «Μπήκε ο χειμώνας», «Με ζουρνάδες και νταούλια» κ.ά.

 

Αφηνόμαστε στη γνήσια ομορφιά των τραγουδιών του Παναγιώτη Τούντα, που απηχούν πάντα γοητεία και βαθιά αίσθηση. Τραγούδια, που μετά τόσα χρόνια εξακολουθούν να τορπιλίζουν κάθε έννοια συμβατικότητας.

 

Οι Αψιλίες είναι οι:

Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, τραγούδι
Ευγένιος Βούλγαρης: ούτι, λύρα πολιτική, bozuk, yaili tambur, τραγούδι
Αποστόλης Τσαρδάκας: κανονάκι, βιολί

Σχετικές ειδήσεις
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz musique στην Πάτρα
11.11.2016 17:08
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ύστερα από μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων το καλοκαίρι που πέρασε, ταξιδεύει και αυτό το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα. Και μαζί με τους boğaz musique μας προσκαλούν σε μία σειρά συναρπαστικών συναυλιών, δημιουργώντας ένα νέο, εναλλακτικό τρόπο ουσιαστικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα στα Γιαννιτσά
19.08.2016 11:27
Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα έρχονται στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 για τη μοναδική τους εμφάνιση στα Γιαννιτσά αυτό το καλοκαίρι.
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique live στη Ξάνθη
18.08.2016 12:07
Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique εμφανίζονται στα Στενά του ποταμού Νέστου στη Γαλάνη Ξάνθης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Via Egnatia» της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique live στο Άλσος Βεΐκου
10.08.2016 12:21
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique εμφανίζονται στο Θέατρο του Άλσους Βεΐκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Γαλατσίου 2016» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου.
Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα στην Εύβοια
04.08.2016 16:52
Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα έρχονται στις 6 Αυγούστου 2016 στη Μονοκαρυά για τη μοναδική τους εμφάνιση στην Ιστιαία της Εύβοιας αυτό το καλοκαίρι.