Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Patti Smith Scetches of pain

Patti Smith Scetches of pain
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ζωή και το έργο αυτής της μεγάλης καλλιτέχνιδας κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον Γιώργου Τσελώνη και τις εκδόσεις Οξύ. Ατίθαση ως παιδί, μποέμ φοιτήτρια, μουσικός, λάτρης του αυτοσχεδιασμού, μητέρα και ακτιβίστρια. Ο λόγος για την Patti Smith, μια πραγματική ποιήτρια της rock μουσικής.

Η καλλιτεχνική περσόνα της Patti Smith είναι αποτέλεσμα ποικίλων επιδράσεων. O Bob Dylan, οι Rolling Stones, o John Coltrane, ο Jean Genet, ο William Blake και η Μαρία Κάλλας είναι μόνο μερικοί από  αυτούς που συνθέτουν το καλειδοσκοπικό πάνθεον των ερεθισμάτων της.

Το βιβλίο του Γιώργου Τσελώνη μάς εισάγει στο σύμπαν της μεγάλης Αμερικανίδας ποιήτριας του rock ’n’ roll και μας συστήνει τις πηγές από όπου άντλησε την έμπνευσή της.

Μια σημαντική μελέτη πάνω στο φαινόμενο Patti Smith. Το βιβλίο περιέχει στίχους, εκτενή δισκογραφία , αναλυτική βιογραφία και μεταφράσεις συνεντεύξεων της Αμερικανίδας τραγουδοποιού.
Σχετικές ειδήσεις
Κική Δημουλά και Anise Koltz, δύο μεγάλες φωνές της ευρωπαϊκής ποίησης στο Γαλλικό Ινστιτούτο
26.10.2016 10:43
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις επί σκηνής» μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την ποιήτρια του Λουξεμβούργου Anise Koltz, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας ενός νέου τόμου της σειράς Ποίηση του εκδοτικού οίκου Gallimard (Somnambule du jour) όπου παρουσιάζεται επιλογή ποιημάτων της. Η Anise Koltz έρχεται να μοιραστεί το υψηλό της όραμα για την αποστολή της λογοτεχνίας με την ποιήτρια Κική Δημουλά, μια εξέχουσα φυσιογνωμία της σύγχρονης ελληνικής ποίησης.
Χρυσός Λέων - Wilbur Smith & Giles Kristian
11.07.2016 12:58
Από τις εκδόσεις Bell κυκλοφορει το βιβλιο, Χρυσός Λέων των Wilbur Smith & Giles Kristian.
Ξαφνικός θάνατος - Philip Kerr
15.06.2016 09:54
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το αστυνομικό μυθιστόρημα Ξαφνικός θάνατος του Philip Kerr, σε μετάφραση Γιώργου Μαραγκού.
Φιλοσοφία της βιολογίας - Peter Godfrey-Smith
15.02.2016 10:13
Από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης κυκλοφορεί το βιβλίο Φιλοσοφία της βιολογίας του Peter Godfrey-Smith σε μετάφραση του Γιώργου Μαραγκού.
Πάτι και Ρόμπερτ  - Patti Smith
15.01.2016 11:16
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο Πάτι και Ρόμπερτ της Patti Smith σε μετάφραση του Αλέξη Καλοφωλιά.