Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Μιλώντας για το σώμα: Έκθεση στον Ιανό

Μιλώντας για το σώμα: Έκθεση στον Ιανό

Η Αίθουσα Τέχνης Ianos παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση πέντε αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με τίτλο “Μιλώντας για το Σώμα”, η οποία εγκαινιάζεται την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 10 Ιουλίου 2013.

 

Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ι: Μιλώντας για το Σώμα» που εγκαινιάζεται στις 19 Ιουνίου, αποτελεί έναν νέο θεσμό για την IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ, καθώς παρουσιάζει το έργο νέων απόφοιτων με κοινές εννοιολογικές και θεματικές αναζητήσεις. Στην φετινή πρώτη διοργάνωση “ΕΙΣΑΓΩΓΗ” συμμετέχουν οι Εβίτα Γαβριήλ, Σοφία Γρηγοριάδου, Γιάννης Πολιτόπουλος, Γιώργος Σαμψωνίδης και Πηγή Σπυράτου, προτείνοντας επιλεγμένα έργα από την πτυχιακή ή την πιο πρόσφατη δουλειά τους και εμβαθύνοντας ο καθένας με τη δική του υπαινικτική ή ενδελεχή γραφή στη θραυσματικά αναπαραστατική περιπέτεια του σώματος και του ψυχισμού του.

 

Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ επαναδιατυπώνοντας την ταυτότητά της, παρουσιάζει υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν του βιβλίου.

 

Μετά το εναρκτήριο εικαστικό αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ με τίτλο «To Be...», η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ και το επετειακό αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και μια ενότητα αποτελούμενη από τα πρωτότυπα έργα που κοσμούν την επανέκδοση του δίσκου του Νίκου Κυπουργού «τα Μυστικά του Κήπου» από τη Μικρή Άρκτο, φιλοξένησε αφιέρωμα στο έργο των Ελλήνων εικονογράφων με τίτλο «Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!», με το επετειακό αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Κ. Καβάφη υπό τον τίτλο «Αόρατος Θίασος», με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από τη γέννηση του ποιητή, καθώς και με την εικαστική συνομιλία με το βιβλίο «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας», του συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου .

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μικρή Άρκτος

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού

 

Σχετικές ειδήσεις
Armonia, έκθεση της IRIS SUN στον Ιανό
14.02.2017 15:04
Η ζωγράφος IRIS SUN παρουσιάζει την 5η ατομική της έκθεση με τίτλο «ARMONIA» στo IANOS CAFE.
Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. H περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Κρήτη
22.11.2016 11:36
To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο “Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. Η περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης”.
Έκθεση φωτογραφίας του Αυστραλού Shane Aurousseau στον Ιανό
06.09.2016 13:48
O ΙΑΝΟS και η καναδική επενδυτική εταιρία «Syracuse Main, Inc.» παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας του Αυστραλού καλλιτέχνη Shane Aurousseau την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30 στο IANOS CAFÉ.
Εικονόσημα: έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη στον Ιανό
01.07.2016 16:31
Ο IANOS φιλοξενεί την ατομική εικαστική έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη “Εικονόσημα” στον εκθεσιακό χώρο του IANOS CAFE.
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ομαδική έκθεση στον Ιανό
02.06.2016 13:33
Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.