Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Fish n’ cheap: Έκθεση στην Art 10 Gallery

Fish n’ cheap: Έκθεση στην Art 10 Gallery

Η Art 10 Galleryπαρουσιάζει την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο “Fish n' cheapκαι θέμα το ψάρι, που θα διαρκέσει από τις 17 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουλίου 2013.

 

"Στο ποτάμι του Ηράκλειτου

το ψάρι πιάνει ψάρι,

το ψάρι κομματιάζει ψάρι με αιχμηρό ψάρι,

το ψάρι φτιάχνει ψάρι, το ψάρι κατοικεί στο ψάρι,

το ψάρι φεύγει απ' το πολιορκημένο ψάρι."

Σιμπόρσκα Βισλάβα (1923-2012, βραβείο Νόμπελ 1996)

 

Είναι αμέτρητες οι αναφορές της τέχνης στο ψάρι! Το ψάρι αντιμετωπίστηκε πάντα, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, ως ευνοούμενο μοτίβο τέχνης, ίσως όσο κανένα άλλο είδος του ζωικού βασιλείου. Ως κοσμογονικό σύμβολο το συναντούμε πολύ νωρίς στην τέχνη των Κυκλάδων κατά την πρωτοκυκλαδική περίοδο της 3ης χιλιετίας π.Χ.. Στην Καινή Διαθήκη τα ψάρια και το ψάρεμα αναφέρονται πολλές φορές. Η ακροστιχίδα Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. εμφανίζεται στα κείμενα γύρω στο 200 μ.Χ.. Στο πέρασμα των αιώνων το ψάρι από απλό μοτίβο ή αντικείμενο απεικόνισης νεκρής φύσης, αρχίζει να μεταβάλλεται σε όχημα συμβολισμών στην αρχή, και στη συνεχεία μεταλλάσσεται σε μέσο ερμηνείας και έκφρασης με ψυχολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις. Η ζωή μας έχει συνδεθεί με το ψάρι με δυνατούς δεσμούς.

 

Με αφορμή και θέμα το ψάρι, η ART 10 GALLERY παρουσιάζει την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο "Fish n' cheap", ένα λογοπαίγνιο που δεν έχει σκοπό να απομειώσει την αξία της, αλλά να αναδείξει τη δυνατότητα προσέγγισης της τέχνης ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

 

Από τις 17 Ιουνίου, μέχρι τις 5 Ιουλίου 2013 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση με ζωγραφική, κεραμική, κόσμημα, t-shirt και άλλες ευφάνταστες κατασκευές με αντικείμενο έμπνευσης το ψάρι!

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βαγγέλης Αγναντόπουλος

Σοφία Βελέντζα

Φλώρα Διαμαντή

Ελευθερία Δροσάκη

Αντιγόνη Πανταζή

Σοφία Τερλέγκα

Kostas St

Gm Touliatou

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Kiki’s Instagram Moments: Έκθεση φωτογραφίας στην Chalkos Gallery
16.11.2016 17:29
Η ατομική έκθεση της Κικής Χούρου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στον όμορφο νέο χώρο Chalkos Gallery και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
From Alpha to Omega: έκθεση graffiti στην Toss Gallery
01.04.2016 10:39
Η Urbanact υλοποιεί μια ιδιαίτερη graffiti-lettering έκθεση στη Toss Gallery, με παράλληλες δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.