Η Art 10 Galleryπαρουσιάζει την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο “Fish n’ cheapκαι θέμα το ψάρι, που θα διαρκέσει από τις 17 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουλίου 2013.

 

“Στο ποτάμι του Ηράκλειτου

το ψάρι πιάνει ψάρι,

το ψάρι κομματιάζει ψάρι με αιχμηρό ψάρι,

το ψάρι φτιάχνει ψάρι, το ψάρι κατοικεί στο ψάρι,

το ψάρι φεύγει απ’ το πολιορκημένο ψάρι.”

Σιμπόρσκα Βισλάβα (1923-2012, βραβείο Νόμπελ 1996)

 

Είναι αμέτρητες οι αναφορές της τέχνης στο ψάρι! Το ψάρι αντιμετωπίστηκε πάντα, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, ως ευνοούμενο μοτίβο τέχνης, ίσως όσο κανένα άλλο είδος του ζωικού βασιλείου. Ως κοσμογονικό σύμβολο το συναντούμε πολύ νωρίς στην τέχνη των Κυκλάδων κατά την πρωτοκυκλαδική περίοδο της 3ης χιλιετίας π.Χ.. Στην Καινή Διαθήκη τα ψάρια και το ψάρεμα αναφέρονται πολλές φορές. Η ακροστιχίδα Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. εμφανίζεται στα κείμενα γύρω στο 200 μ.Χ.. Στο πέρασμα των αιώνων το ψάρι από απλό μοτίβο ή αντικείμενο απεικόνισης νεκρής φύσης, αρχίζει να μεταβάλλεται σε όχημα συμβολισμών στην αρχή, και στη συνεχεία μεταλλάσσεται σε μέσο ερμηνείας και έκφρασης με ψυχολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις. Η ζωή μας έχει συνδεθεί με το ψάρι με δυνατούς δεσμούς.

 

Με αφορμή και θέμα το ψάρι, η ART 10 GALLERY παρουσιάζει την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο “Fish n’ cheap”, ένα λογοπαίγνιο που δεν έχει σκοπό να απομειώσει την αξία της, αλλά να αναδείξει τη δυνατότητα προσέγγισης της τέχνης ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

 

Από τις 17 Ιουνίου, μέχρι τις 5 Ιουλίου 2013 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση με ζωγραφική, κεραμική, κόσμημα, t-shirt και άλλες ευφάνταστες κατασκευές με αντικείμενο έμπνευσης το ψάρι!

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βαγγέλης Αγναντόπουλος

Σοφία Βελέντζα

Φλώρα Διαμαντή

Ελευθερία Δροσάκη

Αντιγόνη Πανταζή

Σοφία Τερλέγκα

Kostas St

Gm Touliatou