Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων έχει τη χαρά να υποδεχτεί τους διεθνώς αναγνωρισμένους Κρίστη Στασινοπούλου και Στάθη Καλυβιώτη: Greekadelia στο Athens World Music Festival (P.I.I.G.S.) την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 21.00.

Η Κρίστη Στασινοπούλου (φωνή, μπεντίρ, ινδικό αρμόνιο) είναι τραγουδίστρια, στιχουργός-τραγουδοποιός που εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί μια δική της, ανεξάρτητη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής και του τραγουδιού.

Ο Στάθης (λαούτο, live looping, ηλεκτρονικά, φωνητικά) είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής, πολυ-οργανοπαίκτης. Mαζί έχουν κυκλοφορήσει 5 δίσκους που διακρίθηκαν στο εξωτερικό. Έκτοτε μαζί με την μπάντα τους ταξιδεύουν και παίζουν σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους στην Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Βραζιλία, κλπ. Στα περισσότερα απ’ αυτά τα πολύ σημαντικά φεστιβάλ είναι και οι μοναδικοί Έλληνες εκπρόσωποι της χώρας μας, της μουσικής και της γλώσσας μας.

Τον Ιούνιο 2012 η αγγλική εταιρία Riverboat Records της World Music Network κυκλοφόρησε τον πέμπτο δίσκο της Κρίστη Στασινοπούλου  και του Στάθη Καλυβιώτη, με τίτλο Greekadelia, που αυτή τη φορά περιλαμβάνει διασκευές ελληνικών δημοτικών τραγουδιών από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για δύο μήνες στη σειρά, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2012, το Greekadelia είναι στο νούμερο 1 των World Music Charts Europe και τον Δεκέμβριο 2012 κατατάσσεται στο top 10 των καλύτερων Albums του 2012 των World Music Charts Europe. Έχει πάρει ενθουσιώδεις κριτικές από εφημερίδες όπως η Guardian, η Independent, η Financial Times, το περιοδικό Folk Roots, το περιοδικό Songlines κλπ.

www.greekadelia.com

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS WORLD MUSIC FESTIVAL (P.I.I.G.S.)

Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων  για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνει το «Athens World Music Festival». Φέτος, με τον ιδιαίτερο θεματικό τίτλο “P.I.I.G.S.” παρουσιάζουν τον εξαιρετικό μουσικό πλούτο των 5 ευρωπαϊκών χωρών που στιγματίστηκαν τα τελευταία χρόνια για το δημοσιονομικό τους χρέος (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία).

Τα “P.I.I.G.S.” θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν πως ο πολιτισμός και η μουσική τους είναι ένας σημαντικός πυλώνας τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Οι φετινές συμμετοχές: Πορτογαλία (Andre Maia Band, Cristina Branco), Ιταλία (Encardia, Nuova Compagnia di Canto Popolare), Ιρλανδία (Realta, Altan), Ελλάδα (Κρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης “Greekadelia”, Μαριώ), Ισπανία (Xarnege, Lenacay).

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάριος Στρόφαλης

 

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»