Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

«Ήλιος»: Έκθεση Ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά στην Γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες

«Ήλιος»:  Έκθεση Ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά στην Γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες

Η έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά, «Ήλιος» εγκαινιάζεται το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στη γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης, Λουίζας Καραπιδάκη και γράφουν για τον ζωγράφο ο καθηγητής Ιστορίας Τέχνης Δημήτρης Παυλόπουλος & ο δημοσιογράφος Νίκος Μαστροπαύλος.

«Η αναπαράσταση του άυλου ήλιου αποτελεί στη ζωγραφική του Χαντζαρά μια αφηγηματική πρόκληση, εδώ και χρόνια. Έτοιμος και ώριμος πια, μετά από επίπονες χρονοβόρες δοκιμές τεχνικής και μέσων έκφρασης, παρουσιάζει επιζωγραφισμένες μονοτυπίες και τέμπερες, για πρώτη φορά, με αυτή τη θεματική ενότητα.

Οι αναβιώσεις εικονογραφικών προτύπων -από την αρχαία τέχνη των αγγειογράφων, τη βυζαντινή τέχνη της μικρογραφίας των χειρογράφων, τη νεοελληνική τέχνη των αναπαραστάσεων του θεάτρου της σκιάς, τη σύγχρονη τέχνη των κόμικ- είναι εμφανείς και καθοριστικές στο έργο του αλλά χωρίς να εμποδίζουν την άκρως υποκειμενική γραφή του.

Η αναζήτηση της συμβολικής απόδοσης του ήλιου εκφράζεται στο έργο του Α.Χ., πέρα από τις επιμέρους εικονικές επιλογές του, με μια αισιόδοξη διάθεση που προκαλείται και από τα έντονα χρώματα, την κινητικότητα και τη σαφή θεατρικότητα. Ο καλλιτέχνης έτσι αποδίδει συνειρμικά την αιώνια ζωογόνα πλευρά του ήλιου ως χαρά της ζωής , έτσι όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται.»

                                                                                            

Λουϊζα Καραπιδάκη

Σχετικές ειδήσεις
Σπετσιωτών Έκθεσις 2016 στη γκαλερί Ακρόπρωρο
30.08.2016 14:57
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, στις 8.30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης "Σπετσιωτών Έκθεσις" στην αίθουσα τέχνης Ακρόπρωρο, στο Παλιό Λιμάνι στις Σπέτσες.
Up Above & Down Under: Έκθεση της Μαρίνας Βερνίκου στην Γκαλερί Ακρόπρωρο
21.07.2016 10:52
Στην Αίθουσα Τέχνης «Ακρόπρωρο» στο παλιό λιμάνι στις Σπέτσες, φιλοξενείται έως και τις 4 Αυγούστου 2016, η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Up Above & Down Under» της καλλιτέχνιδας και φωτογράφου, Μαρίνας Βερνίκου.
Έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στην Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες
10.06.2016 12:15
Τη μαγεία της Ανατολής και της μουσικής μεταφέρει η νέα έκθεση της κορυφαίας ζωγράφου της τέχνης του ναΐφ Σοφίας Καλογεροπούλου που εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 18 Ιουνίου.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.
Φύσις: έκθεση του Ανδρέα Κοντέλλη στη γκαλερί Σκουφά
11.04.2016 16:55
Με τον τίτλο Φύσις εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 στις 8.00 μ.μ., η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Κοντέλλη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τo Σάββατο 4 Ιουνίου.