Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία με τη Marta Sebestyen

Συναυλία με τη Marta Sebestyen
Μια μουσική παράσταση , με θρησκευτική και κοσμική μουσική από όλο τον κόσμο θα έχουμε την εύκαιρία να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 26 Ιουλίου.
Η Marta Sebestyen ήταν για πολλά χρόνια το κρυμμένο μυστικό της Ουγγαρίας. Ερμηνεύτρια, ερευνήτρια, εκπρόσωπος της πλούσιας παραδοσιακής μουσικής της χώρας της και σύμβολο για τους Ούγγρους, αφού έφερε στο φως ένα παρελθόν που βούλιαζε στη λήθη.

Πολλοί την ανακάλυψαν μέσα από τα εννέα Όσκαρ του Άγγλου ασθενή, όμως παράλληλα η Μάρτα Σεμπεστιέν ταξιδεύει σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια φέρνοντας στο φως το λυρισμό των παραδοσιακών σκοπών.

Η εντυπωσιακή «φωνή της Ουγγαρίας», αποδίδει πιστά μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών από διαφορετικές εποχές. Στον εντελώς προσωπικό μουσικό κόσμο της μας καλεί στις 26 Ιουλίου στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών.

Στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα συνοδεύεται από σημαντικούς μουσικούς, ο Balázs Szokolay στην γκάιντα, το φλάουτο και το  σαξόφωνο, ο Mátyás Bolya, στο λαούτο, και το τσίτερ και ο Kálmán Balogh στο τσίμπαλομ.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 13:42
Η συναυλία που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τον τίτλο «Μυθιστόρημα» και τη μουσική διεύθυνση του έγκριτου αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού κρύβει μία μεγάλη έκπληξη για το φιλόμουσο κοινό: την παγκόσμια πρεμιέρα της Συμφωνικής Σουίτας από την όπερα «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.