Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Ο κήπος στην πόλη: Εκδήλωση μαθητών στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Ο κήπος στην πόλη: Εκδήλωση μαθητών στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου παρουσιάζουν από τις 15 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2013 έκθεση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης με θέμα

 

«Ο κήπος στην πόλη».

 

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου προσκάλεσε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου να ετοιμάσει και να παρουσιάσει στο χώρο του Μουσείου, τον Ιούνιο του 2013, μια εικαστική δράση με θέμα «Ο κήπος στην πόλη». Το σχολείο ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Στ’ τάξης.

 

Τον Ιανουάριο οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου όπου ξεναγήθηκαν από το προσωπικό του. Στη συνέχεια η ιστορικός τέχνης του Μουσείου τους παρουσίασε με προβολή διαφανειών μια ιστορική αναδρομή στο Δήμο Ζωγράφου και τους πράσινους χώρους του καθώς και παραδείγματα άλλων πόλεων που έχουν ενσωματώσει με παραδοσιακούς ή μοντέρνους τρόπους το πράσινο στον αστικό τους ιστό. Ακολούθησε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και την εικαστικό του σχολείου και συζήτηση για τις κατευθύνσεις στις οποίες οι μαθητές επρόκειτο να ακολουθήσουν. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επισκέψεις και επιτόπια έρευνα στον Υμηττό, στη Βίλλα Ζωγράφου και στο Πάρκο Ειρήνης και με φύτευση στο Μουσείο Γουναρόπουλου. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή των κηπουρών και γεωπόνων του τμήματος πρασίνου του δήμου Ζωγράφου.

 

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα οικολογίας, να γνωρίσουν την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του τόπου στον οποίο ζουν, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους μέσω της εικαστικής δημιουργίας και να αποκτήσουν μια πιο προσωπική σχέση με το μουσείο της γειτονιάς τους.

 

Σχετικές ειδήσεις
Τιμητική εκδήλωση για την Άλεξ Μυλωνά στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
18.11.2016 14:20
Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά μας προσκαλεί στην εκδήλωση προς τιμήν της Άλεξ Μυλωνά την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 18:30, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο της φιλολόγου Claudette Labrosse "Εισαγωγή στο έργο της Άλεξ Μυλωνά" και θα προβληθεί οπτικοακουστική αφήγηση της Ελένης Μυλωνά για την μητέρα της.
45 χρόνια Θέατρο ΣΤΟΑ: Έκθεση-αφιέρωμα στο Μουσείο Γουναρόπουλου
16.11.2016 10:55
Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει από 30 Νοεμβρίου 2016 έως 28 Φεβρουαρίου 2017 μια έκθεση-αφιέρωμα στο Θέατρο ΣΤΟΑ, με διαλέξεις και προβολές από την πορεία 40 χρόνων.
Μικρό Μουσείο 12: έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
15.06.2016 10:35
Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου και το Μουσείο Γουναρόπουλου παρουσιάζουν την έκθεση Μικρό Μουσείο 12 του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου.
Jiří Slíva - Café DADA: έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
19.02.2016 15:38
Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου και η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα παρουσιάζουν την έκθεση χαρακτικής του Τσέχου καλλιτέχνη Jiří Slíva με τίτλο Jiří Slíva - Café DADA. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Athens Print Fest.
Ιωάννης Μητράκας, ο Νεοβυζαντινός: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
16.02.2016 10:12
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Ιωάννη Μητράκα μέσα στις αίθουσες της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής του, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2016.