Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Παραμύθια και μουσικές του κόσμου

Παραμύθια και μουσικές του κόσμου
Στην Βυτίνα Αρκαδίας παραμύθια και μουσικές απ’ όλο τον κόσμο θα μας ταξιδέψουν μακριά από την καθημερινότητα στις 25, 26, 27 Ιουλίου και στις 1, 2 και 3 Αυγούστου. Το πρώτο τριήμερο (25, 26 και 27 Ιουλίου) έχει υπότιτλο Ιστορίες για…μαγικά και αφανέρωτα. Σημαντικοί παραμυθάδες, παλαιότεροι και νεότεροι , όπως η Αγνή Στρουμπούλη , η Μάνια Μαράτου, η Ανθή Θάνου, ο Δημήτρης Προύσαλης, η Εύη Γεροκώστα και η Τατιάνα Φραγκούλια θα αφηγηθούν τα βράδια παραμύθια του ήλιου και του φεγγαριού, του έρωτα και του καημού, του πάνω και του κάτω κόσμου και θα μας ταξιδέψουν σε τόπους μακρινούς.Τους παραμυθάδες θα συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί Παναγιώτης Κούλελης, Σόλης Μπαρκής, Μιχάλης Ανδρονίκους, Αλέκα Εληώτη και Γιάννης Ψαριώτης.

Τα πρωινά για τους μεγάλους που θέλουν να προσεγγίσουν το παραμύθι και την αφήγηση του με έναν άλλο τρόπο, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια αφήγησης παραμυθιών με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η Μάνια Μαράτου, η Αγνή Στρουμπούλη και η Ανθή Θάνου, η κάθε μια με τον τρόπο της, θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν την εμπειρία της τέχνης τους που συγκέντρωσαν με αγάπη μέσα στα χρόνια.

Στο τριήμερο περιλαμβάνεται επιπλέον μια τρυφερή γιορτή με παραμύθια, αφιερωμένη στη συγγραφέα και μουσικό Μελίνα Καρακώστα .

Το δεύτερο τριήμερο (1, 2 και 3 Αυγούστου) έχει υπότιτλο Μουσική…για ταξίδι πέρα από τα όρια.
Σπουδαίοι μουσικοί, θα μας ταξιδέψουν στα όρια του κόσμου, με προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για το τριήμερο της Βυτίνας. Την πρώτη μέρα του Αυγούστου, οι Mode Plagal, ο Θοδωρής Ρέλλος, ο Τάκης Κανέλλος, ο Κλέων Αντωνίου και ο Αντώνης Μαράτος, μια παρέα μουσικών που συνταιριάζει τον παραδοσιακό με το σύγχρονο μουσικό ρυθμό σ’ ένα ακουστικό ταξίδι από το δημοτικό τραγούδι μέχρι την τζαζ και από τον τσάμικο μέχρι τη reggae.

Στις 2 Αυγούστου, ο μοναδικός Θάνος Μικρούτσικος με τον Κώστα Θωμαΐδη, την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Γιάννη Πουρνάρα, θα δώσει ένα Κονσέρτο για φωνή και πιάνο , το μοναδικό που θα πραγματοποιήσει ο συνθέτης αυτό το καλοκαίρι.

Στις 3 Αυγούστου, ο ταξιδευτής Λουδοβίκος των Ανωγείων με την Μαρία Αναματερού και τους  Γιώργο Παυλάκο, Αριστείδη Χατζησταύρου, Βασίλη Δραμουντάνη, Φώτη Μυλωνά και Γιώργο Κοντογιάννη, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο ποια πάθη από τον έρωτα.

Παράλληλα και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργήσουν εκθέσεις με τίτλους Ότι αφορά το περιβάλλον , αφορά τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με τη Unicef  και Μίλα μη φοβάσαι…, που αφορά τη βία στο σχολείο και παρουσιάζεται μέσα από την εικονογράφηση τριών παραμυθιών, σε συνεργασία με την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο, με βιβλία για την περιοχή, παραδοσιακά παραμύθια και βιβλία των συγγραφέων που συνεργάζονται για την πραγματοποίηση του προγράμματος, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Ώρα.
Σχετικές ειδήσεις
Μύθοι, παραμύθια και ποιητικά όνειρα: έκθεση της Μαριας Γενιτσαρίου στη Γκαλερί Έρση
01.12.2016 10:41
Η Γκαλερί Έρση εγκαινιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.30, την ατομική έκθεση εικαστικής καλλιγραφίας της Μαρίας Γενιτσαρίου, Μύθοι, παραμύθια και ποιητικά όνειρα.
Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης A World Not Ours στη Σάμο
09.08.2016 10:46
Την Πέμπτη 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "A World Not Ours" στο Art Space Pythagorion.
kinono_1: To πρώτο Art Gathering της Τήνου
02.08.2016 11:15
Υπό την Αιγίδα του Δήμου της Τήνου και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, δύο κάτοικοι δημιουργούν για πρώτη φορά ένα art gathering στο νησί, το kinono_1 από 11 έως 24 Αυγούστου 2016.
BULB Photos Annual Exhibition στο Booze
13.07.2016 11:36
Η ΒULB (Bucharest Urban League of photographers for the Balkans) σας προσκαλεί στην ετήσια έκθεσή της που θα πραγματοποιηθεί στο Booze μεταξύ 20 Ιουλίου και 20 Αυγούστου 2016.
Rolling Stones: Έκθεση της Όλγας Γουλανδρή στη γκαλερί Spyral Art και στο Mykonos Blu Hotel
11.07.2016 15:54
Η Όλγα Γουλανδρή, επιστρέφει στη Μύκονο, από 22 έως 31 Ιουλίου 2016 στην γκαλερί Spyral Art, με την έκθεση της «Rolling Stones», έργα από την οποία θα εκτεθούν και στο ξενοδοχείο MΥΚΟΝΟS BLU, από 26 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου 2016.