Η αίθουσα τέχνης «αγκάθι κartάλος» παρουσιάζει την έκθεση του Λέανδρου Αρβανιτάκη «Όλα τα δειλινά του κόσμου».

 

Η έκθεση, που θα διαρκέσει από τις 17 μέχρι τις 21 Ιουνίου, περιλαμβάνει μια ενότητα τριανταοκτώ έργων του Λέανδρου Αρβανιτάκη (υδατογραφίες και λάδια) με θέμα ένα τοπίο που βλέπει από τη βεράντα του σπιτιού του με θέα στο φαληρικό όρμο. 

Μπροστά, η μαρίνα του Φλοίσβου, και, στην αντίπερα όχθη, η Καστέλλα, η ακτή του Νέου Φαλήρου και το όρος Αιγάλεω.  Το ζωγραφίζει επανειλημμένα την ώρα του δειλινού, λίγο πριν ή μετά τη δύση, τα καλοκαίρια όταν ο ήλιος δύει βορειότερα και είναι ορατός από τη βεράντα.  Η δυσκολία να αποτυπωθούν στο χαρτί ή τον καμβά το φως και τα χρώματα που αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό είναι εμπόδιο για να γίνουν ικανοποιητικά πολλά έργα, αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση για το ζωγράφο.  Εδώ εκθέτει επιλογή από τα έργα που έκανε τα τελευταία οκτώ χρόνια (2005-2012).

Η έκθεση αυτή είναι η έβδομη ατομική του καλλιτέχνη (η τρίτη στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι κartάλος»).

Ο Λ.  Αρβανιτάκης σπούδασε Ναυπηγική στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών και πήρε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής από το ζωγράφο Ηλία Σάλαρη.  Από το 1998 ζωγραφίζει με το στόμα λόγω τετραπληγίας που υπέστη κατόπιν αυτοκινητικού δυστυχήματος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουνίου 2013