Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Λέανδρος Αρβανιτάκης-Όλα τα δειλινά του κόσμου: Έκθεση στη γκαλερί «αγκάθι - κartάλος»

Λέανδρος Αρβανιτάκης-Όλα τα δειλινά του κόσμου: Έκθεση στη γκαλερί «αγκάθι  - κartάλος»

Η αίθουσα τέχνης «αγκάθι κartάλος» παρουσιάζει την έκθεση του Λέανδρου Αρβανιτάκη «Όλα τα δειλινά του κόσμου».

 

Η έκθεση, που θα διαρκέσει από τις 17 μέχρι τις 21 Ιουνίου, περιλαμβάνει μια ενότητα τριανταοκτώ έργων του Λέανδρου Αρβανιτάκη (υδατογραφίες και λάδια) με θέμα ένα τοπίο που βλέπει από τη βεράντα του σπιτιού του με θέα στο φαληρικό όρμο. 

Μπροστά, η μαρίνα του Φλοίσβου, και, στην αντίπερα όχθη, η Καστέλλα, η ακτή του Νέου Φαλήρου και το όρος Αιγάλεω.  Το ζωγραφίζει επανειλημμένα την ώρα του δειλινού, λίγο πριν ή μετά τη δύση, τα καλοκαίρια όταν ο ήλιος δύει βορειότερα και είναι ορατός από τη βεράντα.  Η δυσκολία να αποτυπωθούν στο χαρτί ή τον καμβά το φως και τα χρώματα που αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό είναι εμπόδιο για να γίνουν ικανοποιητικά πολλά έργα, αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση για το ζωγράφο.  Εδώ εκθέτει επιλογή από τα έργα που έκανε τα τελευταία οκτώ χρόνια (2005-2012).

 

Η έκθεση αυτή είναι η έβδομη ατομική του καλλιτέχνη (η τρίτη στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι κartάλος»).

 

Ο Λ.  Αρβανιτάκης σπούδασε Ναυπηγική στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών και πήρε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής από το ζωγράφο Ηλία Σάλαρη.  Από το 1998 ζωγραφίζει με το στόμα λόγω τετραπληγίας που υπέστη κατόπιν αυτοκινητικού δυστυχήματος.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουνίου 2013

Σχετικές ειδήσεις
Υπό κατασκευήν, έκθεση του Μίλτου Γκολέμα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.01.2017 10:09
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.
Substratum: έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
08.09.2016 16:23
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Substratum». Πρόκειται για μια κοινή έκθεση του εικαστικού έργου του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Intersection: έκθεση της Ευγενίας Ευσταθίου στην αίθουσα Τέχνης αγκάθι - κartάλος
13.05.2016 14:58
Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Ευσταθίου με τίτλο «Intersection». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, 12 – 3 το μεσημέρι.
Εντός Εκτός…: Έκθεση της Ελένης Δαβιλά στην αίθουσα τέχνης «αγκάθι  - κartάλος»
05.04.2016 13:04
Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Δαβιλά με τίτλο «Εντός Εκτός…». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 9 Απριλίου 2016.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.