Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Cheapart Θεσσαλονίκη 2013

Cheapart Θεσσαλονίκη 2013

Η CHEAPART, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά το 1998, τον Ιούνιο του 2013 θα φιλοξενηθεί για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμαριάς στο Στρατόπεδο Κόδρα.

 

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος επιλεγμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με καινούριες ενότητες έργων .

Φέτος και για πρώτη χρονιά η διοργάνωση της CHEAPART διευρύνει τις δραστηριότητες δίνοντας έναν φεστιβαλικό χαρακτήρα που θα εμπλέξει την πόλη της Θεσσαλονίκης με προτάσεις μουσικής καθώς και δραστηριότητες για παιδιά. Θα παίξουν μπάντες με σαξόφωνα (οι Κουκλουσαξ), ένα κουαρτέτο εγχόρδων και ένα τρίο με πνευστά. Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για παιδιά επιμελείται η Ευαγγελία Νικηφόρου, με εικαστικά παιχνίδια και με εκμάθηση ποδηλάτου.  Τέλος θα απολαύσουμε σουίνγκ από νέους χορευτές.

 

Την επιμέλεια της CHEAPART Θεσσαλονίκης 2013 αναλαμβάνουν οι:

Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Λευθέρης Πλακίδας και Φωτεινή Καπίρη.

 

 

Η CHEAPART επιδεικνύει τα τελευταία 18 χρόνια μια συνεχή καλλιτεχνική παρουσία στην εγχώρια εικαστική σκηνή στη διάρκεια των οποίων έχει παρουσιάσει στο κοινό πάνω από 400 καλλιτέχνες. Πολλοί φιλότεχνοι που παρακολούθησαν την πορεία αυτή και άλλοι που μεγάλωσαν με τη συστηματική παρουσία της CHEAPART θα έχουν σίγουρα πολλά να διηγηθούν.

 

Αρκετοί γνώρισαν το διάστημα αυτό από κοντά τους καλλιτέχνες και συνδέθηκαν φιλικά με αυτούς και το έργο τους. Τόσο το κοινό όσο και οι καλλιτέχνες αισθάνονται την εκδήλωση αυτή τόσο οικεία όσο και μια φιλική συγκέντρωση στο σπίτι τους. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί όλοι είμαστε ένα οργανικό μέρος της εκδήλωσης που μας παρέχει την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί συζητώντας, ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες.

 

Το διεθνές δίκτυο της CHEAPART περιλαμβάνει πλέον μετά τη Βιέννη και τη Λεμεσό και το Άμστερνταμ. Οι συνεργασίες καλλιτεχνών, οργανισμών και επιμελητών που προκύπτουν από το δίκτυο της CHEAPART έχουν αποδώσει τα τελευταία χρόνια καρπούς που μετρώνται πλέον σε αριθμούς συμμετοχών, επισκεπτών, εκθέσεων και διεθνών εκδηλώσεων. Η CHEAPART αποτελεί ένα σπάνιο ίσως μοναδικό δείγμα σύγχρονου ελληνικού πολιτιστικού σχεδιασμού που το μοντέλο της εξάγεται με επιτυχία και σε χώρες του εξωτερικού κρατώντας πάντα τα χαρακτηριστικά της στοιχεία. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η διείσδυση στην τοπική σκηνή και η αποδοχή από την κοινωνία που ενσωματώνει τις εκδηλώσεις αυτές στον κορμό της.

Συμμετέχουν: Γιώργος Αγγελάκης, Cemal Akyuz, Στέφανος Αλαφούζος, Τζωρτζίνα Αλεξανδρή, Βασίλης Αλεξάνδρου, Ράνια Αντύπα / Άκης Χρήστου, Γιώτα Αποστολοπούλου, Μαρία Αργυριάδου, Afet Akin, Θωμάς Γιατράς, Δημήτρης Γκιούλτσος, Σταυρούλα Γρηγορίου, Αναστασία Δεληγιάννη, Έφη Δούλια, Σωτηρία Ζορμπά, Άγγελος Ζυμάρας, Μαρή Θεοφίλου, Εύη Καπλάνη, Χρήστος Καπογιαννάκης, Νικόλας Καραθανάσσης, Γεώργος Κιτσούκης, Κυριακή Κομνηνού, Angelica Κοσμίδου, Τερψιχόρη Κουζούνη, Γιάννης Κουτρούλης, Μαρίνα Κροντηρά, Αφροδίτη Κροντήρη Ende Neu, Ιωάννα Κυριακού, Γρηγόρης Λαγός, Σεμίνα Λάνταβου, Μαρία Λουκά, Χρυσούλα Μαλαντζίδου, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Μαρίνα Μανιαδάκη, Αντιγόνη Μανωλίδου, Μαργαρίτα Μαρκάκη, Αντωνία Μαντζούκα, Φανή Μουστακίδου, Δήμητρα Μπόζη, Έλσα Μπομπόλη, Ισμήνη Μπονάτσου, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελπίδα Παπαγεωργίου, Ελένη Παπαδοπούλου, Eλένη Παρχαρίδου, Γιάννης Πετρής, Ελευθερία Πετρίδου, Λευθέρης Πλακίδας, Peter Poulos, Σοφία Σενόγλου, Αντώνης Σκαμπαβίριας, Χριστίνα Smith, Λήδα Σπερελάκη, Εύα Σταυράκη, Σωτήρης Σωτηρίου, Γιώργος Ταξίδης, Ισμήνη Τελιγιορίδου, Μάνθα Τσιάλιου, Μαρία Τσιρουκίδου, Ελένη Τσοτσορού, Μάκης Φιόρος, Μαρία Χατζημουράτη

Σχετικές ειδήσεις
Ασημαντότητες: ομαδική έκθεση στην Cheapart
30.09.2016 16:57
Η Cheapart εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την ομαδική έκθεση με τίτλο Ασημαντότητες.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.
Canis canem non est: έκθεση του Μπάμπη Καραλή στην CHEAPART
01.02.2016 10:29
Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 20:00 στην CHEAPART, εγκαινιάζεται η έκθεση του Μπάμπη Καραλή με τίτλο "Canis canem non est" - "Ο σκύλος σκύλο δεν τρώει".
Cheapart Athens 2015
07.12.2015 16:49
Μετά την ‪‎ARTmART2015 CHEAPART στη Βιέννη, η ‪‎CHEAPART ATHENS ‪2015 ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στις 19:30 κλείνοντας έτσι την πρώτη εικοσαετία μιας εξαιρετικά γόνιμης και δημιουργικής περιόδου.
Vandalism – Μέρος 2: Ομαδική έκθεση στην Cheapart
26.11.2015 13:00
Η Cheapart παρουσιάζει έως 7 Δεκεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση με τίτλο Vandalism – Μέρος 2.