Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

«Ποίηση και Μουσική» ερμηνεύει η Ηρώ Σαΐα απαγγέλλει ο Γιώργος Νανούρης

«Ποίηση και Μουσική» ερμηνεύει η Ηρώ Σαΐα απαγγέλλει ο Γιώργος Νανούρης

Η Ηρώ Σαΐα και ο Γιώργος Νανούρης παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Ποίηση και Μουσική » βασισμένη σε ποιητικά κείμενα μελοποιημένα από αγαπημένους συνθέτες, παλαιότερους αλλά και σύγχρονους. 

 

στον Κήπο Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου την Τετάρτη 12 Ιουνίου, Ώρα έναρξης 9 μ.μ.

 

Ποιήματα γνωστά και αγαπημένα που τα έχουμε ταυτίσει με πρόσωπα, γεγονότα και ιδιαίτερες στιγμές της ζωής μας, με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Δημήτρη Παπαδημητρίου και άλλων Ελλήνων δημιουργών.

 

Σε έναν υπέροχο χώρο στο κέντρο της Αθήνας που οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή του, η μουσική συμμαχεί με την ποίηση σε μία  βραδιά που προσδοκά να μας ταξιδέψει και να μας συγκινήσει.

 

Καλωσορίζουμε λοιπόν το καλοκαίρι σε μια όμορφη αυλή, με την Ηρώ Σαΐα στην ερμηνεία των μελοποιημένων ποιημάτων και τον Γιώργο Νανούρη στην απαγγελία τους.

 

Τους στίχους ντύνουν με τους ήχους τους ένα πιάνο , ένα μπάσο κι ένα τσέλο .

Παίζουν οι εξαίρετοι μουσικοί:

Μυρτώ Δημητρουλοπούλου (Τσέλο)

Χάρης Κελλάρης (Μπάσο)

Νεοκλής Νεοφυτίδης (Πιάνο)

 

Ενορχηστρώνει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Το πρόγραμμα επιμελείται ο Δημήτρης Βραχνός.

 

Παραγωγή: Αργώ

Εκτέλεση Παραγωγής: Cricos

Σχετικές ειδήσεις
01.11.2016 10:24
Κυκλοφορεί απ'την Minos Emi το νέο single της Ηρώς Σαϊα "Για Χατίρι Σου" σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.
Ακύρωση - Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας του Οδυσσέα Ελύτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
19.10.2016 12:13
Ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό την μουσική του Γιώργου Κουρουπού, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής που παρουσιάζει κυρίαρχες όψεις του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από την ποίηση και τα πεζά του, μέσα από τα μελοποιημένα ποιήματα-τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού. - Η συναυλία ακυρώνεται
Επιτάφιος & Επιφάνια: Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στον Ιανό
18.04.2016 12:07
O Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη: “Επιτάφιος”, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και “Επιφάνια”, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, στις 22 Απριλίου 2016 στον Ιανό.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.
Songs & Poems: Yiorgos Psihoyios & Andre Maia live στον Ιανό
23.03.2016 12:28
Ο μοναδικός σολίστας αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός θα βρεθεί επί σκηνής, μαζί με τον εντυπωσιακό πορτογάλο ερμηνευτή Andre Maia, στον αγαπημένο χώρο του Ιανού, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, σε μια ξεχωριστή παράσταση, γεμάτη μουσική, τραγούδια και ποίηση.